Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Back to the Future

2011.08.02. 15:41 Humperdickk

A visszamenőleges törvénykezés hasznos dolog.

Olyannyira hasznos, hogy csak helyeselni tudom. Történt ugyanis, hogy a sógorom a minap megkapta a nyugdíjpénzt. Egy darabig nálunk lakott, ezért hozta hozzánk a postás: fékcsikorogva állt meg a kapu előtt Nivájával, csak úgy porzott a földesen, meg dudált esze nélkül. Nejem persze rohant ki ijedten, hogy mi lehet, de semmi baj, csak a pénz jött, hálaisten. Átvette, és már futott is vissza vele boldogan, és csillogott közben a szeme a drágámnak, miközben lobogtatta. Mind az 5620 forintot.

Most persze tisztában vagyok vele, hogy ez így együtt sem olyan nagyon sok pénz, de tudják, hogy van, mink már ennek a kicsinek is örülünk. Én se keresek valami sokat, de tanárnőként szolgasorban tartott feleségemet a mindig épp illetékes kormányzat 90, 95 ezernél többel nem hajlandó elhalmozni. Persze lehet, annyit is ér az három diploma, meg a felsőfokú nyelvvizsga: gondolkodik is rajta, hogy amíg még fiatal, elmenjen-e kőműves mellé segédmunkásnak. Havi száznál kevesebbet ott sem keresne, és legalább lophatná a cementet, úgyis permanensen építkezünk.

Szóval nem sok ez a pénz, én tudom. De minden pénznek helye van minálunk, és hát sógornak sem mindegy, tudniillik ipari tanuló a lelkem, így hát az ösztöndíjon felül nem sok mindene van. Na, ez azért érdekes, mert pont ebből a semmi kis ösztöndíjból jött össze a nyugdíjpénz is! Bizony, azokból a havi húsz, huszonötezer forintokból. Kiszámoltam, és ha az inflációt is beleszámítjuk, összesen 11400 forintot csinált neki a nyugdíjpénztár, körülbelül négy év alatt. És naná, hogy gazdasági válság idején, mert úgy kihívás igazán, nem szarozunk.

Namármost. Olvasom továbbá, hogy súlyos gondok vannak a magyar törvényekkel, miszerint már megint kiderült, hogy mindenképpen börtönbe kéne zárni mindenkit, aki potenciálisan miniszterelnök lehet, mivel már volt miniszterelnök, szóval precedens, az van reá. Főként ennek a gyurcsányinak kéne nagyon most már tényleg börtönbe menni: telik-múlik az idő, a végén még szabadlábon lesz 2014-ben. Csak hát pont az úgy van, hogy hiába magas az államadósság még mindig, nem állnak jogi lehetőségek a rendelkezésre. De hát ha nem állnak, majd állni fognak: kétségbe kétharmaddal nem esünk, ellenben megvizsgáljuk, „hogyan teremthetők meg azok az eszközök, amelyek a politikai felelősséget a jog nyelvére is lefordítják”. Magyarul: ott van az a törvény, tessék jobban megnézni, csak nehezen látszik, mert még meg kell csinálni előtte, visszamenőleg. De visszamenőleg csak nyolc évre. És akkor majd mehet a börtönbe a Feri. De a Viki nem. Hálajóistennek, tudniillik.

Nekem meg ezen a ponton jutott eszembe, mit is mondott a nyugdíjvédelmi szakemberasszony: ”súlyos milliárdok tűnhettek el a magánpénztárakból”. Vagy itt van ez a gyöngyszem. (Nagyon figyelni 1:34-nél! Meg egyáltalán, figyelni végig! Kikérdezem!)

Azt már tudjuk egy ideje, hogy az egyharmad az kétharmad, de hogy a 20% az sokkal, sokkal több, mint a 80, eddig a képzelet birodalmába tartozott. Igaz, mi még a nyugati filozófián nevelkedtünk. Talán ez volt a hiba.

Mindenesetre remélem, 2014-ben megtaláljuk azokat az eszközöket, amelyekkel ezek az emberek a fenti kijelentéseikért börtönbe lesznek csukhatók. És bánom is én, ha nem is visszamenőleg. Csak sokkal, sokkal több időre, mint amit így most hirtelen el tudok képzelni. 

12 komment

Címkék: orbán gyurcsány törvény visszamenőleg selmeczi magánnyugdíj

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr283120423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyfejű 2011.08.02. 18:00:52

A régi vicc jutott eszembe a videóról.
Honnan lehet tudni, hogy egy politikus hazudik?
Jár a szája.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.08.03. 08:27:17

@egyfejű: az igaz, de ennyire nyilvánvalóan, mindenki számára tudhatóan és elenőrizhetően, azaz ennyire arcátlanul hazudni csak ezek a kedves emberek tudnak. A gyurcsányinak még sunnyognia kellett, eltagadni a valót, de ezek bele, a képedbe, nem szaroznak. Kétharmad van, vagy mi a kurva élet!

egyfejű 2011.08.03. 10:14:59

@Humperdickk: nem vagyok nagymenő a BTK környékén, de az ilyet nem szélhámosságnak írják ott le?

egyfejű 2011.08.03. 11:14:15

Mit is mondanak, a "Hazudj, ha tudsz! (Lie to Me)" majd összes részében? Aki lefele néz, meg oldalazó pillantásokat tesz beszéd közben, az mit is csinál?
Kis ideig hobbirádiózóként, ott is főleg a hangokat kevergetőként, pedig csak annyit tennék hozzá: senkinek nem tünt föl, hogy egy uborkásüvegben megy a monológ? A visszhangok nem maradnak Tihanyban!
A legjobban a termékelhelyezéses-papírmentes iroda tetszik. "Igyekeztem jegyzetelni" is kommunikációs baki.

egyfejű 2011.08.03. 11:18:50

Konklúzió lemaradt. Aki ilyen minőségű munkát ad ki a kezéből az bármilyen és bármekkora disznóságra képes

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.08.03. 11:29:58

@egyfejű: ja, ez csalás:

1978. évi IV. törvény (Btk.): 318. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el.
...
(7) A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha
a) a csalás különösen jelentős kárt okoz.

138/A. § E törvény alkalmazásában az érték, a kár, a vagyoni hátrány, valamint az adóbevétel, illetőleg a vámbevétel csökkenése
...
e) különösen jelentős, ha ötszázmillió forintot meghalad.

Azaz: kábé tíz év dutyi néz ki, a jelenleg hatályos Btk. szerint. Szerinted az ügyészség indítványoz majd vádemelést?

egyfejű 2011.08.03. 12:02:00

@Humperdickk: ügyészségünk eddig sem volt ismert a hivatalból elrendelt vizsgálódások terén, annál jobb a söprésben, főképp a szőnyeg alá.

egyfejű 2011.08.03. 15:22:18

@Humperdickk: íme egy mai ügyésszégi állásfoglalás részlete: "Balázs József az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács tagjaként nem tekinthető hivatalos személynek"
Akkor minek számít ebbéli funkciójában? Részemről hívatlan személynek, de nem én intézem a gittegyleti kinevezéseket.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.08.03. 15:31:27

@egyfejű: mindjárt kint lesz a poszt a témáról... :)

egyfejű 2011.08.03. 15:35:33

@Humperdickk: affene, már megint kapkodok itten. A végén tényleg összejön az a módosítás! :)

ftk 2011.08.05. 09:29:07

Azért nézzük meg, hogy jár az egyszeri ember, ha módosítja a múltat... és erre nem a ritka szerencsés kimenetelű Back to the Future-t ajánlom, hanem a The Butterfly Effectet.
süti beállítások módosítása