Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Szarügy

2012.05.15. 15:36 Humperdickk

Hétfőn végképp lezárult a szarbor-botrány: a Kúria felülvizsgálati eljárásának végén bűncselekmény hiányában felmentették Uj Pétert. Az Index egykori főszerkesztőjének ügye apróságnak indult, de a végén akkorára nőtt, hogy segített kirajzolni a sajtó- és véleményszabadság európai határait. (Index.hu)

 

Mondhatnám, hogy amennyiben velem szemben elvárásként merülne fel, természetesen minden erőmmel, utolsó leheletemmel is a sajtó- és véleményszabadság európai határait segíteném kirajzolni: mint egy mérges kis önkéntes, kivont klaviatúrával, és csak állnék a vártán, no pasarán! Azonban meg kell vallanom, hogy voltaképpen leszarom a dolgot. Én ugyanis csak blogolok, azaz embereket küldök el az anyjukba – félelem nélkül, névtelenül, mert olyan nagyon rendkívüli mértékben vagyok szabad sajtóilag (már amennyiben egy blogot annak lehet tekinteni). Továbbá csekély kivételtől eltekintve fogyasztóként is csak az internetet bújom naphosszat, amely viszont már eleve, a természetéből fakadóan szabad, így további szabadságra nem is tart igényt: fellövi magát egy barbadosi doménre, és onnantól neki kalapkabát. Joggal merülhet fel tehát, hogy mit akarok én ezzel hírrel – főleg, ha még hozzáteszem azt is, hogy Tokaji Aszút is csak hajnali öt és fél hat között szoktam fogyasztani, mikor is már csak az maradt fogyasztható állagúnak ítélt alkoholtartalmú ital a kedves vendéglátók szüleinek szekrényének a tetején.

Sőt: én Uj Péternél némiképp radikálisabb álláspontot képviselve úgy vélem, hogy az aszúbor eleve egy szar, émelyítően édes szirup – de hát mit csináljunk, ha ezt szeretik a népek. Mert a népek már csak ilyenek: isszák az olcsó szarbort, tömik magukba a baromfiparizert (ami ipari szalonnából és azt fogyasztó patkányból áll, mint tudjuk), mert nincs nekik igényük a szépre. Hiszen ahelyett is, hogy dolgoznának valami kulturált, tiszta, rendes helyen, ahol tisztességes bért kapnának a tisztességesen elvégzett munka után, inkább beérik a szar helyen kapott szar bérrel, meg a segéllyel, és tömik magukba a teszkósvirslit, nyomják rá a teszkóssört, és bámulják a hetihetest.

Illetve azt már nem bámulják, mert amint a kommentkomblog ravasz módon kiderítette, meg fog szűnni. Most tekintsünk el attól, hogy a kommentkomblog ezek szerint nem néz tévét (csak kommentálja), hiszen előttük majd’ egy héttel be lett mondva magába az adásba’ a megszűnés: a kommentkomblog szar kommenteket csinál, lelke rajta. (Még mindig jobb, mintha szar borokat csinálna.) Ami minket ebből a történetből érdekel, az az, hogy miért szűnik meg? Nem fogják elhinni: gazdasági okai vannak ennek. Sokba kerül ugyanis, legalábbis ahhoz képest, hogy mennyire nem szeretik a népek.

Most abba sem mennék bele, hogy egyrész szeretik, másrészt egy új műsor még többe kerülne, hanem inkább visszakanyarodnék az eredeti felvetéshez: ha elviselhetetlen szükségünkben mindenáron a sajtó- és véleményszabadság európai határait kívánjuk megrajzolni, hova tennénk ebben az esetben az utolsó országosan fogható balliberális tévéműsor megszűnését? Más szóval: hány hetihetes, klubrádió, újszinház megszűnése hasonlítható össze, mérhető meg, egyáltalán: említhető egy napon egy Uj Péter-féle szarbor-botránnyal? Végső soron: mi ez a borkérdés, miért érdekes ez?

Azoknak, akik kevésbé mélyedtek el Uj Péternek a szomeliétudományban nyújtott munkásságában, mondjuk el: nevezettnek nem kimondottan egy akármilyen márkájú bor íze okozott cikkírásba torkolló lelki törést, hanem az, hogy egy olyan borba feccöl bele az állam adóforintokat, mit adóforintokat, lélegeztetőgépeket, amelyik szar szerinte. És ez nem tetszik neki, mert a jelek szerint becsületes, sőt, ne fukarkodjunk a szuperlatívuszokkal, egy értelmes ember ő. Ami eddig rendben is van: csak az a csúnya szó, az ne lett volna. Ezzel a szarral ő ugyanis első-, másod-, tizenharmad- és feljebbviteli huszonnyolcadfokon is megsértette a Tokaj Kereskedőház úri becsületét, mi több, szakállát megtépdeste és az arcába is köpött őneki. Ezért ő bűncselekményt követett el, rágalmazást vagy becsületsértést, néha mindkettőt egyszerre – attól függően, éppen mit álmodott a Tekintetes Magyar Bíróság. És így is maradt volna, a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága azonban nagyon helyesen rámutatott, hogy egy gazdasági vállalkozásnak nincs becsülete, csak legitim gazdasági érdekei”. (Forrás: TASZ.) Ezt ugyanis a magyar bíróságok nem tudják. A magyar bíróságok ezzel szemben úgy tudják, hogy aki megsérti a magyar állami aszúborászat zászlóshajóját, annak börtönben a helye.

De hagyjuk is a magyar bíróságokat: megvan azoknak a maguk baja. Ha jól hallom, éppen most készül szétcsapni köztük navracsics. Történt ugyanis, hogy inzultálták az apukáját a kupolásban a nácik, hogy mit szól hozzá, a koszoscigány megússza tizennyolc évvel. És erre apukája azt találta mondani, hogy egyetért a nácival. Igaz, hogy csak négyszemközt ért egyet, de ez is olyan, mint az olimpia meg a doktori disszertáció: a részvétel a lényeg – úgy is, miszerint részvétem, te kedves, potenciális tömeggyilkos, és szerintem is kevés az a tizennyolc év. De mindegy is, hisz a navracsicsnak ennyi szem is elég volt, és azonnal meg is kérdezte a főbírót, hogy az utóbbi időszak ítélkezési gyakorlata a társadalom elvárásainak megfelelő, kellő szigort mutat-e, vagy mégis inkább lámpavasra kellene-e felhúzni mocskos, koszos, gyilkos cigányokat.

Ez utóbbit persze nem mondta, de nem is folyásolná ő be a bíróság döntésének megítélését a véleményével, de mégis, nézne már utána az a főbíró, hogy hogyan van ez. Merthogy szólt a jobbikos, hogy szerinte nincs jól, és ha a nép azt szeretné, hogy lógjon a cigány, akkor miért nem lóg már. A miniszter persze nem beszélt lógásról. A miniszter ugyanis gyáva, csak négyszemközt szeret lógatni, ami jól kitűnik abból is, hogy miniszterként szolgál apu kormányában. Én persze mindezt megértem, hisz meg kell élni valamiből mindenkinek; igen, még a tehetségtelen, bugyuta majmocskáknak is meg kell élniük. Nem tudok szabadulni azonban a gondolattól: mi lesz, ha Uj Péter legközelebb nem köntörfalaz, és egyenesen a Sárazsadány-Tokajhegyalja Kft. válogatott évjáratokból származó prémium tételeit szarozza le? Akkor is elég lesz a Kúriának a strasbourgi verdikt? Továbbmegyek: mi lesz, ha kiderül, hogy Új Péter cigány?

Akkor mekkora lesz majd a kellő szigor, te szarházi?

 

 

6 komment

Címkék: orbán cigány jobbik rasszizmus navracsics tibor sajtószabadság uj péter cozma szarbor

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr364514573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Heron44444 (törölt) · http://kulonvelemenyek.blog.hu/ 2012.05.15. 21:48:25

Uj Péter ügyben egyetértünk, sőt én kifejezetten bírom UP-t...

Na most, hogy leléptek a jobbikosok beszélhetünk a Heti Hetesről.

UP után szabadon kimondom, hogy a Heti Hetes szar, és én egy rohadt könnycseppet nem hullajtok érte. Már évek óta tök ugyanazok a szereplők (Ábel Anitát no comment), tök ugyanazokat a poénokat tolják. Én az előző poszton többet röhögtem, mint bármelyik részen, amit az utóbbi 2 évben láttam (kb 2-3).
Klubrádió, Napkelte, Heti hetes lehet szütyögni ezeknek a megszüntetésén (főleg a Klubrádiónál a Fidesz eléggé fasz módon járta el), de ezek a műsorok megérettek a váltásra.
A rádiókabaréba hívtak egy-két standupost és máris elkezdték hallgatni az emberek, vagy a net tele van qurva jó liberális írásokkal. Miért nem volt képes a Heti Hetes beemelni vmit ezek közül?
Hát vérzik a szívem, hogy nem hallgathatom többször, hogy poénkodnak Farkasházi raccsolásán , vagy Bajor piálásán.

Egyébként valszeg nem lesz semmilyen új műsor, leadnak majd egy ismétlést helyette.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.05.15. 23:39:16

Uj Péterről nem derülhet ki, hogy cigány, mert már kiderült róla, hogy zsidó.
Az még kiderülhet, hogy buzi. :D

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.05.15. 23:41:12

@Heron44444:

Hogy jön ide a Klubrádió???

A Fidesz meg nem "fasz módon", hanem többszörösen törvénytelenül járt el.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.05.16. 08:30:15

@Heron44444: "ezek a műsorok megérettek a váltásra". Ja. És mi is váltja őket? A Frizbi, hajdúpéterrel?

Én, ha tehettem, mindig néztem a hetest. Tudtam nevetni is rajta, de nem az a lényeg: ha szar, ha nem, másfél-kétmillió "ballibeálisnak" tetszett. Majd most ők mit fognak nézni? Igen: a Frizbit.

Isten legyen irgalmas a lelkünkhöz!

Heron44444 (törölt) · http://kulonvelemenyek.blog.hu/ 2012.05.16. 18:04:15

@Humperdickk: Ízlések és pofonok. Igen, valszeg vmi gagyi lesz a helyén, de hát ilyen a kapitalizmus.
Csak azt nem értem, hogy hol van másfél-kétmillió "ballibeálisnak", akinek tetszett? (a Heti hetes átlagos nézettsége 20% csakhogy ez a vasárnap késő esti nézők 20%-a, ami aligha lehet több 2 milliónál)
Egyébként, ha igazad van és tényleg van ennyi rajongója a műsornak, akkor nem kell félni, mert egy másik csatorna biztosan átveszi (jó, nem lesz földisugárzású, de lehet, hogy normális időpontban adják majd.).

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Csak párhuzamot vontam, amit ez "ennénk ebben az esetben az utolsó országosan fogható balliberális tévéműsor megszűnését? Más szóval: hány hetihetes, klubrádió, újszinház megszűnése" indított el bennem. Napkelte és a Klubrádió tipikus magyaros megoldással szűnt meg, mint ahogy a megszületésük és létezésük is szépen mutatja, hogy hova jutottunk. Én nem felejtettem el, hogy 2009-ben a Földmüv. minisztérium hirdetett a zebrásoknál. Az szép volt?
Nézd én nem akarok bele menni mélyebben, mert az nagyon hosszú lenne. A lényeg, az hogy szerintem a magyar média egy provinciális, korrupt, szar. Engem kurvára hidegen hagy, hogy most éppen kiáll nyerésre a "médiaegyensúly" háborúban. A Köztévét, a Magyar Hírlapot, a Népszavát, Klubrádiót, a Lánchíd rádiót csak a lakosság kis része követi, tehát minimális hatással vannak a közvéleményre. Például annak, hogy a Tények egyértelműen jobbra húz sokkal nagyobb hatás van, mint egy m1 híradó manipulációnak, vagy egy Klubrádió megszűnésnek.

Mr Neanderthal 2012.05.17. 16:49:01

arrol nem is irt az altalam nagyra tartott szerzo, hogy Simicska kecsketartasba kezdett; nekem egybol a Men Who Stare Goats jutott eszembe, biztos van valahol egy titkos kamra, ahol a Viktorek gyakorolak hogy lehet pillantassal olni!
süti beállítások módosítása