Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Dolgozzatok, cigányok!

2013.02.24. 11:48 Humperdickk

A hvg.hu röpítetette világgá a hírt a minap, miszerint ennek a mostani magyarországnak szeretve tisztelt miniszterelnöke fenséges jóvoltából volt szíves annyira hülyének lenni, hogy összekeverte Márait Ottlikkal. Elmondjuk mostan, miért is baj ez.

Most abba ne menjünk bele, miért sokkal nagyobb baj ez annál, mintha Adolf Hitler munkásságát keverte volna össze, mondjuk, Thomas Mann vonatkozó irodalmi teljesítményével! Ez utóbbi kettőnek ugyanis a világirodalomban (vagy előbbi esetében inkább világuradalomban; bocs) betöltött szerepének összekeverése egyértelmű helyzetet teremt: illető miniszterelnök természetesen síkhülye, valamint náci, ami viszont részhalmaza a síkhülyének, tehát csak a pontos fajmeghatározás miatt tettük hozzá. (Igen, a síkhülyének is vannak fajai. Nem genetikaiak, de vannak.) Természetszerűleg adódik, hogy síkhülyékkel nem foglalkozunk, nekik tárcát, miniszterelnökséget, kézi sajtreszelőnél bonyolultabb háztartási gépet nem adunk, szőlőbe metszeni, epresbe kapálni nem engedjük. De azzal mi van, aki kijelenti, hogy „[a] világhoz nem alkalmazkodni kell, nem újrarendezgetni azt, ami már megvan benne, hanem hozzáadni mindig”, és hogy ezt Márai mondta? És mindezt megfejeli azzal, hogy mindezt egy olyan fórumon érzi felettébb szükségesnek előadni, amelyre hívei és ellenfelei egy egész éven át várnak, hogy előbbiek a szellemi (és megfelelő díjazás esetén) az egyéb kielégülést, utóbbiak meg a kellő (politikai) muníciót kapják meg általa – sőt, ne tagadjuk, ellene. Más szóval: ha tudja, hogy ez számára az év egyik legfontosabb beszéde, miért bassza el?

Ez utóbbi kérdés egyébként nem is annyira bennem, hanem szakmája szerint magyartanár feleségemben merült fel. Ő egy ilyen szikár, egyenes, tőrőlmetszett lélek: talán már tettem róla némi említést, hogy azon az alföldi tanyán, ahol felnevelkedni lehetősége volt, különféle vadállatok vidám társasága mellett csak könyvek voltak a barátai (továbbá egy petróleumlámpa, ami mellett szoros kivételképpen esténként olvasni is mög volt engedve). Számára tehát érthetetlen, miért beszél valaki hülyeséget: náluk ilyet még a marhák sem csináltak, valamint, ha nem tudja, miért nem olvas utána – vagy megkérhetné valamelyik szíjgyártóját, teszem hozzá már én. (De hát én meg Erzsébetvárosban nevelkedtem, így tudom, mi az a cselédlépcső, mindegy.)

Nos, a kérdés jogos. Miért? Nos: azért, mert nem érdekli. A beszédeit, felteszem, nem is ő maga írja, de amint ebben a gyönyörű fodbalmagyarországban már szinte a legutolsó szertáros kinevezése is miniszterelnöki hatáskör, gondolom, a beszédet is jóváhagyta előtte. És volt benne egy idézet, valami ilyen izétől, írótól, aminek, gondolta ő, biztos utánanézett a fellelője: sőt, én azt sem tartom kizártnak, hogy ő maga illesztette bele a főszövegbe a Marainak hitt Ottlikot. Akárhogyan is: ő azt fogja gondolni, hogy az az idézet Máraitól van, és utánanézni jelen körülmények (tudniillik: kétharmad, teljhatalom) közepette nem érzi időszerűnek.

Ez van, ha diktátorrá válik az ember. Tisztában van vele, hogy van valóság azon kívül is, amit ő gondol, de az annál rosszabb a valóságra nézve. Ő nem hiszi, hogy tévedhet: ha ő úgy emlékszik, hogy Márai, akkor annak kutya kötelessége Márainak is lenni – Márai írókartárs továbbá köteles másnap megírni, a magyar haza nagyobb dicsőségére, az Ottlikot. Ha ő úgy érzi, több gyerek született tavaly, abból tekintet nélkül a statisztika mint tudomány teljes munkásságára, mi több, annak ellenére, őfelsége akarata szerint következik, hogy azok a gyerekek meg akartak születni. Mi több, foganni. Eljutott tehát az üzenet azokba a méhekbe: és innen már csak egyetlen lépés, hogy milyen úton jutott el. És tényleg: az első éjszaka joga és a „közgépet hozzuk ki minden közbeszerzésen győztesnek” napi gyakorlata csak annyiban jelent különbséget, hogy utóbbi esetben egy egész országot baszunk meg.

Itt tartunk. Az a vidám, göcögős összekacsintás pedig, hogy bár nem szabadna, mégis pontosan tudjuk, hány cigányt dolgoztatunk éhbéren közmunkásként, már tényleg csak hab a tortán. A magyar kultúrát nem ismerjük, a magyar írókat csak vasalberti értelemben olvassuk, de azt dekára tudjuk, hogy hány cigány van. Következnek, gondolom, a buzik, libsik, egyéb elhajlók. Majd megkérdezzük a munkaszervezőket, hogy teljesítenek: tudnánk-e fokozni a teljesítményüket, a munkaalapú társadalom újabb öt- (hét-, tizenöt, huszonharminc) éves tervének teljesítése érdekében. Ahogy ők mondják: a haza érdekében. Azaz a magyarok, az ő érdekükben. Mert ők a magyarok. A haza nem lehet ellenzékben.

„A haza végzet, nem pedig trükk és mutatványszám. S a hazafiasság a legszemérmesebb magatartás, olyasféle kötés és parancs, melynek mutogatásával nem szabad tapsokat aratni. De hányan és milyen lehetetlen alkalmak ürügyén élnek ebből a trükkösített, fröccsös hazafiasságból – élnek és éltek, mert ez a legbiztosabb mutatványszám mindenféle pódiumon.”

Ja, ezt tényleg Márai Sándor írta

39 komment

Címkék: kultúra orbán márai cigányok évértékelő diktátor ottlik

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr305101458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.02.24. 12:19:07

A Focista lassan 10 éve minden évben élete addigi legrosszabb évértékelőjét tartja, de ezt a mostanit én gimnázium első osztályában nem mertem volna fogalmazásként beadni...

Mondjuk Márait idézgetni szerintem csak egy paraszthajszállal jobb Coelho Mesternél, mindkettő a gondolkodás totális hiányát jelzi.

Amúgy ha jól tudom, ez az "Annál rosszabb a tényeknek" duma eredetileg Einstein-től származik, bár neki később tényleg igaza lett. :D

czirok.peter 2013.02.24. 14:03:53

Ajánlanám ezen idézet felolvasását is a következő néphülyítés alkalmából. azt sem bánom, ha Ottliknak hazudják, csak jó hangosan, fennhangon kéretik a "méltóságos urambátyámnak" - vagy mifenének - ezt felolvasni.

“Mi volt az a “jobboldaliság”, amely Magyarország vesztét okozta? Valamilyen hit, hétszer szent elv, tételes meggyőződés?
Nem, más volt.

Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a “jobboldaliság” címkéjével ismert különös valamit; a tudatot, hogy ő, mint “keresztény magyar ember”, előjogokkal élhet e világban; egyszerűen azért, mert “keresztény magyar úri ember”, joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, lenézni mindenkit, aki nem “keresztény-magyar”, tartani a markát s keresztény-magyar markába baksist kérni az államtól, társadalomtól. Mert ez volt a jobboldaliság igazi értelme. S ez a fajta nem tanul. Szíve mélyén örökké visszasírja a “jobboldali, keresztény, nemzeti” világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni. Ez a fajta sohasem változik meg. De amíg ezeknek szavuk van, vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet.”

Márai Sándor (1945)

kalaposinas 2013.02.24. 15:38:23

@czirok.peter: A mi szeretett vezérünk pedig ízig-vérig a legkeresztényebb, legmagyarabb, legúribb legjobboldalibb vezető, akinek sok egyéb elfoglaltsága (pl stadionépítés) miatt nincs ideje Máraival, Ottlikkal is vesződni.

choko 2013.02.24. 15:59:31

...a felcsúti Focista mentségére szolgáljon, hogy csak felolvasta, amit a KÖZPONT-ban irtak.

Előtte nem olvasta át, mert meccsen volt...tanult ebből...az a lényeg, hogy a sok úttörő zászló kinn volt!

megfigyelt 2013.02.24. 17:00:52

Örűlök annak,hogy nem csak azt bizonyította,hogy matematikai analfabéta,mert még nem sikerült megfejtenem miért is több 20,4 milliárd EU mint 25 milliárd. Azon nem csodálkozom ,hogy nem szégyenli magát,mert a politikus olyan teremtménye az Istennek,hogy ha szembe köpik azt hiszi,hogy az eső esik.

lászló71 2013.02.24. 17:26:54

@choko: Neked a Magyar zászló =úttörővel????????????Kádárista kocsog

camilló 2013.02.24. 18:32:55

@lászló71: "Szitkokkal azok szoktak érvelni, akiknek nincsenek érveik!"

m6beütő 2013.02.24. 19:44:53

Az biztos, hogy nem normális amit a zászlókkal művelnek.Még jó, hogy léggömböt eddig nem használnak.
tolvaj.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.02.24. 19:45:38

@lászló71: nekem a jelenlegi fideszmagyar zászló egyenlő a kádárista úttörővel. Problem?

Farkos Tsapó Gyurka 2013.02.24. 19:47:08

Az a baja ennek az Országnak, hogy orbán(c)a van.
Elég régi mondás, de sajnos aktuális ma is.
Ja és az orbánc fertőzéskor a többi disznót levágják.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.02.24. 19:49:03

@kalaposinas: meg Fisher Ivánnal. Schillinggel. Schiff Andrással, Eötvössel. Konráddal, Esterházyval. De tudnám sorolni, de de minek.

Mystes 2013.02.25. 01:02:32

@Humperdickk: Igen, Dick. Mert ha te miniszterelnök lennél, akkor biztos Fischer (sic!) Ivánt olvasnál/hallgatnál, Konrád és a többiek agymenéseit hallgatnád.

Mert annyira ráérnél!

Most viszont tocsogsz abban, hogy egy rossz idézetet adtak a kezébe. Na és? Ki nem szarja le? Még mindig jobb, mintha Marxból idézgetnének, mint ahogy volt már olyan is.

De lesz még jobb is.

republican 2013.02.25. 03:14:29

MI VAN akkor, ha szándékosan adták az összes fals dologgal szépen kibélelt beszédet a kezébe?? 1. Mert mag akarják buktatni, s alkalmatlanságát bizonyítva 1.a. nem a beszédből derül ez ki igazán, hanem a - valószínűleg színfalak mögött kitörő DÜHÖNGÉSt szeretnék kiváltani...2. Hübriszében ő maga ...túrót hübrisz, nem görög tragédiahős, hanem pantalló egy középkori vásári komédiából ...szóval, ha önhittségében ő maga írta, de gondatlanul rakosgatta össze ezt az amúgy is meglehetősen soványka textúrát: egy idézetet bemásolt valami nagyembereknagymondásai oldalról, de egy sorral lentebbi szerzőt írt alá; a születési statisztikából meg csak a farkát, a felkunkorodó legvégét nézte,hogy lám milyen magasra hágott - elfeledve, hogy mindenki más megnézi az egész vonalat...stb.stb. AZ BIZONYOS, hogy Finkelstein úr levette a kezét a lendkerekes figuráról, még fut míg le nem jár.

Szúrófény 2013.02.25. 05:31:21

@choko: Mi változott? A módszer biztos nem!

Trockíj jövőképe!
Válasz Lenin Mi a teendő? Brosúrájára! 1903

Ön a pártot a proletáriátus helyébe foglya tenni, aztán a központi bizottságot a párt helyébe, a párt főtitkárát a központi bizottság helyébe, így a proletáriátus nevében egyetlen személy hatalmát fogja elérni!

Ön a FIDESZT az egy párt helyébe foglya tenni, majd a kollégiumi brancsot a párt helyébe, a pártelnököt a kollégiumi brancs helyébe, így a FIDESZ nevében egyetlen személy hatalmát fogja elérni!

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.02.25. 08:57:44

@Mystes: Fischer Ivántól innen kérünk elnézést. Szerencsére a többi sch-st jól írtam. Van remény.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.02.25. 09:00:57

@republican: azért egy hibás citátumon megbukni... Álom! :)

zgabi 2013.02.25. 09:44:26

Ugyan már, csak nem hiszi el valaki, hogy ne tudták volna, kitől származik az ominózus idézet?
Szánt-szándékkal cseszték el, gumicsintként odadobva a sajtónak, mely az évértékelő szétcincálása helyett felerészben ezzel foglalkozik. Ez is volt a cél. Az évértékelő összes hazugságának legalább a felét eltakarni egy szándékosan hibás idézettel. S úgy látom, megint jól működik a fideszes agitprop. gépezet. Mert minél többet foglalkozik a sajtó a hibásan meghatározott idézettel, annál kevesebb idő ( és byte) marad a valós hazugságok megcáfolására. A nép is inkább ezt eszi és közben szörnyűlködik: a miniszterelnök nem tudta, kitől idéz? Dehogynem tudta, csak szándékosan elcseszte. Hogy legyen min rágódnunk a valós problémák helyett.

republican 2013.02.25. 10:44:20

@Humperdickk: Nem a citátumon egyen/százon bukhat, hanem az egyik lehetséges forgatókönyv szerint szándékosan, egy msik szerint hanygaségból hagyja a környezete ténybeli tévedésekkel, könnyen cáfolható hibákkal tele a nagy érdkelődéssel várt, hónapokra meghatározó szereplését (a rádiós nem számít igazán, mert bár idézik, ott nem látják annyian,studióban van, nem azt a hangulatot közvetítik a képek stb. ez is PR). Akármelyik igaz, azt mutatja, hogy valami a kommunikációs oldalon nem stimmel, s ez az erózió dolgozik. A bukéshoz az vezet,m hogy rájön arra, valami a Környezetében nem (sem) stimmel, elvesztették a bizalmukat benne stb. ezért radikálisabb - s ezzel eygütt meggondolatlanabb lépéseket tesz, támogatás nélkül, sőt annak ellenében. Nem véletlen, hogy nem engedik vitázni senkivel, nem a legyőzetéstől fél, hanem attól féltik, hogy hirtelen kitör és pillanatok alatt nyilvánvalóvá lesz vállalhatatlan személyisége. Túlzottan féltik az ellenőrizetlen vitáktól, ez nem véletlen. Meg fog borulni. Vóna is erre játszik. (Kiabálás Ángyánnal csak a kezdet volt.)

Mystes 2013.02.25. 12:03:26

@Humperdickk: Látod, te ugyan nem vagy miniszterelnök, máris hibáztál, egy vacak kis posztban. Mi lenne, ha még miniszterelnök is lennél! És akkor minden siheder netező ezen lovagolna, és nem azon, hogy mondjuk a posztod ettől még jó.

Neked az hogyan esne?

Választ várok!

:)

egyfejű 2013.02.25. 14:38:19

@Mystes: kérek bizonyítékot, hogy ez egy vacak poszt. Egy miniszterelnöknek van stábja. ha bután idéz, az a stáb hibája. Elnézést kérni és a stábot átalakítani az övé.
Várom válaszod, mit érdemel az a miniszterelnök, ak nem rugja ki az alkalmatlan sameszeit?

Mystes 2013.02.25. 19:43:26

@egyfejű: Én nem mondtam, hogy ez egy vacak poszt. Én azt mondtam, hogy egy jó posztban is lehet hiba! (Mint ahogy van is.) Egy jó elnöki beszédben is lehet hiba. Ez egy természetes dolog. Egy tökéletes ember elviselhetetlen lenne! Azt azonnal leváltanák.

Üdv

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.02.25. 20:16:14

@zgabi: a nép ezt elszarja, helyette inkább hajdúpétert néz. Egyébként érdekes a felvetés, azaz nem tartom kizártnak, hogy tényleg direkt csinálták, és tényleg azért, hogy ezen csámcsogjunk. Szóval nem mondasz hülyeséget, arról meg nem tehetsz, hogy ők TÉNYLEG ennyire hülyék. :)

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.02.25. 20:32:13

@Mystes:

1) nem a posztban hibáztam, a válaszkommentben. Arra kevesebb ügyet fordítok, van, hogy elgépelésekkel telerondítva "adom közzé". (Lehet, hogy ebben is lesz egy rakással.) A komment olyan, mint az élőbeszéd: meglepődnél, ha megtudnád, hogy pl. te (vagy én, vagy bárki más) hány nyelvbotlást vét egy normál beszélgetés során. Ezek jelentős részét egyszerűen meg se halljuk, mert csak "bezavar" a megértésbe: így működik az emberi percepció.

2) Hibáztál, amikor "poszt"-ot írtál "komment" helyett. Szerencsére te sem vagy miniszterelnök.

3) Én sem. Mint ahogy focista sem, mégis meg tudom ítélni, ha egy focista szarul játszik, pl. öngólt rúg. Ő viszont miniszterelnök, és mint ahogy a focistának, neki sem mentsége, hogy akiknek játszik, azok sem azok. Játszon jól, vagy takarodjon. De a poszt nem erről szól, hanem arról a hibás valóságérzékelésről, amely azt sugallja neki, hogy ne is nézzen utána. Hisz nem tévedhet. Így van minden mással is: a fent ostorozott baki csak tünet.

4) Megható, ahogy véded a kedves, bár szemlátomást bomlott elméjű miniszterelnök-barátodat. Tényleg, olyan kedves dolog. Mi viszont utáljuk, mint a szart, és sokunknak (nekem is) a formállogikai okfejtések mellett közvetlen, egzisztenciális okunk is van rá. Vedd ezt tudomásul, mi sem megyünk a mandinerponthura, pláne a magyarhírlapba okvetetlenkedni.

5) "Vedd hát ezt válaszul, hisz nincs jobb válaszom."

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.02.26. 11:46:43

@Mystes:

Igazad van, nem Marx-tól idézett. Az egész beszéd idézet volt ugyan, de Kádár elvtárstól, sőt Hruscsovtól.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.02.26. 11:50:16

@Humperdickk: "Vedd ezt tudomásul, mi sem megyünk a mandinerponthura, pláne a magyarhírlapba okvetetlenkedni."

Én igen! Ki is basznak rendszeresen... :D

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.02.26. 18:06:05

Sztem az orbáni évértékelőket (v esetleg biztonság kedvéért az összes beszédét) elhangzásuk után egyből bele kéne foglalni a gránitszilárdságú alaptörvényünkbe. És akkor az alkotmányos rend felszámolására tett kísérletélt el lehetne vitetni az ilyen Humperdick féle NERségsértő posztolókat, meg a helyeslő kommentelőket, meg azokat, aki eztán alkotmányellenesen idézik Ottlikot, és akkor a fideszdroidoknak nem kéne elszenvedniük a liberbolsikommancs Gyurcsányhívők elvetelen röhigcsélését, meg terelési kísérleteit arról, h milyen jobban is teljesít az ország.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.02.26. 18:08:02

@Mystes: "Én nem mondtam, hogy ez egy vacak poszt."
Dehogynem mondtad
"máris hibáztál, egy vacak kis posztban."

Mystes 2013.02.27. 02:08:29

@Humperdickk:
1., Nem értek mindenben egyet. Főleg azzal nem, hogy ha valakinek nem tetszik Orbán (szíve joga), akkor ilyen szarságokon kell elkezdeni lovagolni, hogy mit tévesztett el. "Hibás valóságérzékelés", mert nem nézett utána, hogy Márai vagy Ottlik. Hibás valóságérzékelés a lófaszt! Az lenne a helyes "valóságérzékelés", hogy otthon, kérlek, felnyálazza mind a kettőt, hogy vajon hol is van az az idézet? Röpke fél nap, ha egyáltalán ez lehetséges! Úgyhogy mit tehet egyebet, megbízik a szövegíróban. Ezen beszéd elmondása után ugyanis másnap már egy ugyanilyen fontos beszédet kell elmondania, valami egészen más témában, máshol. Ki bírja ezt?
2., Én jól tudtam, hogy a kommentedben írtad ezt el, nem a posztodban. Nem is tettem volna szóvá, ha maga a poszt nem arról szólt volna, amiről. A posztodban meg "Marai"-t emlegetsz (sic!). És még nem is néztem végig :)
3., Egy szó mint száz, ha fikázni akarod Orbánt, tedd meg, de tisztességesen, ne ilyen pecsovics módon! Vajon TE vetted észre, hogy az idézetet eltévesztették, vagy te is csak átvetted valakitől? :)

Mystes 2013.02.27. 02:12:35

@Humperdickk:
Annyiban nem hibáztam, hogy maga a poszt is vacak, ha már ennyire forszírozod. Bár ezt nem akartam mondani, mert csak magánvélemény.

Üdv

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.02.27. 14:27:04

@Mystes: komolyan nem érdemled meg, hogy válaszoljak. Csak a többiek miatt, hogy röhögjenek, mert tudom, hogy olvassák a kommenteket is. Az a kurva nagy szívem, megin. (Igen, t nélkül írtam. Direkt.)

1. Hibás valóságérzékelés: ez a poszt alapvetése. Miszerint leszarja, mert megteheti. Ezt annyiban tudtad árnyalni, hogy alkalmatlan beszédírókat (is) választ. Én már írtam beszédet, nem basztam el. Miért nem engem alkalmaz?

2. Leírtam vagy ötször, hogy Márai, és egyszer elbasztam. Eszerint 20%-kal vagyok jobb miniszterelnök, mint a barátod. De baszki: én nem jelentkezem miniszterelnöknek! Próbáld meg ezt felfogni, és ha már ez megy, akkor gyere vissza.

2b) (Figyelj már, ha felsorolsz, egy pontba csak egy fontos dolgot rakjál. Köszelőre.)

2c) Ez egy akármilyen beszéd volt? Mindennap tart évértékelőt a millinárisban? (Igen, kisbetűvel írtam és igen, i-vel. Direkt.)

3. Nem, nem én vettem észre. Ezzel kezdődik a poszt, hogy ki vette észre. Lead-nek hívják, de ne szakmázzunk: a lényeg, hogy leírtam a posztban is, meg kommentekben is, hogy ez miért baj. Függőleges tizenkilences, zárt betű a d. Keresd meg, és ha megvan, hívjál vissza.

De tényleg, ne idegeljük egymást: csak akkor.

Mystes 2013.02.27. 15:28:29

@Humperdickk:
1., Szerintem nem szarják le, mert mohó falkák erre rávetették magukat és ezen kérődznek. (Te például, mint sokadik utánérzés. Nagy dicsőség! :) Szóval, biztos lebasztak ezért valakit.
2., Miért lennél te 20%-kal jobb miniszterelnök? Te nulla százalék miniszterelnök vagy - minden szempontból. Ti akkor lennétek egy súlycsoportban, ha Orbán is ötször emlegette volna Márait Ottlik helyett és csak egyszer bassza el, akárcsak te.
3., Volt Orbánnak egy beszéde, amikor a "hazudtunk reggel, délben, este"-t, rosszul idézte, mert felcserélte a szavakat. Pedig ezt aztán már tényleg az egész ország tudta, kívülről! Namármost, ettől már nem lesz igaz ez a mondat? Ugyanez a helyzet Márai/Ottlik vonatkozásában is. Nem az a lényeg, hogy ki mondta, hanem maga az idézet. A mondanivaló.

De, ha arról nincs mondanivaló, akkor huszadik pecsovicsként te is a tévesztésen fogsz lovagolni, amit egészen a "hibás valóságérzékelésig" fogsz felfújni.

Nem semmi!

És még egyszer: a jelenlegi kormánynak sok hibája van. És ez a tévesztés is egy jel/e lehet. De, amit te/ti műveltek kritikai posztújságírás címén, azt ki lehet dobni a vödörbe. Mert ez nem érdemi kritika, ez nem éleslátás, hanem egy szarság.

Üdv! :)

Mystes 2013.02.27. 22:00:46

Na, nem baj, lépjünk tovább. A legközelebbi posztod majd jobb lesz :)

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.02.28. 14:55:03

Tulajdonképpen Orbánnak tényleg messze a legkisebb hibája, hogy valamelyik rokona retardált kisfiát alkalmazza beszédírónak. Így viszont legalább van valami izgalom a beszédeiben, mert egyébként a Galaktikus Közhelyszótár diafilm verziója akár unalomba is fulladhatna.
süti beállítások módosítása