Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Tót rendszámok, magyar hülyék

2011.05.16. 15:16 Humperdickk

Gondolom, vadászni lesz kötelező bizonyos magyarokra.

Azért gondolom, mert a Kormányzat ismét okosan megint nagyon kitalálta, hogy szerinte ő megtiltja, hogy a magyarországban szlovák rendszámú autóval közlekedjen olyan, aki a magyarországban lakik. Innentől tulajdonképpen idő kérdése, hogy az intézkedést kiterjesszék a gumikra, kiegészítőkre, autórádiókra, sőt, megítélésem szerint küszöbön áll, hogy az olyan, magyar lakhellyel rendelkező ember, aki nem a magyarországban gyártott gatyát mer fölhúzni reggelente, fel legyen koncolva, kétharmadban legalábbis. Mert minek él az olyan a magyarországban, aki nem magyar kotonnal védekezik az alkotmányból ugyan következő, de „istenbizonynemfogjukbevezetni” abortusztörvény ellen.

Ez tehát ismét az ágyúval verébre esete. Bár itt lassan már az következik, hogy magyarországban neutronbombát kapnak a génsebészek is, hadd hulljon a férgese: ha kapott pofátlan végkielégítést száz darab ember, százezer nem pofátlannak kell visszamenőleg szívnia, ha harmincezer ember 55 éves kora előtt ment nyugdíjba, szívjon az a 134 ezer is, aki 55 éves kora után, és ha a bírók nem hajlandók bemondásra elítélni a timföldgyárat, ezentúl takarodjanak nyugdíjba. És még hány ilyen van. Meg lesz is. A lényeg, hogy ne csökkentsük a regisztrációs adót, a súlyadót, a műszaki vizsga költségét, a temérdek sok adminisztrációt, mert akkor ki kell rúgni egy rakás dolgozót és kevesebb pénz is folyik be állami lézerblokkolóra. Ezeket nem hagyhatjuk, blokkoló az kell. Mert blokkolni jó.

De a dolog nem ilyen egyszerű: az eszköz megválasztása is fontos. Részint tehát nem lépünk be az egységes európai adópaktumba, mert mi versenyezünk velük adóilag, részint viszont nem csökkentjük az adókat autóügyileg, mert a szlovákokkal meg mittom, biztos nem versenyezünk. Megalázó lenne, gondolom. Ezzel szemben mi okosan kiadjuk a vadászengedélyt, és kilövöldözzük a szlovák rendszámú autókat. Részemről az rpg-t javaslom, minek szarakodni.

Ennek a zseniális törvénynek persze nem fog elmaradni az eredménye: fogyni fog a magyar, de nőni fog Szlovákiában a bejelentett lakhellyel rendelkező magyar állampolgárok száma. És újabban ezek is szavazni fognak, ez nem kérdés.

De vajon kire?

7 komment

Címkék: rendszám nyugdíj hülyemagyar abortusz szlovák tót

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr532908280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.05.16. 15:59:32

Ühüm, egy klasszikust idéznék: Nagyjából pont.

Kis hazánk jelenlegi állapotáról eszembe jut pár figura gyerekkorom egyik kedvelt meséjéből:

Fonák Tamás, Megvagy Hadnagy.
Csak a csodalámpa hiányzik. De az nagyon.

Fabius 2011.05.16. 18:46:44

Kommentálnám, de nagyjából csak anyáznék. Helyette olvasd el ezt, megérted miért:

varanus.blog.hu/2010/02/01/nem_becsuletesnek_valo_videk

Ezen nem kell változtatni, betiltani sokkal egyszerűbb.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.05.18. 00:40:14

mondok egy egyszerűbbet: szabályozni valószínűleg csak azt tudja, hogy Magyarországon állandó lakhellyel rendelkező magánszemély tulajdonában nem lehet külföldi rendszámú autó.

vélelmezem, hogy onnantól kezdve, hogy egy cég nevén van a gépjármű, már teljesen mindegy, hogy ki vezeti.

ezeknek az embereknek többségükben vállalkozásuk van. nem kevésnek Szlovákiában (szabadon behelyettesíthető) bejegyezve.

adtunk a szarnak egy pofont? nem is akármekkorát...

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.05.19. 12:15:18

@idelle: "szabályozni valószínűleg csak azt tudja, hogy Magyarországon állandó lakhellyel rendelkező magánszemély tulajdonában nem lehet külföldi rendszámú autó."

Tehát ha nekem Bécsben van cukrászdám, ott takarítok a szállodában stb. ott nem vehetek magánautót, vagy vehetek, de a határon át kell szállnom a magyarba? Nem értek az uniós joghoz, de ez így necces...

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.05.19. 12:41:43

@Humperdickk: úgy tudom, hogy több tagállamban sem járhatsz külföldi felségjelű autóval, illetve van egy türelmi idő, amíg megteheted, utána viszont honosítani kell a kocsit (ha jól tudom).

való igaz, nem könnyű dolog, feltéve hogy normálisan akarják megoldani. tehát a fidesznek könnyű.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.05.19. 15:49:36

@idelle:

www.origo.hu/auto/20110427-legalis-adocsalas-az-unios-rendszam.html

"Az uniós tagság azonban önmagában nem teszi lehetővé a szabad rendszámválasztást. Ahhoz, hogy a magyar állampolgárságú tulajdonos hivatalosan is használhassa külföldi autóját, több feltételnek is meg kell felelnie. Az adott ország állampolgárain kívül a céges telephellyel vagy ideiglenes lakcímmel és tartózkodási engedéllyel rendelkezők használhatnak jogszerűen külföldi rendszámú autót Magyarországon, életvitelszerűen, vagyis 183 napnál többet azonban nem tartózkodhatnak itthon."

Gondolom, meg lesz mérve, ki mennyit van itthon. A 184 napon meg kiutasítják. :)))

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.05.20. 16:14:12

@Humperdickk: hát igen, talán Becker volt az, akinek nem jött össze a monacói állampolgárság, mert őt a versenyei miatt le tudták mérni.

ugyanez Kovács II. "Vállalkozó" Pityuval elég nehéz lesz (lenne)... ;-)
süti beállítások módosítása