Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Magánügyeitek védelmében

2012.01.10. 12:23 Humperdickk

Az a magánnyugdíjpénztár-tag is teljes nyugellátásra lesz jogosult 2012-től, aki március végéig nem lép vissza az állami nyugdíjrendszerbe. Emiatt 2,8 millió ember érezheti becsapva magát, akik a teljes nyugellátásuk elvesztésétől való félelemben számolták fel pénztári tagságukat a múlt év elején. (nol.hu)


Jajistenem, most mondjam, hogy maradt két és fél millióm pluszban, mert nem hagytam magamat zsarolni?! Szánalmas ez, hogy még én szégyellem magam azért, mert becsaptak itt majdnem hárommillió embert… A magam részéről persze mindenkitől elnézést kérek, de tudom, hogy ez kevés. Meg nem is nekem kéne. Másnak van itt szégyellni valója.

De kinek? Annak, aki elhitte, hogy nem verik át ezek a férgek? Ezek, akik eleve azzal kampányoltak, hogy megvédik a nyugdíjpénztárakat? Miért hittétek el, kedves barátaim? Miért nem olvastátok el, amit itt meg itt írtam? Mert én biztos hülye vagyok, szarházi anonim blogger, mit ugatok bele? Az vagyok,ez tény, de ugye nem kell még egyszer elmagyaráznon, hogy miért ugatok bele? Hogy mi a jó a demokráciában, az érték- és véleménypluralizmusban? Hogy érdemes mindenkit meghallgatni, hátha igaza van?

Vagy annak, aki szart bele az egészbe, mert ezek úgyis lopnak, kit érdekel, ki nyúlja le, a kormány vagy a zsidó finánctőke? Nos, most ezek lehet, hogy kapnak nyugdíjat, lehet hogy nem, hozzám hasonlóan. De nekem van két és fél millióm a zsidó finánctőke kezében, amit lehet, hogy nem tőzsdéznek el, amiből lehet, hogy fogok tudni venni egy fagyit az unkámnak. Ami nem sok, de az egy fagyi éppen eggyel több, mint az egy se. Ezt hívják öngondoskodásnak.

Nem, barátaim. Nem nektek kell szégyellniötök magatokat. Ti be lettetek csapva, sőt, mindközönségesen alaposan át lettetek baszva, és nem mentség, hogy lehetett rá számítani: a gyilkosnak se mentsége, ha elől hagytátok a konyhakést. Ez van, hazug szélhámosokra szavazott a kétharmad. Volt már ilyen, és ne legyenek illúziónk: lesz is. Hacsak nem tanultok, nem tanulunk ebből.

Ne adjátok fel, barátaim!
 

9 komment

Címkék: hazugság matolcsy magánnyugdíj

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr143533850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sanko13 2012.01.10. 13:05:23

Elég kusza a helyzet:
index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/05/rosszul_jar_aki_penztartag_marad/
No, most melyik igaz!?
Egy biztos, én maradok!

Cogito.t 2012.01.10. 14:04:37

Én elvből sz.rok mind a két rendszerre, mert az egyikben eltűnik/felszívódik az állami rendszerben, a manyupok meg ha nem előbb, akkor később lenyúlják, és még egy-két 2009-e gazdasági válsághoz hasonló és el is bukják az összeset!
Az viszont tény, hogy ami megy a manyupokba, azt hitelből pótolja az állam!
Ha "öngondoskodni" akarsz, gyűjtögess magadnak, figyeld a lekötési lehetőségeket, de szigorúan ellenőrizd és nem kösd le túl hosszú időre, ha baj van gyorsan tudd mozdítani!!

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.01.10. 14:16:26

@Sanko13: ebből már nem tudnak jól kijönni: vagy mi százezren leszünk másodrendű állampolgárok, vagy a többi hárommiller lett kurvára átbaszva. A helyzet az, hogy ez már eleve bele volt kódolva a rendszerbe, csak most derült ki, hogy jé, tényleg. Hülyék ezek, az a tanulság megint. :)

tboykaa 2012.01.10. 14:25:19

@Humperdickk: Sztem meg az a baj, hogy rövidtávon gondolkodtok. Én pl. 32 év múlva leszek nyugdíjas (elvileg). Addig még sok víz lefolyik a Dunán. 32 év múlva hol lesz orbán és a sleppje? Na én ezért maradtam a manyup rendszerben. 32 év az hosszú idő...

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.01.10. 16:00:59

@tboykaa: én azt meg se élem. Direkt jó, hogy legalább öröklik a gyerekeim a pénzt! :)))

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.01.10. 16:05:12

Basszus, kimaradtak a linkek. Bocsmindenki. Beraktam. :)

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.01.12. 12:35:53

@Sanko13: nincs eszük. De teljesen mindegy. Sakk-matt, mint feljebb is írtam: ebből már nem jönnek ki. :))
süti beállítások módosítása