Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Orbán: már tűzoltókkal is baszakodtok?

2011.04.18. 00:17 Humperdickk

Tűzoltókkal baszakodsz?

Mert kinyitották a csapot, mert felvették a ruhát? A tanárok, bírák, rendőrök, művészek, filozófusok, a satöbbiek mind megvoltak, most jönnek a hősök?

Nem linkelem ide minden szégyeneteket, nem értek ti annyit, hogy dolgozzak emiatt. És különben is, aki okos, úgyis érti, aki meg veletek van, úgyse akarja. De vegyük azért sorra, vagy legalább kezdjünk bele!

A tanárok heti 22 tanórája, a bírák, ügyészek nyugdíja, a rendőrök, ügyészek, bírák, tanárok szava szart sem ér? Innentől ez a makovec a művész, innentől ő mondja meg, ki más még az? Innentől tényleg a zannamari tudja, mi nem baj, hogyha ki van mondva, és mi viszont baj, ha nincs? Viki: ki nálatok a filozófus? Kinek a szőnyege szélére kell állni a többinek? Ki nálatok a zenész, ki a zongorista, ki a festő, ki az ács, ki a burkoló? És ki a bankár, a marketinges, ki a bármi? Ki kap még több pénzt, csak mert nálatok kapja? Kinek kékebb a szeme, csak mert narancs?

Vikike: a magánpénztár tényleg nem magán? A törvény visszafele is hat? Amiről nem mondhatjuk, hogy az, az nem az? Tényleg csak a cél a fontos, tényleg bármit ér az eszköz, és tényleg csak ezek a buta népek, tényleg ezek a választók a baj, hogy vannak?

Viki, tűzoltókkal baszakodsz? Kétharmad, kormány, új alkotmány már megvolt, most jöhetnek a hősök is? Meg kell törni őket is? És még kit kell megtörnöd? Kire haragszol még? Mire jó ez a zannamari, ez a hofmanrózsi, ez a lázárjani, ez a smitpali? És mire jó a többi bohóc? Ezekkel mész a világ ellen? Mi lesz, Viki, ha végre megszabadul tőled ez az Európa, mi lesz, ha elmegy ez a féléved is? Mi lesz július elsején? Ki lesz az új ellenség? Kinek nem mondod majd ki a nevét, kivel nem fordulsz majd szembe soha? Kitől rettegsz majd, ha ez a gyurcsány már a sitten lesz? És kinek adsz majd még plusz kamupénzt, hogy megvédjen attól a pár névtelen kommentelőtől? Mitől félsz te, Viki? Tőlem félsz, bazmeg?

Ne tedd. Magadnak vagy te a saját magad baja. Magad fogod te emészteni saját magad. Rettegsz, hogy ki fog majd végül is legyőzni? Ne félj tőlem, mert nem én, kisfiam. Hanem mi. Akik látunk téged, és megmondjuk egymásnak, mit látunk. Akik nevetünk. Akik nevettünk kádáron is, rákosin is. És ne reménykedj: hortin is.

Vikike: nyugodj bele: elkúrtad. És nem azért, mert a világ nem tőled lesz jobb. És nem azért, mert tőled lenne rosszabb. Azért kúrtad el, ami még rosszabb: a világ tőled függetlenül megy, amerre megy. Épül fel, vagy szaródik széjjel. Viszont neked, velem szemben, esélyed lett volna építeni.

És ezt kúrtad el.

Szólj hozzá!

Címkék: orbán fidesz hülyemagyar hatalom diktatúra bénázás kétharmad

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr722835125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása