Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Jó tanácsok államcsőd esetére

2012.04.21. 09:37 Humperdickk

Minden ember életében átlagosan egyszer előfordul valamilyen szélsőséges politikai anomália gerjesztette vészhelyzet: háború, gazdasági válság, teljes egészében hülye miniszterelnök stb. Ebben az esetben a mindennapok rutinja csődöt mondhat: érdemes felkészülni tehát a legrosszabbra, hogy elkerüljük a még annál is rosszabbat. Elmondjuk, hogyan!

Aki nem sokat konyít a gazdaságpolitikához, nemzetközi diplomáciához, uniós joghoz, első pillantásra azt hihetné, hogy a kormány pénzügyminisztere megőrült, miniszterelnöke egy hisztis, veszíteni nem tudó kis pöcs, azaz az IMF és az Európai Unió hiába is várna el bizonyos alapvető demokratikus normák betartását és kiszámítható gazdaságpolitikát tőlük. Mi azonban tudjuk, hogy az EU és az IMF két szakállas, görbe körmű zsidó emberből áll, akik gyarmatosítani akarják az országot, azaz adnának nekünk pénzt, és mivel mi ezt nem hagyjuk, hogy adjanak, és mivel ők sem fognak tágítani, hanem dafke erőltetni fogják az adást, az ország a felvett hitelek kamatterhei miatt össze fog roppanni, azaz következik az államcsőd. Ez riasztó perspektíva, de előrelátó idióta nem esik kétségbe, hanem készül a háborúra.

A legelső, amivel tisztában kell lenni: az államcsőd és a nyomában járó polgárháborús anarchia még nem a világvége! Mi több, bátran kijelenthetjük: az alkotmányos demokrácián kívül is van élet. Az persze teljesen természetes, ha először kicsit idegenkedünk utcákon grasszáló fasisztáktól, a szemeket kilövöldöző rendőröktől, figyelmeztetés nélkül tüzet nyitó, valaha békés polgártársainktól, nem beszélve arról az elképesztő bűzről, amit az utcán benzinnel lelocsolt, majd felgyújtott hullák árasztanak. Ám ne feledjük: a bűz ellen védekezhetünk orrunk elé kötött, vastag gyapjúsállal, a többi kellemetlenség pedig vállalható áldozat, hisz azt azért mégsem akarhatjuk, hogy nemzeti önrendelkezésünk egyik szimbóluma, a magyar bírák kényszernyugdíjazása ne legyen diszkriminatív. Ezzel ne is vicceljünk, kérem: persze, hogy az. Ebből viszont nem engedhetünk!

Ami tehát az ilyen extrém esetekben a legfontosabb, az a jó helyzetfelismerés! Nem szabad késlekedni: az államcsőd káosszal, a káosz végső soron pusztulással jár, de mi ne várjuk meg ezt a végkifejletet, hanem ismerjük fel már a legelső tüneteket: az államcsőd legelső sorban azzal jár, hogy nem hozza a postás a nyugdíjat. Jobb esetben azért nem hozza, mert neki sem adták oda a postán, rosszabb esetben odaadták, de útközben agyonverték, holttestét pedig kifosztották a forradalmárok. (Nem, nem „fülke”, igazi!) Még rosszabb esetben mindkettő egyszerre: agyonverték, pedig pénz se volt nála.

De nem csak a nyugdíj nem jön: leállnak a trolik, a buszok, és felesleges is volna igénybe venni őket, mert a boltokat, piacokat már rég kiürítette a népharag. A népharag egyébként legelőször a plazmatévéket szokta elsöpörni, majd az egyéb híradástechnikai eszközök kerülnek sorra, és csak a legvégén következnek a konzervek, egyéb tartós élelmiszerek. A fentiekből következik, hogy ha úgy érezzük, hogy a következő havi nyugdíjat, munkabért, milliárdos közbeszerzést, kenőpénzt stb. már nem fogjuk megkapni, azonnal célba vesszük a legközelebbi hipermarket konzervosztályát, és eleinte pénzzel, később könyörgéssel, legvégül fenyegetéssel és plafonba eresztett géppisztolysorozattal megkíséreljük megszerezni a teljes árukészletet. Merjünk ugyanis nagyok lenni! Az igaz, hogy nyilván még mi magunk sem tudunk megenni tizenhat tonna sertésmájkrémet, de a polgárháború egy későbbi szakaszában, vagy a polgárháborús helyzetet lezáró katonai diktatúra zűrzavarában árukészletünk kincset fog érni: érte egyéb élelmiszert, üzemanyagot, fegyvert, érintetlen gyereklányokat kaphatunk. Ne szalasszuk el ezeket a lehetőségeket!

A túlélés alapszabálya azonban nem ez: a háborúra már a békében készüljünk! Az ugyanis, aki pincéjében/kamrájában nem raktározott el békeidőben egy négy-hat fős család félévi szükségleteinek megfelelő zsákos krumplit, lisztet/tésztát, konzervet, befőttet és pálinkát, az annyit is ér. Tartalékaink birtokában viszont a kezdeti időket akár a házból való kimozdulás nélkül is átvészelhetjük. Fontos azonban, hogy a megszokott családi környezet barátságos meghittsége ne altassa el éberségünket: ha kedves szomszédunk kopogtat, ne kávéval és aprósüteménnyel kínáljuk, hanem egyszerűen csak lőjük le. Higgyük el: fordított esetben ő sem cselekedne másként.

Talán mondanunk sem kell, de a kertészkedés, kirándulás, templomba járás, életünk megannyi apró örömforrása elérhetetlenné válhat polgárháborús helyzetben. Helyette javasoljuk a fegyverpucolást, alagút vagy óvóhelyásást (ha még nem rendelkezünk ilyennel), valamint levezető testmozgásképpen a fegyveres járőrözést, esetleg a vadászatot, ezt a nemes, keresztény sportot. Ez utóbbiról érdemes tudni, hogy polgárháborús helyzetben nem csak nyárilúdra és szalonkára, de magától értetődő módon emberre is lőhetünk. Utóbbi elfogyasztása azonban csak igen szorult helyzetben javallt, kifosztása viszont kimondottan hasznos is lehet: számtalan apró kis kincset, dohányt, hüvelyt, zsilettpengét, esetleg családi aranyat/ezüstöt lelhetünk a kihűlő tetem zsebeiben.

Értékeinket (ékszert, készpénzt, műtárgyakat és párttagkönyvet) ne a széfben tartsuk! Ennél még az is jobb, ha elássuk a japáncseresznyefa tövében, de ennél jóval hasznosabb, ha a még a szükségállapot kihirdetése előtt megszabadulunk tőlük, és inkább élelmiszert vagy fegyvert, robbanószert vásárolunk rajtuk. Ügyeljünk arra is, hogy a taposóaknák elhelyezkedése ne zavarja meg a kert bioszféráját! Nincs szomorúbb látvány, mint egy telepített kumulatív repeszakna miatt kornyadozó kerti seprűfűbokor!

Végezetül: ha a fenti utasításokat maradéktalanul betartjuk, nem csak túlélhetjük a legextrémebb politikai kataklizmákat is, de kis szerencsével számot tévő tekintélyre, hatalomra is szert tehetünk úgy, hogy közben még a kertünk szépségét sem kellett feláldoznunk. A végeredmény tehát nem csak a szép, ápolt kert és a bőséges gyümölcsszüret, hanem az, hogy bunkerünk mélyén vagy szögesdróttal megerősített három méteres betonkerítésünk rejtekében szabadon élvezhetjük saját önrendelkezésünket annak biztos tudatában, hogy az a kibaszott mocsok Simor is megszopta, de cefetül.

20 komment

Címkék: orbán hülyemagyar bayer simicska államcsőd matolcsy

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr324464296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bryan élete 2012.04.21. 13:36:07

Ha nem is ilyen sarkítva, de sajnos bármikor bekövetkezhet, mégis a zemberek túlnyomó része azt gondolja, hogy ez csak másokkal történhet meg. A legtöbben még mindíg abban bíznak, jó lesz ez, csak várjuk ki a végét.
Pedig pártunk és kormányunk lóhalálában rohan az államcsőd felé, mégsem ébredtek fel még: tényleg, mi lesz a máról holnapra élőkkel, - szerintem mintegy 60 % ilyen - ha nem kapják meg azt a kevés koncot sem.
Humpi, ne haragudj, de most nem tudtam röhögni.

pirimogyoró 2012.04.21. 14:07:34

Kösz az írást :)) Tetszik!
Orbánban és a sunyi haverjaiban ugyan nem tesz kárt, de az sem, amit mi kommentelünk róluk.
Éljen a világbéke :)

Mariann19 2012.04.21. 16:07:05

Egyre inkább világosan látszik hogy a kormány nem sietteti az IMF-el való megállapodást. Az Eu Bizottság és a kormány közötti kötelességszegési megállapodásnál is az időhúzás szándéka rejlik. Orbán Viktor a választói szemében nem kíván a vesztes politikus szerepében megjelenni, ez az egyik oka annak, hogy nem tesz eleget az Eu. által kifogásoltaknak, különösen a jegybankkal kapcsolatos változtatásoknak. A jegybank elnökének mandátuma 2013. márciusában jár le, az új jegybank elnöke nyilvánvalóan Fidesz elkötelezettségű lesz, ezáltak megnyílik a devizatartalék igénybevétele, mellyel a gazdasági bedőlés átmenetileg kitolódik.Akkor jöhet a IMF megállapodás, mely a 2014-es választásokig kizárja az államcsődöt. Némi bizonytalanság ezekben a hipotézisekben is van. Kérdés, hogy az Eu. mennyire lesz toleráns Orbán Viktor nemzetstratédiai politikájával, a nemzeti szuverenitás prioritásának hangoztatásával, melynek a tagállamok között követője akad, és ez szembe megy az Eu. törekvéseivel. Orbán Viktornak ehhez a szövetségeseket korábban kellett volna megnyernie, jelenleg annyira elszigetelt külpolitikailag az ország, hogy a tagországok a kapcsolódást apolitikusnak vélhetik, és nem vállalják fel.Fentiek miatt olyan nagyon nem félek az államcsődtől, de mondjuk azért veszek 2 kg sót!

Dinkainka 2012.04.21. 17:28:53

Szerintem, aki előre gondolkodott, az már beszerzett néhány szerb testőrt, Claymore aknákat.

hederg 2012.04.21. 20:48:13

Az idő a fontos.
M egy a szerzés, a lopás. Most a föld.A szobatársak és a slepp a hatalom csúcsán.
M i kell még? Hát amíg lehet még..még. Oszt ha mégis hagyjuk győzni az EU-t akkor szépen felpakolva, húszéves biztos állásokkal, bérletekkel, cégekkel utánunk a vízözön.
El leszünk ellenzékben is, az nagyon megy.
Lesz itt balhé, jaj de szép lesz. A kormány pedig aki le mert minket győzni hadd vergődjön abba a kakiba amit most készítünk gyorsan forradalmi hevülettel.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.04.21. 21:14:27

@Mariann19: só, vazz, azt majdnem elfelejtettem. A többi megvan, csak a sőt nem készítettem még be. Kösz! :))

Mariann19 2012.04.21. 22:55:36

@Humperdickk: Vegyél még cipőkrémet /box/ is, a II. világháború utáni feketézéskor kitűnő cserearányokkal bírt, csak azt nem tudom, lesz-e akkorra cipőnk!

Mr Neanderthal 2012.04.21. 23:55:03

kemeny, de szep bejegyzes! koszonet erte
ha a jovore kivancsi valaki erdemes megtekinteni Tarr Bela Satantango cimu opuszat...:)

tucano 2012.04.22. 03:15:06

@Dinkainka: Csak olyan testőrt szabad, amelyik nem tud elárulni. Érdemes szomáliai, esetleg san salvadori női testőröket beszerezni, akik egyrészt nem értik meg, ha le akarják fizetni őket, másrészt nem lesz probléma a szaporulat örökletes betegségeivel, ha néhány generációt atombiztos óvóhelyen kell átvészelni!

citromfiu 2012.04.22. 06:15:54

Gyakorlatilag addig húzzák, amíg annyit nem lopnak, hogy a fideszmaffia is bespájzoljon, 500 évre.
Még csak 250-nél tartanak, tehát még kb 2 év.
Habár aha a lopások begyorsulnak lehet akár 1000 évre is a tökefelhalmozás.

Aztán bukta után lehet visszamenőleges hatállyal elkobozni tőlük és leültetni.

Elsődlegesen gyorsan a börtönöket kell bővíteni.

Heron44444 (törölt) · http://kulonvelemenyek.blog.hu/ 2012.04.22. 11:34:14

@Humperdickk: :) Sőt szerintem, aki igazán vállalkozó szellemű az már most specializálódik.

Pl: Játékbolt: bár a fosztogatás lehet egésznapos elfoglaltság szórakozás is szükség van. Az akadozó áramszolgáltatás miatt az elektronikus termékeknek valszeg nem nagyon lesz piaca. A többi játéknál pedig az aktuális hangulatot is követni kell az üzleti siker érdekében.

kártya: rablórömi, csapd le csacsi

társasjáték: Ne nevess korán!, Monopoly és a Capitaly mintájára Anarchy

A gyerekkönyveket is át kéne írni, mindegyik az Ég a város, ég a ház is c. dallal kezdődne

Élelmiszeripar: Ha bekövetkezik az államcsőd nyitni kell, majd az Ázsiában közkedvelt, sült rovarok felé, hogy így bővítsük a szűkölő kínálatot.

Csótány nuggets, Rántott szitakötőszárny, Fekete féreg fosztogató módra, és
a Légy-ott fantázia nevű menü, de ezt egyelőre még nem tudtam megtölteni tartalommal esetleg vkinek vmi ötelet?

@tucano:
Lehet hogy a szaporulat örökletes betegségeivel nem lesz gond, de az AIDS-sel még lehet.

Mariann19 2012.04.22. 13:27:17

@Heron44444: Te is csak a kajára gondolsz, a csemegék járnak az eszedbe! Arra nem gondoltál,hogy amennyiben hozzányúlunk a devizatartalékokhoz jövőre, miből fizetjük ki a gázszámlákat pl: a Gazprom-nak? Na ugye? Úgyhogy nyáron a szokásos üdülési flanc helyett ajánlatos rőzsegyűjtésre a szabadságot kivenni, és szorgos hangyaként a fáskamrát feltölteni. Fagyos, téli hajnalokon majd hálás leszel, hogy felhívtam a figyelmedet erre is, igazi magyar honleányi segedelmemmel.

Mostly Harmless 2012.04.23. 11:18:12

hol van Lee Harvey Oswald, amikor egy nemzetnek van szüksége rá?

Heron44444 (törölt) · http://kulonvelemenyek.blog.hu/ 2012.04.23. 13:58:42

@Mariann19: Majd a Közgáz könyvtárból elhozom a könyveket és azzal fűtök. Egy teljes anarchiában nincs szükség a közgazdaságtani elméletekre.

Mariann19 2012.04.23. 17:10:05

@Heron44444: A közgazdasági elméletek úgyis a fejünkben vannak, a könyvek átváltoznak kalóriává.Miután a könyvek elfogytak, jöhet a klasszikus árúcsere. Pl:családi porcelán = lo mázsa akácfa, és így tovább. Vagy pl.megkérek egy festőművészt, hogy mintázza le rólam a "Rőzsehordó asszony" c. képet, azt fogom árulni a parvenüknek. Ezzel Munkácsy Mihály is jól járt, nekem miért ne sikerülne?

Mr Neanderthal 2012.04.23. 20:41:00

másodikra is tetszik...
"Lelkünkre így ül ez a kor."

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.04.24. 16:54:55

@Humperdickk:

Az óvóhelyen természetesen létesíteni és gondozni kell az Alaptörvény Asztalát!

Ajánlott film: George A. Romero: Holtak hajnala

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.04.24. 16:59:43

Addig is: egy szimpatikus orosz fiatalember elmagyarázza a minigun kezelését:
www.youtube.com/watch?v=d84r8gMGxFQ
süti beállítások módosítása