Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Dezsők

2013.02.13. 20:09 Humperdickk

Vannak ezek a dezsők. Vagy gézák, rózsikák, lacik, mindegy, mind olyanok, mint a kutyaszar: még eltaposni sem lehet őket.

Ezek mindenhol ott vannak, mindig láb alatt vannak, mindig megkerülhetetlenül. Ha egyet átlépsz, lábod alá csúszik a következő. És ha már ott van, onnan ágál, onnan hadovál, onnan jelzi, hogy márpedig vele számolni kell, mert őneki ott lenni joga van, mert őt oda nem akárki szarta oda. Őt nem lehet csak úgy nem tudni, hogy ő ott van. Mert megszavazták őt, oda. (Vagy kinevezték, mindegy: ebben az országban megszavazni úgyis csak azt lehet, akit előtte kineveztek.)

Itt van például ez a rózsa. Róla nem sokat írtam eddig, egész egyszerűen azért, mert értéktelen, haszontalan egy állat – bár tény, hogy éppen értéktelenségében és haszontalanságában okozza a legnagyobb kárt. Kártevő. Minden kártevőnek megvannak az okai, miért okozza a kárt: ki az éhenhalás ellen védekezik ezzel, ki gonoszságból teszi. Ez a rózsa azért olyan, amilyen, mert meg van sértődve, hogy régen kommunista volt, most meg nincsen már a kommunizmus, és ez meglehetősen akadályozza őt a kommunistaságban. Ennek okán kitalálta tehát magának, hogy ő most keresztény, és rögtön az elsőszámú babonakör egyik nem létező gittegyletének oszlopos tagja is lett, sőt, részemről meg mernék esküdni arra is, hogy fakuló emlékeiben máig ott él az az emeszempé-alapszervezet, ahol ő bérmálkozott. Hisz neki mindegy: akkor is vallási fanatikus volt, most is az. Akkor abban hitt, amiben akkor kellett hinni, most meg abban hisz, amiben most kell. Számára istenváltozás volt, nem rendszerváltozás: jelenleg ő komolyan elhiszi, hogy egy szűznemzéssel létrejött élőhalott testét és vérét kell elfogyasztani a spiritiszta szeánszokon – ami nem kevésbé hülyeség, mint az empiriokriticizmus, de azt sem értette, és az sem zavarta, hogy azt sem érti.

Vagy itt van rögtön a dezsők gyöngye, a dezsődékán. (Őt konkrétan dezsőnek is hívják, annyira dezső.) Ez a dezsőnk akkor, amikor a kedvenc kormányzata, pusztán bosszúból és butaságból harmadával csökkenti a munkahelye apanázsát és alaptörvénybe illeszti az adósrabszolgaságot, még mindig hisz a párbeszédben és a józan ész meggyőző erejében, valamint ezután is a tárgyalásos módszert, a felsőoktatás jövőjéért felelős szakmai fórumokon keresztüli érdekérvényesítést tartja egyedül üdvözítőnek. És ezt annyira tündéri, bár kétségkívül pszichopata állathoz méltó arcjátékkal teszi, hogy az ember már szinte hajlamos elhinni, hogy ez a dezső szimplán csak ennyire hülye. De nem, nem ez a helyzet: ez a dezső, édes szívem, dékánsága teljes tudatában, mi több, a vele járó hatalom totális átéltségében hadovál össze ökörségeket közterületekről, politikai erőterekről, tűzrendészetről. Tudhatná persze, hogy a tűzrendészet lófaszt sem ér ott, ahol ég a ház: ez a kormányzat egy darabig tárgyal ugyan a házasságkötés mindkét fél számára kölcsönösen elfogadható feltételeiről, de az eljegyzés időpontjának kijelölése után konyhaasztalra vágja a kiválasztottját és meghágja úgy, hogy minden számba vehető testnyílást alaposan kihasznál közben. Ezt dezsőnk nem tudja, mert akkor a dékánsága forogna veszélyben, ha ő ezt tudná: tehát tűzrendelkezik ahelyett, hogy végrendelkezne. Tárgyalást javasol, hátha a röghözkötés helyett az ő örökös dezsőségét írják bele az alkotmányba. Nem tudja, hogy ennek a demokratikusan garantált kétharmadnak (oximoron, de egy miniszter mondta, higgyük el) a bölcsészkari dékánok ánuszának hatékonyabb kihasználásával kapcsolatos alkotmánymódosítás alaptörvénybe illesztése is rutinfeladat – feltéve, hogy formailag hibátlan az eljárás.

Itt tartunk. És természetesen nincs remény: ha bárki kicsikét meg is bukik is, a startvonalnál már melegít a klinghammerék dezsője. Feszesen, okosan, atlétatrikóban, és ne legyen kétségünk afelől, hogy indokolt (legalább miniszteri szinten alátámasztott) esetben előkerül a bohócsapka is, vagy a krumpliorr. És bár okkal reménykedhetünk abban, hogy lám, lassan már nem marad hadra fogható épelméjű kormányzati tényező, ne ringassuk magunkat hiú ábrándokba! Ebben a magyarországban elegendő hadra fogható hülye áll rendelkezésre a sarkalatos kormányzati célok megvalósítása érdekében, valamint létezik az a pénz, amiért akárki hülye akkor is, ha egyébként nem lenne hülye.

És ha mégse, ha mégis elfogynának ezek, hát jön a szanyikapitány. Vagy a másik kapitány, a mesterházi.

Igen: a mesterházi dezső.

21 komment

Címkék: felsőoktatás dezső klinghammer hoffmannrózsa röghöz kötés

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr465079152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.13. 22:03:35

Látod ez jó. Még a szanyikapitány is elfogadható. A Mesterhézyval viszont elrontottad. Ugyan ő sem fényeskedik az ő IQ-jában, de azért nem ez a szint.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.13. 22:04:14

Ja ez ugye azért jó, mert az ánuszozással mondtál valami mélylélektanit.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.13. 22:08:28

@rabelais:

Nesze, vigyázz az ánuszodra a Szentkirályi utcában vagy a parlamentben!

Tőle kap tanácsokat Orbán
Megjelent: 2013.02.13. 16:31|Frissült: 2013.02.13. 17:38
A piszkos politika keresztapjaként emlegetett amerikai szakember több republikánus ügyfelét segítette már győzelemhez. A magyar kormányfőnek 5 éve dolgozik – derül ki a Magyar Narancs portréjából.

Finkelstein felmérései és közvélemény-kutatásai során különös figyelmet fordít az egyes társadalmi kisebbségekkel szembeni előítéletek kitapogatására, és gyakran rájátszik az e csoportok elleni sztereotípiákra.

New York-i zsidó család gyermekeként, közelebbről egy brooklyni taxisofőr fiaként látta meg a napvilágot 1945-ben. „Tanulmányai befejezése óta - negyven éve - az amerikai politika élvonalában, de az izraeli jobboldalnak is dolgozik. Kiderül róla az is, hogy meleg létére homofób kampányok megtervezésében is részt vett.

A holnap megjelenő szám cikkéből további részletek itt olvashatók.
www.hir24.hu/belfold/2013/02/13/tole-kap-tanacsokat-orban-a-negativ-kampanyokhoz/

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.02.13. 22:19:56

@rabelais: a mesterházit én még elég régről ismerem, amikor még szakállas kis hökitöki volt. Jelenleg ő valóban nem dezső, de minimum dezsőjelölt. :)

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 06:14:45

@Humperdickk: ja, ha neked generál miniszterelnök-jelölt fóbiád van, akkor te vagy a dezső.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.02.14. 08:07:58

@rabelais: idejössz, eszet osztol, kötekedel, fassekérte pedig. Baszki, iszol te rendesen?

Salinas River 2013.02.14. 09:18:17

@Humperdickk: Brendelnek index címlap, -és/vagy tehetség fóbiája van.

Na most, mivel címlapos nem sűrűn vagy, hát sanszos az utóbbi. Ezért ugrik rád mint törzsfikázó, amint kirakod az új posztot.

Ha már eteted a viszontválaszokkal, tekintsd őt úgy, mint képességeid bizonyítékát:D

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 09:36:49

@Humperdickk: engedélyezted a kommentelést, tehát faszdekérted.:)

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.02.14. 15:13:55

@rabelais: kérni. Hogy ki, kérte. Az engedély egy másik állat, ne keverd őket össze, mert sokat fox csalódni az életben.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.02.14. 16:32:56

@Humperdickk:

Az én koromban már mindegy, hogy kéri, vagy csak engedélyezi. :D

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 18:53:18

@Humperdickk:

ha valamit engedsz, akkor lehet, hogy bekövetkezik, és akkor már nem reklamálhatsz. vésd az agyadba, mert sokat fox csalódni az életben! ráadásul bizonyos engedélyezések ráutaló magatartások a kérésre, mint például a komment engedélyezése az defaultból arra a felfogásra utal, hogy jöhetnek az emberek kommentelni, azaz kéred, hogy jöjjenek kommentelni.

nem tudom, miért kell ezt magyarázni, azért 90-es IQ-val 14 év felett ez triviális dolog.

aki itt kurvára el van tévedve az életet illetően az te vagy. nem láttam még olyan állatot, mint te, aki engedi a kommentelést, utána meg nyavalyog, hogy kommentelnek.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.14. 18:54:16

@Humperdickk:

1) normális ember örül, ha kommentelnek
2) normális ember nem biztos, hogy örül a kritikának, de nem kell neki külön magyarázni, hogy benne van a pakliban, mert van neki 90 feletti IQ-ja, és rájön.

na, neked kell, mert...

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.02.21. 11:58:48

Remélem, otthon nem néztek sexfilmet! :DDDDDDD

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.02.21. 20:12:53

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: na mi van, rendelés van, mint a szintissrácnál a sportbüfébe'?! Borravalómeg lófasz?! :)

Dolgozom rajta, de jelenleg lelki problémáim vannak. Munkanélküliség, meg kibaszták a marozt a vinszenttől, valamint adót kell bevallani, meg beteg a kisebbik is, anya meg baszogat, hogy mér nincs már munkám megént, 'szal rám jár a rúd, de igyexek. Holnap, holnapután lesz poszt. Rohaggyak meg, de lesz.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.02.22. 13:59:26

@Humperdickk:

Hát őszinte részvényem, jobbulást. Ami anya baszogatását illeti, így jár aki <basznivaló démonológus>-t vesz el. :D

Ez a maroz<belpesti langyi zsidó> ügy nekem magas, azt hittem épp az a poén, hogy egész nap egymást <beképzelt libsi zenét kedvelő elempések> baszogatják.

Üdv: Egér <műsznob alkoholista>

Salinas River 2013.02.22. 18:31:32

Humpi, tehát akkor..., kéretlenül :)))

Megfázásos hóesésgyönyöreim közepette úgy döntöttem, hogy elrugaszkodnék saját, ezeknél itten' nagyságrendekkel rémisztőbbnek is felfogható "ügyleteimtől" és megnézném a számodra olyannyira felzaklató maróz-féle vircsaftot a vincenten - ahova egyébként nem járok -, lévén számomra túl száraz, elemzősködő és megjátszósan elit hely.

Maróz tényleg nem náci, az írása egy ön-és közösségértékelési zavaroktól jól láthatóan éppen begolyózódásban levő, írni sem nagyon tudó valaki figyelemkeltésnek szánt provokációja, amiért aztán a véd-és dacszövetség óne vájteresz kidobta.
Szerintem egyébként éppen azért írt ilyen stílusban, hogy legalább mártír lehessen, ha már előkelőbbhelyezésű a vincentek között nem annyira.

Láttam, mekkora szélvihar kerekedett az ottani kommentbiliben, túl is csordult. Te ugye az igazság bajnokaként védelmezted az ő szólásának szabadságát és igen figyelemre méltóan csapkodtál, nem nézvén, merre, meg hogy:)))

Indokolatlannak gondolom ezt a nagy indulati kitörést és azt hiszem, feszültséget vezettél le vele, van is mit, ha jól látom. Azt már csak az akadékoskodás mondatja velem, hogy nem annyira fogható napi józan értelemmel, miként említhető az ismételt munkanélkülivé válásod egy napon ennek a sajnálni való bloggerimitátornak a kiakolbólításával, meg ezt mi a francnak kell épp ott világgá publikálni, na de te művészféle vagy, tehát mégis értem:)

Saját magadat azonban nem látod jól, a jótündér nevezetű fazon nem ír jobban, mint te, képes voltam belenyalni magam néhány írásába, hogy megállapítsam, szmájli.

Konklúzió: ne másokkal foglalkozz, sem védelem, sem csata szintjén, bár értem, hogy van ilyen. (Ajaj, marhára értem, sőt:D)

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.02.22. 22:15:43

@Salinas River: "megjátszósan elit". Jól érted.

Ismerem az egyik szerzőjüket, munkatársam volt. Engem kibasztak, ő meg együtt cigizik azzal, aki kibaszott. Nekem mindig elmondja a véleményét, hogy milyen igazságtalan ez így. Akivel azóta is cigizik, annak szerinted mit mond?

A maroz gyerekét viszont (jelenleg is talán) a rendőrök faggatják, hogy miért tüntet. Mások meg svejcben siránkoznak mindezen, valamint kibasszák a marozt, a szolidaritás nagybb dicsőségére. Érted most már?

(Maroz egyébként jó. Régebben jobb volt, de ez most nem érdekes.)

Salinas River 2013.02.23. 06:07:02

@Humperdickk: Értem, csak azt nem, hogy mi a rózsás tüdőért mennél/mentél gyerekesen csapkodni egy enyhén szólva is fura helyre, hogy védelmezz valakit, akit a nagy liberálisék úgy fogadtak be az ikszedik helyre, hogy ő azóta sem kívánta orcáját személyesen közéjük tolni, de ahhoz mégsem voltak mégsem elég liberók, hogy megtűrjék maguk között, amint a zsidó identitását pajzsként maga elé tartó vezérürü nagy-nagy toleranciája nem elégséges az ő véleményének megtűrésére is.

És ez egyáltalán nem szolidaritás kérdése.
Kevés ember van, aki nálam több empátiával van elesettek és igaztalanul bántottak/üldözöttek iránt, de maroz gyerekének ügye és vincenték közüli kidobása nem az a kategória, amit egybe kéne mosni szerintem.

Megint más ügy, hogy mit zabál az Alpokban jótündér, aki a maga erőszakos módján hangadó a vincentéknél.
Nagy érzékenységedben sem kellene keverni a dolgokat és le most már a vincent rágódással!
Ülj le, bámuld a hóesést, nézd a gyerekeidet, netán seperd el a havat és emészd meg a történéseket és ha úgy látod, hogy ihletet hozott valami, hát írd le. De ne felindulásból és csakazértis.
Az nem alkotás és nem is hoz kielégülést neked. Az olvasóknak meg az egyediség érzetét, de ez más kérdés, csak leírom, mert megérdemled. (Bocsi, ez valami reklám, ha jól rémlik, krém, vagy tampon, nem is tudom:))

(És látod, ugyanaz más megközelítésből:D)

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.02.24. 11:41:52

@Salinas River: igazad van. Ennél többet nem tudok hozzáfűzni. :)
süti beállítások módosítása