Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Az év hírei - ahogy szerettük volna

2011.12.31. 08:46 Humperdickk

Szilveszter van, a móka, az ártatlan humorbonbonok, bolondozások időszaka. Ismét mögötünk egy év: és milyen egy év volt! Kétségtelelen, hogy mókából aztán  nem volt hiány!

Az év legemlékezetesebb híreiből szemezgettem: sokakat emlékezetből voltam kénytelen felidézni, így előfordulhatnak bennük apró pontatlanságok, de a lényeg, remélem, így is kiolvasható belőlük!

2011. január

Nyilatkoztak a magánpénztári tagok

Mintegy százezren maradtak csupán azon magánnyugdíj-pénztári tagok, akik a kormány által kitűzött határidőre nem adtak le nyilatkozatot a magánpénztári tagságban maradásukról. Dr. Kovács Szedukszen, a Nemzeti Nyugdíjfolyósító Főigazgatóság főigazgatója erről azon az ünnepségen beszélt, ahol átnyújtotta Nagy Hergerődné, özv. Vidák Malvin számára a kettőszázharmincezer-hatszázhuszonkettedik nyilatkozat kiállítása után járó emlékplakettet. A dolgozó ezt megbízottja után vette át, valamint közölte, hogy le vannak rohadva a kezei a sok melótól, de megérte.

(Magyar Nemzet)

 

2011. március

Lázár szerint ő annyit is ér

Tovább gyűrűzik a tüntetéshullám a Dél-Alföldön, miután napvilágra került Lázár János, a Fidesz frakcióvezetőjének, hódmezővásárhelyi polgármesternek ún. „vásárhelyi beszéde”. A felháborodott tömeg a mennyit érek, lázárjani” kiáltással törte be a Polgármesteri Hivatal ajtaját, ahol is udvarias, ámde határozott felszólítást intézett a város polgármesteréhez, melyben kérte, hogy mondjon le. Lázár János könnyeivel küszködve teljesítette a kérést, egyben kérte a nép bocsánatát, és felajánlotta fia, Boldizsár svájci bankbetétben gyűjtött magánvagyonát a vásárhelyi nélkülözők számára. A nap végén személyesen mosta meg tizenkettő helyi hajléktalan csavargó lábát, majd egy keresztre szegeltette magát, honnan csak a városi szabaddemokrata frakció aktivistái tudták leszedni, gyémántkorongos nagyfleksszel.

(Népszava)

 

2011. május

Hónapokig állt a bál Gyöngyöspatán

Véget ért a Gyöngyöspatai Majális World Music and Culture Festival. A Fesztivál óriási sikerrel zárult: a szervezők beszámolói szerint tizenhét és fél millióan érkeztek a világ minden tájáról, hogy élőben hallhassák a világzene megannyi képviselőjét.

Mint ismeretes, nem egész két hónappal ezelőtt egy szélsőjobboldali, fasiszta szervezet próbált zavart kelteni a részben cigányok lakta Patán. A helyzet már-már kezelhetetlennek tűnt, mígnem a Parlament képviseletében Mesterházy Attila, Szijjártó Péter, Schiffer András és Vona Gábor a helyszínre nem utazott, ahol közös sajtótájékoztatón rögzítették, hogy nem tűrik a faji megkülönböztetés semmilyen formáját. Ekkor hirdették meg a magyar Kormány által támogatott fesztivál megrendezését is, ami busás többletbevételhez juttatta az államháztartás tavaly július óta amúgy is pozitív egyenlegét. Az összeget teljes egészében a térség foglalkoztatottságának elősegítésére tervezi költeni a Kormány.

(Financial Times)

 

2011. szeptember

Elfogadták az új Alaptörvényt

A Parlament őszi ülésszakán az Országgyűlés elfogadta a Magyar Köztársaság új Alaptörvényét. A jelenlévő 385 képviselő mind igennel szavazott a két héttel ezelőtt, ügydöntő népszavazással is megerősített Alaptörvényre. Az egyetlen nem szavazó a miniszterelnök, Orbán Viktor volt, aki makacs náthával küzd otthonában már két hete, ezért posztját a betegeskedő államférfi kérésére a korábbi miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc tölti be.

(Guardian)

 

2011. november

Nincs megegyezés az IMF-fel

Visszautasította az IMF tárgyalódelegációját Orbán Viktor, a Magyar Köztársaság egyik (Gyurcsány Ferenc, Schiffer András és Vona Gábor mellett negyedik) társminiszterelnöke, a negyedik negyedév soros miniszterelnöke. Mint elmondta, a nemzetközi pénzintézet által támasztott feltételek nevetségesek voltak: ilyen feltételekkel jóérzésű magyar ember nem adhat hitelt senkinek. Közölte továbbá, hogy bár együtt érzünk barátaink, a Német Szövetségi Köztársaság állampolgárai iránt, de amíg kormányuk, személyesen Angela Merkel ilyen euró-ellenes, antidemokratikus hangnemet mer megütni, mi magyarok nem vagyunk hajlandóak finanszírozni azt a káoszt és diktatúrát, ami Németországban kiépülni készül.

(Der Spiegel)

 

2011. december

Magyar űrhajó a Marson!

A legközelebbi csillag, a Proxima Centauri felé tartó magyar űregység, ha már arra járt, út közben tiszteletét tette a Marson is. Az expedíció vezetője, a népszerű színművész és showman, Stohl András (42)  büszkeségének, egyben csalódottságának adott hangot, mert szerinte bár nagy dolog elsőként a Marsra (4.253.000.110) lépni, lehangoló az a sok, teljesen használhatatlan, ráadásul vörös por, ami ott fogadta. Mindenki „Bucija” szólt még a bezártság okozta frusztrációról, majd a bolygóközi interjú végén megígérte, hogy óvatosan vezet majd, hogy elkerülje a következő állomást, a Jupitert (4.356.563.000).

(Blikk)

 

5 komment

Címkék: szilveszter álhír humorbonbon

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr213508540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyfejű 2011.12.31. 09:18:25

Szerintem tökéletes a memóriád. :)
Varanusnál leltem komment, ebbe a hírfolyamba tartozik:
FB-ról: "Bodó Balázs

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

2010 tavaszán, a fülkeforradalmat elhozó második forduló éjszakáján egy fontos dokumentum egy-egy példányát helyeztünk letétbe az Európai Uniónál, az IMF-nél, a főbb hitelminősítőknél, a Velencei Bizottságnál, és Dr. Kovácsné Dr. Hegyi Ildikó közjegyzőnél.

Ebben a dokumentumban leírtuk mit fogunk elvégezni 2011. december 31. éjfélig, azaz mostanáig. Leírtuk, hogy értelmetlen zagyvasággá daráljuk be az alkotmányt, felszámoljuk a jogállam biztosítékait, rokonokkal, csókosokkal, zsoldosokkal vagy szimpla hülyékkel töltjük meg az állami kulcspozíciókat. Leírtuk, hogy kifosztjuk, akit ki lehet, elvesszük a megtakarításokat, akitől el lehet, és akinek nincs, azt előbb nyomorba döntjük, aztán, ha a lakását is elveszítette, és az utcára került, börtönbe zárjuk. Ebben a dokumentumban azt is rögzítettük, hogyan tesszük a közmédiát pártmédiává és hogyan lehetetlenítjük el a független sajtót. Előre leírtuk, hogyan számoljuk fel a parlamentarizmust. Jeleztük az ország hitelezői, és az EU-s intézményrendszer felé, milyen lépéseket fogunk tenni az ország stabilitásának, hitelességének felszámolására.

Talán meglepve hallják tőlem mindezt, drága barátaim, és felmerül Önökben a kérdés, hogy miért tettük mindezt. Nos, erre egyszerű a magyarázat.

Az elmúlt két évtizedben elkényelmesedtünk, kedves honfitársaim. Elkényelmesedtünk, és ennek az lett a következménye, hogy megfeledkeztünk arról, mit is jelent a szabadság, mit jelent a köztársaság, mit jelent a jól működő demokratikus intézményrendszer. Elhatároztuk tehát, hogy felrázzuk egymást, felrázzuk Magyarországot abból a bénultságból, amibe az elmúlt évtizedekben süllyedt, és mindent megteszünk azért, hogy ráébredjünk, mindannyian, kedves barátaim, arra a felelősségre, amivel ennek az országnak tartozunk.

Az elmúlt másfél évben minden tőlünk telhetőt megtettünk azért, hogy ezt a leckét mindenki számára érthető módon megtanítsuk. Őszintén reméljük, hogy most már mindenki érti, hogy sem a köztársasági elnök, sem az alkotmánybírók, sem a legfőbb ügyész, sem a médiahatóság elnöke, sem a házelnök, sem a gazdasági miniszter, de még a hajléktalanügyi felelős személye sem játékszer, és nem mindegy, hogy kik, milyen felkészültséggel, milyen szándékokkal viselik ezeket a stallumokat.

Bízunk benne, hogy célunkat elérve hozzáfoghatunk a letétbe helyezett cselekvési tervünk második szakaszának megvalósításához. A választás második fordulójának éjszakáján, szembesülve azzal az irtózatos felelősséggel, ami Isten kegyelméből ránk méretett, vállaltuk, hogy miután megmutattuk, mire vezet az, ha Önök vakon megbíznak olyanokban, akik egy szót sem árultak el a szándékaikból, miután elvezettük az országot a szakadék széléig, és belebámultatunk a totális gazdasági, politikai és társadalmi összeomlás torkába, ebben a pillanatban, azaz most, drága honfitársaim, felfedjük Önök előtt a tervünket, és bejelentjük: 2012. Január 1.-én, 0 órával visszaállítjuk a választások előtti törvényes társadalmi-politikai berendezkedést. Visszavonunk minden beterjesztett és minden már elfogadott törvényt, beleértve az alkotmányt és a sarkalatos törvényeket is, és 2012 Májusára kiírjuk a választásokat.

Mivel nemzetközi partnereink ismerték ezirányú terveinket, így természetesen visszaállnak mind a 2010-es tavaszi devizaárfolyamok, mind az ország pénzpiaci megítélése.

Reméljük, megbocsájtják nekünk ezt a tanulságokban és izgalmakban bővelkedő időszakot, és egy életre megtanulták: a szavazójog gyakorlása, a politika civil ellenőrzése, a szabad média, az állampolgári felelősség és a szolidaritás olyan dolgok, melyek nélkül nincs sikeres Magyarország.

Mindenkinek sikerekben gazdag 2012-t kívánunk. Proszit!

Orbán Viktor, a Magyar Köztársaság ügyvivő miniszterelnöke"

egyfejű 2011.12.31. 10:15:20

Barátomnak köszönhetően íme egy gyöngyszem, BUÉK mindenkinek. Élnek még ebben a hazában tehetséges emberek, nem mindenki hüjelyogász :)
www.youtube.com/watch?v=L1DnSRSHGZ0&feature=youtu.be

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.12.31. 15:39:21

@egyfejű: kibaszott zsír. Hiszek benne, hogy minden egy darab egyetlen adekvát lejátszási (hagszerelési stb.) módja. Holnaptól ezt tekintem hivatalosnak. :)

gyilkos fűegér 2012.01.04. 14:23:34

Ez meg sajnos nem álhír:

"Szijjártó azt mondta: a Fidesz jelenlegi vezető politikusai közül többen is azért küzdöttek az 1980-as évek végen, az 1990-es évek elején, hogy a rendszerváltás után demokrácia legyen az országban, és az emberek élhessenek alapvető demokratikus jogaikkal, így például a véleménynyilvánítás és a gyülekezés szabadságjogával. A hétfői napon is ez történt – mondta.

Mint fogalmazott, mindenkinek megvolt a saját munkája: a kormánynak, hogy “méltó módon útjára bocsássa” az új alaptörvényt, másoknak pedig az, hogy ez ellen tiltakozzanak. A legfontosabb, hogy “biztosítsuk annak lehetőségét, ki-ki elvégezze a saját munkáját, ebben ne akadályozzuk egymást” – tette hozzá, megjegyezve: ez így is történt, mindenki élt a demokrácia adta jogaival."

Ezek tényleg nem érzik, mennyire szorul a hurok???

Sanko13 2012.01.04. 15:00:12

@gyilkos fűegér: Dehogy szorul, mi látjuk rosszul, nem vesszük észre a sikert...:-O
süti beállítások módosítása