Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Hat négyzetméter

2012.10.18. 21:51 Humperdickk

Új lakcímbejelentési rendelettel próbálta három éve elejét venni Miskolc annak, hogy a régi panellakóknak nem tetsző emberek költözzenek be a városba. Hat négyzetméterben húzták meg az egy főre eső lakrész minimális méretét. Olyan lakásba, ahol ennél kisebb lenne a hely, nem lehet bejelentkezni, aki pedig nincs bejelentve oda, ahol lakik, bármikor tízezrekre bírságolható. (index.hu)

Fontos dolgok ezek. Tulajdonképpen nem is értem, miért is lehetne a magyar embernek bejelentkezni az akárhova. Mert szavazni akarni bejelentkezni, az rendben van, oda nyilván bejelentkezel, meg elmész, meg szavazol a hazafias népfront, mit akarok mondani, a fideszkádéenpé egyik jelöltjére, és mire hazaérsz, kész a krumplileves. Meg a magyarországalakú rántotthús, koviubival. Anya már bontja a sört is, ne hergeld magad, Papa.

De a lakás, az más. A hat négyzetméter az hat négyzetméter, azzal nem lehet vitatkozni, azt nem lehet variálni, és azzal csalni is felettébb valószínűtlen. Hat négyzetméteren még a simicska is éhen halna. A hat négyzetméter egy elég konkrét dolog: abba éppen belefér egy ágy, egy tévé, egy íróasztal (vagy esztergapad), és még közben is el lehet férni, ha mondjuk szüksége rá lenne az embernek igen gyorsan, hogy elférjen. Mert a klozett mondjuk már nem fér bele, de a folyosóig el lehet baktatnia mindenkinek. Munkaalapú társadalom. Fürdeni meg minek, attól nem lesz kisebb az államadósság mértéke.

De a lényeg: fogja az ember a droidot, a droid meg fogja a colsotokot, és megnézi, megvan-e a hat négyzetmétere a büdösprolinak. (Vagy cigánynak, ugyanaz. A lényeg, hogy ne tudja teljesen igénybe venni a gyermekek után járó adókedvezményt. Ezt persze a proli nem látja át, így ügyesebben tudja utálni a cigánymocskot. És ez a lényeg.) A hat négyzetméter tehát kemény dolog, nem lehet vele vitázni, nem lehet erre-arra módosítani, mint holmi költségvetést vagy alkotmányt. Ez nem olyan, mint a költségvetés tervezett hiánya, különös tekintettel a matematikára és más ilyen angolszász dolgokra. Package, you know. Ezt egyetlen, abszolút értelemben vett colstokkal meg lehet mérni, és ha nem stimmel, ki lehet baszni a hóra a büdös cigánymocskot. (Prolit, undzovejter.)

Vagy meg is lehet bírságolni. Ami jobb, mert az a tíz ezer forint, amit kivetettünk a szemét ötnégyzetméteresre, majdnem meghaladja a tizedét annak, amibe az egész bírságolási folyamat, mint olyan, került. Már ha befolyna az a tízezer forint, és nem költözne két tömbbel arrébb a szemét bírsághalmozója, hogy aztán ott ne fizesse ki, a következőt se. Mert mi a faszból fizetné ki. Ilyenek ezek mind. Basszák csak világra a férgeket, munka meg semmi. Négyzetméter is alig.

Ilyenek ezek mind. Mindenki szerint ilyenek. A volt szocialista polgármester, a mostani nemszocialista félnáci polgármester, de a jövőbeli nemszocialista náci szerint is ilyenek. Sőt, ilyenek a magyar lakosság kilencvenöt százaléka szerint is, már amennyiben eltekintünk a magyar lakosság azon részétől, amely nem cigány. És ha hihetünk a jelenlegi ellenzék összefogásának erejében, ez most már így is marad. Pedig egyenként nem fogunk győzni. Csak összefogva.

Package, you know.

Jelenleg viszont sokak szerint túl sok az angolszász eredetű dolog ebben az országban. Kezdődött a magánnyugdíjjal, de gyorsan kiderült, van itt más is. Mint a közgazdaságtan. A demokrácia. Szabad sajtó. Alkotmány. Bíróság. Alkotmánybíróság. Egyenlő, titkos és szabad választások, választói névjegyzék alapján. Sőt, a lakcímnyilvántartás, mint bolsevista trükk. Eltöröljük azt is.

És akkor majd lakhatunk akár három négyzetméteren is. Ujjé.

Szólj hozzá! · 2 trackback

Címkék: cigány alkotmány szegénység diktatúra avas alaptörvény

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr214857128

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Éliás nem olvasta a 2011-es Postai beszámolót? 2012.10.19. 08:37:19

A Magyar Posta 2011-ben elindította az elektronikus fizetési és számlavezetési szolgáltatások bevezetésére irányuló fejlesztési programját, ez kitüntetett szerepet játszik a stratégiai jövőképében. A szolgáltatásokat 2013-ban kezdi meg a...

Trackback: Böske, Maris és a sárga csekk 2012.10.19. 08:37:13

MARIS (belép a fodrászszalonba) Szép napot mindenkinek! Hallottátok a Posta új tervét? ANNA (félvállról, miközben vágja József haját) A lenyúlósát? MARIS (leül) Nem azt! Jövőre csekkautomatákat állít be a Posta. ANNA (felnéz Marisra a tükörben) Ami ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása