Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Alkotmányellenes hóátfúvások

2013.03.16. 08:34 Humperdickk

Levelet kapni mindig öröm, főleg, ha egy egész Belügyminisztérium levelezik az emberrel. Igaz, csak egy kurta esemest írt nekem a Belügyminisztérium, de arra is illik válaszolni, gondolom.

Tehát: kedves Belügyminisztérium Úr/Hölgy, köszönettel vettem folyó hó tegnap estéjén írt levelüket. Ki nem mondható örömmel (szavak nincsenek arra, amit most érzek) olvastam szívélyes, egyben aggódó üzenetét, miszerint ne hagyjam el a gépjárművemet, és ha elfogy az üzemanyagom, üljek át egy másikba. Ezennel szeretném tisztelettel jelenteni, hogy megpróbáltam, de a szomszéd ennek nem nagyon örült, és mivel erősebb is nálam (edzésben van: ő még dolgozik), egyelőre gyengélkedem.

Mert megmondom én az őszintét: az üzemanyagom már régen elfogyott, tekintve, hogy a nemmegszorítások jegyében bekövetkező sorozatos intézményi zárolások folytán lefolytatott, szabálytalan közbeszerzéssel súlyosbított irracionalizálás kapcsán kivágtak a munkahelyemről, érdemeim el nem ismerése mellett. Ennek én nem örültem, ami nem baj, de szóvá is tettem, ami meg de, így azóta a nemzeti együttműködés szép példájaképpen nem hogy a városban, de az egész járásban nem kapok munkát. (Jelenleg azt tesztelem, megye-, sőt, régiós szintre is kiterjed-e volt munkaadóm, hogy is mondjam, rálátása.) Szóval tényleg nem marad más, mint agyonverni a szomszédot. Állítólag neki még van elrejtve tokaszalonnája a pincében.

De félre a tréfával: hallottam ám a hírekben, hogy azért kaptam én az esemest, mert helyzet van: leesett a hó, meg fújdogált hozzá némi orkánerejű is, és ez felkészületlenül érte nem csak a teljes Belügyminisztériumot, de magát a nagytiszteletű magyar emberek kormányát is, aki pedig nagy hatótávolságú, vállról (sőt, gyakorlatilag bármilyen erre alkalmas testrészről) indítható télügyi kormánybiztossal is alaposan fel van szerelve. Aki utóbbi, ugye, gondolom, végzi a munkáját, akár bárki nagytekintetű a kormányban, ami meg is látszik, mármint az egész országon. Kár, hogy erről a betörő sarki eredetű légtömegek, az ezzel járó széllökések és a velük érkező hófelhők nem voltak idejében tájékoztatva. Úgy tűnik, a nemzeti együttműködés rendszere egyelőre még csak a meteorológiára, magára az időjárásra nincs kiterjesztve. Tartok azonban tőle, hogy erre sarkalatos törvényt alkotni nem csak formai, de alaki, tartalmi és értelmi okokból is alaptörvényellenes lenne, így nem marad más, mint alaptörvénybe írni, hogy március tizenötödikén az, aki országos hóesést, erős, jeges szelet, hóátfúvásokat és ezekből kifolyólag katasztrófahelyzetet okoz, háromtól öt évig terjedő mély megvetéssel büntetendő. Lesz, aki beterjeszti, sőt, olyan is, aki aláírja. Amiatt nem aggódom.

Apropó, aláírás: olvasom az emtéíben, hogy „sajnos az idei esztendőben március 15. nem az ünnep, hanem a cselekvés napja lett”. Ezt egy köztársasági elnökként használt, hogy is mondjam, izé jelezte, miután „péntek kora délután látogatást tett az operatív törzsnél, hogy tájékozódjon az időjárás miatt kialakult helyzetről”. Nem tudom, gondolom bonyolult értelmi képességeket igényelt volna, ha kinéz az ablakon: nem emlékszem, hol olvastam, de brit tudósok állítólag már kitenyésztettek olyan patkánytörzseket, akik képesek bármilyen nevet ráírni bármilyen, eléjük beterjesztett egyéni képviselői alkotmánymódosításra. Remélem, joggal gondolom, hogy egy ketrecben tartott és ott szaporított patkánycsalád lényegesen költséghatékonyabb lenne, mint ez az emberformájú izé. Sajton, szalonnahéjon elvannak, csak az almot kell cserélni alattuk hetente.

Arról nem is beszélve, hogy nevezett embernek látszó tárgy most jobban tenné, ha egy darabig nem cselekedne. Bár némiképpen tréfás cselekvésről beszélni az operatív törzsnél, helyettes kormánybiztosságnál, egyéb gittegyletnél történő udvarias látogatás során: nálunk is volt itt egy darabig a Jani. Nos, az betonozás közben sem átallt megállni a kerítés mellett, és onnan aggódni a mások által elvégzett munka minősége miatt. Állítólag két dűlővel lejjebb tavaly agyon is verte valaki – én nem tudom, de tény, hogy komoly építkezések zajlottak ott nemrégiben.

Nos, kedves Belügyminisztérium, ha már így szóba elegyedtünk: a munka, a cselekvés, az komoly dolog. Ezért szeretném jelezni, hogy ha hülyének, bénának, tehetetlen impotens baromnak tetszünk lenni, akkor nem érdemes belevágni a dologba. Mert értem én, hogy a fegyelmezetlen autósok tehetnek róla, hogy vannak, meg hogy rohadnának meg, ahol vannak, de tessék elhinni, létezik alternatív megoldás. Mert meglehet, hogy az, hogy a vihar elmúlta után három órával esemest teccik nekem küldeni, hogy mifaszt csináljak a kocsimmal, kiváló, unortodox megoldásnak tűnik, de hogy is mondjam finoman, nem elégséges szolgáltatás.

Onnan gondolom, hogy nem elégséges, hogy közvetlenül az önök esemese előtt, de még a kétnapos vihar kitörése előtt(!) fél(!!) nappal(!!!) kaptam egy másik esemest is. Ezt nekem viszont a biztosítóm küldte, és ebben nekem leírta, hogy intenzív havazás, 15–25 centiméter friss hó és hóátfúvások lesznek abban a térségben, ahova a lakáscímem irányítószáma is tartja szerencséjének tartozni. És az a vicc, hogy bár nekik is fizetek a kocsi után, mégis szolgáltatnak a pénzemért. Fogalmam sincs, hogy csinálják.

Mi lenne, ha megkérdeznék tőlük?

78 komment · 3 trackback

Címkék: sms áder belügyminisztérium hóhelyzet Pintér

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr665137396

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hóhelyzet: a nagy kommunikációs elterelő hadművelet 2013.03.16. 17:31:36

Dilettáns és inkompetens az Orbán-kormány, de azért nem ennyire. Szerintem másról szólt az ünnepi hóbotrány. A hosszú hétvégét Bajorországban terveztük tölteni, a nemzeti ünnep ugyanis sajnos már évtizedek óta semmi vonzóval nem kecsegtet. Utoljára a ...

Trackback: Beintett a belügyminiszternek a Telenor 2013.03.16. 15:47:01

Pintér Sándor őrjöng. A Telenor nem továbbította a Belügyminisztérium katasztrófás (katasztrofális?) SMS-ét az ügyfeleinek. Telenor ügyfél vagyok, és ezzel a cég szerzett nálam egy piros pontot. Arról lehet szó ugyanis - mármint az én értelmezésemben ...

Trackback: Orbán Viktor közben zabált 2013.03.16. 15:45:32

Amerikai filmekben országos katasztrófahelyzet idején az elnök a központból irányítja a mentést és meghalni sincs ideje, nem hogy díszvacsorára menni. A magyar valóság ettől annyiban különbözik, hogy miközben települések tucatjai voltak második napja ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ésmi nem foglalt 2013.03.16. 10:49:47

Kicsit pikírt, de nem rossz.
Pedig gyakorlat is volt, ami nagyon jól sikerült, aaa... izé.. hol is volt? Valami hobbitoknál.

centenárium 2013.03.16. 14:33:13

Gúnyolódj tetves komcsigyerek.

kublerek · www.vasalobolt.hu 2013.03.16. 15:25:41

@centenárium: A vak gyülölet elvette az eszedet? Már megszólalni sem tudsz rendesen? Megéri neked ez sok ármánykodás? Holnap teleszel leszarva pedig jól véégzed a munkádat. Hajrá FIDESZ ez az út a pokolba vezet!

egysmás 2013.03.16. 15:46:00

Azért van ez a helyzet, mert a fideszesek nem buzik!

A szadeszosok idején ilyen elő nem fordult,mert ők melegek voltak.
Annyira, hogy hó sem esett!

Na!

Úgyhogy tessék örülni és férfihoz méltón viselni azt, amit az Úr által adott hatalommal művel az országgal annak nagyszerű vezetője!

komissarlajos 2013.03.16. 15:54:11

Humperdickk! Öröm volt olvasni szellemes, jól eltalált mondataidat. Amennyiben szót kapok én is mondanék két dolgot.
1. orbányiában a Katasztrófavédelem a felelős kritikus helyzetek kezelésére, és a zemberek megsegítésére.
2. Ma 2013. 03. 16-án 14 órakor a ClassFM műsorába a következőt hallom: Komáromnál átmentem Szlovékiába és normális körülmények közt megyek Ausztriába.
3. ormányiában 20-30 évente van ilyen kritikus időjárás. (Én emlékszem 1964-ben is megoldották.)

komissarlajos 2013.03.16. 16:00:20

Szlovákiába - helyesen.

akos73 2013.03.16. 16:02:09

Ezt a biztositos sms-t nem kapta meg a Belügy? Na ez volt itt a baj ! Oszinten szolva ezt a Katadztrofavedelmet ki kellene szervezni az osztrakoknak,biztos jobban jarnan,es meg Pinter ize belugyminiszternek tuno lenynek se kellene ilyen echte blodseget nyilatkoznia.

Parajpuding 2013.03.16. 16:12:13

Ha a helyzet úgy hozza - ne legyen kétséged - a csuti ugyanúgy elhagy, mint téged a humorod te kis narancsbuzi.

gnme 2013.03.16. 16:13:54

Sanyi bácsi kitalálta / kitálalta, hogy a FIDESZ szerint ki a hibás. Ez a lényeg.

Minden más le van *arva.

Lesz ennek még bő'ttye Sanyi bácsi. Nem is soká. Maga nem lesz csillag ...

www.youtube.com/watch?v=wRU6FUTBrgQ

kzoltana 2013.03.16. 16:14:36

Hát rohadtul nagyon toppon volt a hatalom hóügyben!
A képviselők parkolóját kitakarították, a lakosság meg le van szarva. Hóhelyzet Debrecenben. FOTÓK!
www.vagy.hu/tartalom/cikk/4076_kiknek_kedvez_debrecenben

tundrazuzmo (törölt) 2013.03.16. 16:16:47

Nekem az események előtt 3 (három!) nappal mondta az egyik időjárás portál, hogy ez lesz, meg azt is mondták, hogy ne induljak el. És még csak nem is fizetek nekik a kocsim után. Ezt hogy csinálják?

imi60 2013.03.16. 16:20:45

Bakondi =Vakondi. mikor rúgja már ki Viktor? Egy osztrák kisfalu hóeltakarító brigádja többet ért a hóeltakarításhoz mint ő és csapata.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.03.16. 16:20:49

@tundrazuzmo: biztos dugod az egyik portáloscsajt. Több tippem nincs. :)

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.03.16. 16:23:01

@komissarlajos: hazucc, Ausztriában nincs is időjárás. Ott ilyen izék, hókotrók vannak helyette. :)

gnme 2013.03.16. 16:24:16

@imi60: egy napon belül megjelentek

míg a magyarok megmagyarázták ki a hibás

ennyi

hamarosan jön a böjt túlélő kommunista elvtárséknak (...)

nagyon megérdemlik.

béla a görög (törölt) 2013.03.16. 16:33:02

endike stílusában:

Még több államosítást még több kommunizmust még több a múlt századból visszamarad őslényt vezető posztokra!
Hajrá Fidesz!

imi60 2013.03.16. 16:33:45

@gnme: tudom, olvastam, hogy felvonultak a határra.
Na Bakondi elvtársnak -vagy Vakondi?-ezt úgy kellett volna megoldania, hogy attól kér tanácsot és segítséget aki ért hozzá.Vagyis az osztrákok tudják, hogy kell ilyen időben takarítani az autópályát. Tehát béreljük ki 2 napra az osztrák brigádot azt ők megoldják.Nekünk meg az a dolgunk, hogy idejében rendeljük el a kamion stopot.Biztos olcsóbb lenne mint ez a magyar töketlenség.

flippant 2013.03.16. 16:34:15

Me azemútnyócév. Hogy a jó édes qanyátokat!

imi60 2013.03.16. 16:34:59

@gnme: de ha azt mondom, hogy operett ország. Akkor tudod miről beszélek ? :)

gnme 2013.03.16. 16:37:00

@imi60:

"...úgy kellett volna megoldania, hogy attól kér tanácsot és segítséget aki ért hozzá..."

:-)

gnme 2013.03.16. 16:41:19

@imi60: ismerem ezt.. nekem még 2005-ben megmondták magyarok:

"...maga nem ért hozzá"

azóta minden magyar hozzám jön.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.03.16. 16:44:56

@akos73: az egész országot ki kellene szervezni az osztrákoknak. Meg a svédeknek, németeknek, dánoknak, finneknek. A finn egyébként egy szép nyelv, csak meg kell szokni. :)

imi60 2013.03.16. 16:45:58

@gnme: ezt most nem értem pontosan.

gnme 2013.03.16. 16:48:08

@imi60: azóta kikapcsolva tartom a telefonomat és csak nem magyarok íméljeire válaszolok.

Pl. románokkal/németekkel/osztrákokkal szívesen dolgozom együtt.

Magyarokkal NEM.

Így.

imi60 2013.03.16. 16:55:14

na erre nem gondoltam, de azért nincs teljesen igazad. a magyar is tud dolgozni ha rákényszerítik. Szóval amit leírtál az egy nagy-nagy általánosítás.Fityisz az orrodra.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.03.16. 16:56:16

@imi60: na, és a magyar cigány, az hogy dolgozik?

Airgüzü 2013.03.16. 16:58:42

Megkapván az sms-t, azonnal el kellett hagynom meleg otthonomat, kimennem az autóhoz, hogy ott legyek, s még véletlenül se hagyjam el. Az üzemanyagom már egy hónapja kifogyott, azóta a zemberek kormánya nem tette lehetővé, hogy újra tankoljak. Másik gépjárműbe is szívesen átültem volna, de abban is nyomorgott, didergett pár papucsos, pizsamás szomszéd. Akik ugyancsak a meleg lakásból mentek autóikhoz, hogy ugyancsak el ne hagyják. Egy másikban meg melegedés címszó alatt gruppenszexuális örömöket szolgáltattak egymásnak a szociálisan érzékeny honpolgárok, testük melegét, aktív izommunkájukat a közért áldozván. Remélem, Szaniszló úrhoz hasonlóan, ők is ki lesznek tüntetve valami népi-nemzeti-orbánisztáni aktuális mérvadóval. Ez jó mulatság, férfimunka volt!

imi60 2013.03.16. 17:05:01

@Humperdickk: van ilyen szavuk egyáltalán ?

toportyánzsóti 2013.03.16. 17:08:41

@tundrazuzmo: Legendásan pontosak az előrejelzések,legutóbb 2 nappal későbben ért ide a rosszidő,mire hazaértem.

breathy-blip2.wav 2013.03.16. 17:34:38

@Humerdickk Koszi, jot nevettem!!

brumeszkosz 2013.03.16. 17:34:40

@centenárium:
Te büdős fidesznyik, ha gazdádék jól végeznék a dolgokat akkor nem lehetne gunyolódni. Amúgy meg takarodj vissza a csordádhoz mert eléggé szaros már orbáncotok segge, nyalni kéne!!!

ijontichy 2013.03.16. 17:40:51

@akos73: "Ezt a biztositos sms-t nem kapta meg a Belügy?"
Naugye, hogy ugye? Igaza van a Pintérnek, hogy a köcsög mobilszolgáltató a hibás ;-)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2013.03.16. 17:46:08

"a vihar elmúlta után három órával esemest teccik nekem küldeni"
jövőre MMS-t kap mindenki. megígérjük, megcsináljuk.

Médiafigyelö 2013.03.16. 18:05:55

Nem veled kominikált a Belügyminisztérium. Veled szóba sem állna......ismernek a bálint-házból , a gépnarancstól és egyáltalán minden ellenzéki tüntetés helyszinéröl. Véletlen kerültél a figyelmeztetendök listájára hiszen ki akarna megmenteni egy folyton a kákán is csomót keresö szálhámos alakot.Méghogy nincs benzin az autódba ????....röhej firkászkám. Neked a benzint is azok fizetik akiknek érdeke , hogy lázits, bajt keverj és
bomlassz, vagy azt gondolod nem láttak többen is a tüntetések helyszine közelében seletomi és holageva-hadova társaságában ??

centenárium 2013.03.16. 18:11:15

@brumeszkosz: Nyaljuk öcskös vagy 3 millióan,hogy
ilyen hazaáruló szemét komcsi-libsi társaság karmai közé ne kerüljön mégegyszer az ország.
Nincs sajtószabadság,pedig eléggé telerondítjátok...
Nem kefélhetnek családiasan a buzik.
Boszorkányfelekezet kellene
Minél több hajléktalan jusson a multiplázák padjaira
is.
Dolláreső a családomra jáááááj de ki vagyok
éhezve egy kis amcsilóvérááááá.
HAHA nem tudok majd eleget inni és dugni az egyetemen, ki vándorolok...
mert dógozni azt nem akarok ám itt.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.03.16. 18:14:35

Baromira unom már ezt az ajvékolást, így a poszt feléig olvastam el, abból is csak minden második sort.

Én meg azon vagyok felháborodva kedves liberálbolsevista blogger, hogy az adófizetők pénzén flancoltok, mert azt ugye nem gondolod komolyan, hogy az a sok kotrógép, gumi- és lánctalpas harckocsi, mentő, plusz a kezelő személyzet ingyért ásott ki titeket a hóból.
A nyavalyába nem tudtok ti a seggeteken ülni ítéletidőben, síelni akartok Ausztriában.
Unom már a picsogásotok.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.03.16. 18:16:27

@centenárium:

Idéznék: "A rendkívüli időjárás miatt kialakult közlekedési és áramszolgáltatási problémák összesen 270 ezer embert érintettek. Szombat délután még mindig 31 település van elzárva a külvilágtól, járhatatlan 57 út és 41 útszakasz, a Nyírség kis falvaiban továbbra sincs áram, itt a szolgáltatást várhatóan csak kedd reggelre tudják helyreállítani." (index)

Kedd reggelre. Ma szombat van. Őszintén remélem, kedves fidesztroll barátom, hogy a "kis nyírségi falvakban" van elég Alaptörvény, "Faszák vagyunk!" fideszes prospektus, valamint esetleg (véletlenül!) vissza nem küldött Nemzeti Konzultációs Kibebaszott Faszom Kérdőív, amivel egy darabig jobb híján világítani tudnak.

kela-bá 2013.03.16. 18:17:18

További szép estét !

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.03.16. 18:18:03

@Kara kán:

Nyilván csak mszp szavazók akadtak el.

Bazmeg, te akkora barom vagy, hogy az az Univerzum civilizáltabb részén fertőző betegségnek számít.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.03.16. 18:19:35

@Kara kán:

Ja, mostanában főleg a libsibolsik síelnek Ausztriában. :DDD

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.03.16. 18:20:48

@Kara kán: "Baromira unom már ezt az ajvékolást, így a poszt feléig olvastam el, abból is csak minden második sort."

És még azt sem értetted. :DDD

béla a görög (törölt) 2013.03.16. 18:25:06

@Balibgеczyk: nem bántom én csak megmutatom hogy működik a stílusa - visszafelé.

Én is csak helyreteszlek titeket.

Kicsit szerintem még pihenjetek hétfőig amig a kamionok is levonulnak meg bejön a meleg addig szerintem maradjatok csöndbe.

centenárium 2013.03.16. 18:32:41

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Sokan visszaküldtük azt a sárga
fenyegető levelet annak a f...nak aki írta s
bizony az hiányzik a tűzgyujtáshoz.
Elég volt ebből a SAJTÓSZABADSÁGBÓL.
Feldúlunk minden komcsibologger fészket.

intimpista 2013.03.16. 18:44:29

Na, itt a végén kicsit eldobtátok a pöttyös gatyát, %aszfejek!
Visszatérva a KÁOSZRA: Országunk vezetői Kádár János emlőjén (vagy inkább =aszán) felnevelkedett nacsalnyikovok. Pintér: a szocialista rendőrség rendőre - természetese MSZMP tag - B/Vakondi a szocialista határőrség vezető beosztású tagja - természetesen MSZMP tag - és, hát itt van OV. ...
Most még csak annyit tudunk róla, volt KISZ funkcionárius, Gyurcsánnyal együtt valamilyen ifjúsági szervezet vezetői közé tartozott. Ja, és a köteles Kövér... Hát, az Ő íróasztala meg szemben volt a Lendvai Ildikóéval az MSZMP Agitprop Alosztáján, a Jászai Mari téri "Fehér Házban".

Mégis, milyen probléma megoldást vártok/várunk ezektől??!!

komissarlajos 2013.03.16. 18:49:58

Emberek! Most látom az alányaló TV2 Tények című hazugságát. orbányviktor felügyeli a mentést az M1-en. És felvett két romkomcsásfideszest, akiket 200-300 m után kitett a legendás Trasporteréből. Mert odaértek a lefulladt KAMIONUKHOZ! (Nylonzacskóval és jólöltözötten)

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.03.16. 18:54:02

@centenárium:

Mármint te, Kara Kán, meg Vidéki? :DDD

komissarlajos 2013.03.16. 18:55:39

És a sok barom magyar - ennek - bedőll!!!

Fejesrob 2013.03.16. 19:08:31

Mi lenne, ha péntek reggel elve el sem indultál volna. Könyörögtek, hogy ne indulj el, de ezek szerint elindultál egy fél tankkal, vagy egyszerűen hazudsz.

ijontichy 2013.03.16. 19:13:14

@komissarlajos: "orbányviktor felügyeli a mentést az M1-en. És felvett két romkomcsásfideszest..."
Rocsósméry rulez!!! :-DDD

Nap Pali 2013.03.16. 19:47:48

reggel már írtam hogy alkotmányban kell megtiltani a havazást!

belügyi sms:
Kifogyott az országból a nafta ha már nem működik, üljön át szomszédos működő országba.

most még csak ajvékoltok... coclibsik...
pedig még csak pár nap kijárási tilalom volt csak 5 cm hó miatt
na majd hogy fogtok nyüszíteni amikor totális kijárási tilalom lesz
a kátyúk és az utak álapota miatt, amit most a lánctalpak is tapodtak...

és mijjen szép naqy ÁRVÍÍÍÍÍZ lesz nemsoká...
gyönyörű 85%os korrupcsiós ÚJJÁÉPÍTÉSSEL egybekötve...

előre élvezem a nyüszítéseteket, akkor jó az irány !

@imi60: ezt a vakondit is én szoktam írni! smittelsz!

Nap Pali 2013.03.16. 19:49:09

a hófogórácsokat az éves munkarend szerint szépen leszedték a multhéten:)

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.03.16. 20:33:18

@Médiafigyelö: te most vagy viccelsz, vagy hülye vagy, vagy fogalmad sincs, tehát hülye vagy. Szeretnék én megélni ebből, de nem megy, mivel ingyen csinálom. Te is?

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.03.16. 20:35:47

@Kara kán: ha még egyszer ideírod, hogy ajvékolás, kibaszlak a faszra. Itt, szerencsére, megtehetem. (Egyébként cigány vagyok, úgy is tudod, hogy kell mondani az ajvékolást?)

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.03.16. 20:50:29

@Humperdickk:

Mér, hogy van cigányul, hogy ajvékolás? :DDD

Amúgy ettől ne várj választ. Beköpi ide ezt, oszt' jónapot.

uarempty 2013.03.16. 21:15:44

@centenárium: pedig a vörösegységek már nagyon szeretnék legálba,családiasan tisztogatni a hátsókijáratot a pisztollyal, épp a deák tér közepén.
Intelligenys fajta, most próbálna liberalizálódni, ha a gonosz törpe nem állná útjukat.

Nap Pali 2013.03.16. 21:18:12

javaslom feljelenteni dr.O.Viktor nemzetvesztő hazaáruló országrombolót

mint ismeretlen tetttest, hogy
az utasai az ÖVEKET NEM KÖTÖTTÉK BE, a vezető felel....

mongyon le!

mellesleg megkérdem, hogy hozzájárultak hogy egy fidesmafia reklámfilmben legyenek "főhősök"? és így hazaárulásban bűnrészesek?

www.facebook.com/photo.php?v=4839578147063&set=vb.298090296092&type=2&theater

PepinBacsi 2013.03.16. 21:28:22

Magam sem tudtam volna jobban megfogalmazni.
Gratula!
Ennyire alkalmatlan, pofatlan es magukat dicsero barmokat nem hordott meg a hatan a Fold, SMS-t kuldeni 15-en este 6-kor...
Kihajtottam volna az osszes disznot, egy lapattal cernakesztyuben es ott addig pucoltattam volna veluk az utakat, amig szaraz nem lesz. Vannak elegen, 2/3 az sokmindenre eleg... Remelem mind megfagytak volna.

vega2 2013.03.16. 21:54:40

@Airgüzü: Nem ismerem személyesen a Ferit, de szegény apjával sokat beszélgettem metszés közben. Egészen jó fej volt szegény.

Amadeus62 2013.03.16. 22:28:18

Orbán Viktor DÖGÖLJ MEG !! És ezt nem csak hirtelen felindulásból mondom, hanem komolyan. DÖGÖLJ MEG ORBÁN VIKTOR AMILYEN SZEMÉTSÉGEKET TETTÉL EBBEN A 3 ÉVBEN, MINDEZEKÉRT DÖGÖLJ MEG!!!!!

Airgüzü 2013.03.16. 22:50:13

Egy kis adalék a bloghoz: Úgy 10-15 évvel ezelőtt nem a politika szemüvegén keresztül néztük volna az eseményeket. Hogy egy időjárási jelenség okán is az orbántrollok és orbánellenesek tábora esik egymásnak, az kizárólag OV-nak köszönhető. Szomorú, de már az abszurditás határán van a társadalmi megosztottság, lassan családok, barátságok, kapcsolatok bomlanak fel miatta. Honfitársaom, barátaim, véreim! Kis önmérsékletet, objektivitást kérnék mindenkitől!

Nap Pali 2013.03.16. 22:57:57

Lánglovagok.hu megosztotta Péter Molnár állapotát. 25 perce

Ma egy jó riport reményében indultunk útnak kollégámmal de hamar kiderült, hogy egy dillettantista ám de legalább rosszul szervezett propaganda anyagot kellet volna az esti RTL híradóba forgatnunk. Azt tudjuk, hogy a hó és a szél együtt milyen katasztrófális helyzetet tud teremteni de azt is tudhatjuk, hogy ennél nagyobbat csak maga a nagyságos katasztrófavédelem tud!

Felhívás és tájékoztatás nélkül kívántak egy mentő akciót indítani az M1 autópálya azon szakaszára ahol még több mint száz autó van a hó súlya alatt. Mind ez szép is lett volna de a Hősök terén alig találtunk rá a gyülekező pontra mert nem volt ott senki amikor odaértünk. Kis idő múlva megjelent a katvédelemtől néhány ember köztük egy tábornok akinek a feladata Pestről útnak indítani az autóbuszokból, tűzoltóautókból, és egyéb járművekből álló konvolyt.

Az első döbbenet. Tábornokunk elmondja bele a kamerába meg a mikrofonba, hogy ők bizony 1000 önkéntesre számítanak!!! (honnan is amikor ez az akció sehol nem volt meghírdetve!)

A második döbbenet. Ez ugyan szerény személyemet érinti de érdekes párbeszéd volt. Tábornok úr felém intézett kérdése. Ült már tűzoltó autón? (mivel nem ismert meg, ami persze nem kötelező) Mondom én bizony még soha! És katasztrófavédelmisen? Mondom azon meg nem is szeretnék! (Csend és kerek szemek, majd balra el.)

A harmadik döbbenet. Már úgy egy órája lehettünk a találkozási ponton de csak nem jött az ezres tömeg, hogy havat lapátoljon pedig már előkerült egy katvédes asztalka és székek is, hogy az adminisztrációt kényelmesen el lehessen végezni. Hiszen az ezres tömeg csak azt követően szállhatott fel a buszok valamelyikére ha már regisztrálták. De csak nem jönnek! Jöttek viszont jó szokásuk szerint Tűzoltók! Meg jöttek még mindenfelől Polgárőrök akik szerették volna a szabadidejüket a szabadban eltölteni hólapáttal a kezükben. De a civil az meg csak nem jött! Nagy nehezen sikerült egy buszt megtölteni a fent említett segítőkkel mikor is el indult a konvoly. Igaz nem ezer emberrel igaz kicsi konvoly de még is csak a miénk! Igaz időközban egy önkéntes tűzoltókból álló kis csapat megelégelve a várakozást útnak is indult! Na mi is a menettel együtt. Ir5ány az M1 autópálya. Az első chek point charlienál természetesen átengedték a jármű oszlopot melynek az élén egy katvéd autó a csillárt felkapcsolva jelezte a fontosságunkat. Szépen komótosan zötyögtünk egészen Tatabányáig minden gond nélkül amikor is a pályát elhagyva letértünk az útról egy alsóbb rendű útra.

Ez a negyedik döbbenet. Miért is mentünk le? Gondoltam magamban de mivel én még soha ilyenben nem vettem részt így nem tudhattam mi a helyzet és a szokás ilyenkor így csak gondoltam amit gondoltam. Bár én azt tanultam, hogy két pont között a legrövidebb út az egyenes. Tévedtem mert van aki mindig tud egy rövidebb utat.

Ez volt az ötödik döbbenet. Természetesen mi sokáig nem is tudtuk, hogy a pálya melyik kilométeréhez megyünk de egy telefon hívást követően kiderült, hogy Bábolnán kerül sor a mentésre. Kb 3 és fél órányi kocsikázást követően visszajutottunk az autópályára és zökkenő mentesen el is jutottunk a 90 kilométerig ahol meglepő módon nem csak a felhajtás volt megtiltva hanem a lehajtás is. Felvezető autóból kiszáll a katvéd bácsi, hogy beszéljen a rend őrével. Rövid 20 perc alatt kiderül, hogy arra azért nem tudunk menni mert hó akadály van és a szemmel is igen közelinek tűnő felüljárót nem tudjuk megközelíteni! Igaz azt is látom, hogy velünk párhuzamosan haladnak a mindenféle autók pl. a már korábban említett önkényes tűzoltók akik előbb elindultak mint mi.

Hatodik döbbenet. Mondjuk a rend éber őrének, hogy semmi gond itt egy csomó jó képességgel megáldott megszállott aki szeretne lapátolni hiszen ezért jöttek! Azt bizony nem lehet! Hangzott a dörgedelmes válasz és a miért nem kérdő szavakat használva azt is megtudhattuk, hogy azért nem mert ő csak oda ki van állítva!

Hetedik döbbenet. Türelmünket kérve rettenetes telefonálgatásba történő beleesést követően megtudtuk, hogy egyszer csak jön egy rendőrségi felvezető autó és maj az felvezet minket! Így is történt. Húsz perc után meg is érkezett és átvezetett minket azon a hótorlaszon amit mi bizony szabad szemmel nem is láttunk! Mert nem is volt! Akkor miért kellett hazudni? Na mindegy! Szóval átvezet minket oda ahová magunktól is el tudtunk volna jutni, majd a felhajtónál mint aki jól végezte dolgát (hiszen jól is végezte) a rendőrautó félreállt és jelezte, hogy innen szabad az út. Így 10 kilométerre a bevetés helyszínétől újra faltuk a kilométereket igaz több ponton csak a pálya fele volt járható de legalább járható volt. Ekkor én még mindig azt gondoltam naívan, hogy a 81-82 szelvényben hihetetlen méretű hótorlasz alá szorult autókról fogok képeket készíteni, de ekkor jött a hetedik megdöbbenés! A megadott paraméterek helyszínén szerencsére ment a forgalom igaz egy sávon de ment! Kérdem a kollégámtól, hogy itt akarnak lapátoltatni az önkéntesekkel úgy, hogy a kamionok ott sedernek a külső sávban a belsőből meg kis lapátokkal kell a szántóra hordani a havat? Ez inkább e hómaró dolga lenne vagy nem? Mivel azonban már el múlt négy óra nekünk pedig nem sikerült megörökítenünk az önként vállalt mentési munkálatokat így vissza indultunk a szerkesztőségbe, hogy azt a kevés jó képet amit csináltunk be tudjuk tenni az esti híradóba. (azért remélem megnézitek!)

KONKLÚZIÓ:
1- Ez nem egy összehangolt mentési feledat volt, hanem csak egy a sajtó segítségével bemutatható önfényezés a katvéd részéről!
2-Sem a rend őrei sem a katvéd sem más szervezetek nincsenek összehangolva és nincs szervezett mentés!
3- Semmi mást nem kellett volna tenni mint addig haladni az autópályán ameddig lehet és ha már nem lehet azt valószínűleg a hó miatt nem lehet így már meg is érkeztünk volna a helyszínere ahol lehetett volna segíteni! 4- Véleményem szerint az önkéntes civilek már csak azért sem jöhettek oda a gyülekezési pontra mert ők már ott voltak a helyszíneken tegnap is meg előtte is és segítettek a rászorulóknak önmaguktól is! Ez semmilyen szervezést nem igényelt illetve ezen a közösségi portálon szervezettebb volt minden mint a katvédnél.

Szóval barátaim én csak egy dologra kérném a jó istent! (bár nem vagyok hívő) Csak a KATASZTRÓFAVÉDELEM-től mentsen meg minket a többivel mi magunk is elbánunk! Köszönöm a megtisztelő figyelmeteket!

leningrad · http://malackacico.blog.hu/ 2013.03.16. 23:15:26

@Fejesrob: Elegem van ezekből a szemét hazugságokból. Rengeteg ember csütörtök délután, munka után vagy még korábban indult haza, szülőkhöz, stb. Kolléga 12 órát utazott vonaton. Arra se kellett volna felülni, minek indította el a sok utas, mi?

Minden agymosott idióta úgy csinál, mintha pénteken, amire végre magához tért a nagyságos minisztérium, meg dél körül végre az országos adók is elkezdtek hírt adni arról, hogy mekkora a baj, szóval mintha akkor ment volna a sok ember az utakra. Hát nem. Én már péntek hajnalban szarrá aggódtam magam 7-8-10 órája az utakon álló, behavazott barátokért.

Ha tudták hogy ekkora lesz a baj, akkor faxért nem szóltak róla, ha nem tudták (mert kb 4 hetente adnak hírt valamiféle "drasztikus" időváltozásról mifelénk), akkor miért az embereket okolják hogy csütörtökön elindultak bárhova is.

Megmondom miért nem volt rendes, hivatalos figyelmeztetés, szalagcímmel, hiradóval, rádióval: mert a katasztrófavédelem sem számított rá, hogy baj lesz, és nem akarták az emberek hosszú hétvégéjét meg márciustizenötödikét elrontani "felesleges aggódással". Nem készültek lószarra sem.
De bezzeg az állampolgár, az egy fegyelmezetlen kis szar, amiért nem készült arra, amire ők maguk sem.

Nagyon elegem van.

vega2 2013.03.17. 00:08:01

"Ébredj fel!
Nem csak neked fáj, magad maradtál,
Hideg hajnalon, annyit mondhatnál
Mit kezdj magaddal szíved értem, fáj még.
Értem fáj!"

komplikato 2013.03.17. 01:10:23

@Humperdickk: Lehet elég lenne az osztrákoknak, csak akkor onnantól március 15-én a Monarchia újraalakítását ünnepelnénk. :D

komplikato 2013.03.17. 01:14:19

@Nap Pali: Nekem is az jutott eszembe 3 nap melléduma és szerecsenmosdatás után, hogy a tavaszi árasokkor bebizonyíthatják milyen jól felkészültek.

Értsd pont úgy be fognak égni, mint anno zsinórban a Horn/Orbán kormány az ezredfordulónál 4 egymást követő vizes évben ...

komplikato 2013.03.17. 01:20:49

@leningrad: Na igen, a télen vagy 2 tucat Vörös ... izé Piros riadó volt, amikből kb. lóf*szt sem jelentett egyik sem.

Jazzzer 2013.03.17. 07:11:50

@Airgüzü: Na igen, ebben a kettészakadt banánköztársaságban egymástól már akkor se fogadjuk el a kritikát, ha jogos. Szívességet kellene kérnünk az EU-tól: zárjanak ki. Ja, és Schengenből is. Majd ha az elvakult jobbert visszazavarja az osztrák határőr Nickelsdorfnál, hátha elgondolkodik, hogy valami talán mégse stimmel ha már mindenki szembejön az autópályán.

Mivel Orbánék amúgy is EU pénzből dagonyáznak, más pozitív mellékhatás is lenne: diktátort két dologgal lehet megdönteni: puccsal (ahhoz ugye nem árt, ha van hadsereg) meg a pénzcsapok elzárásával. Nekünk is fájna, de ha egyszer rákos daganatunk van, inkább vállaljuk a fájdalmat az élet esélyéért.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.03.17. 07:35:36

@komplikato: tőlem... Nem lehet az olyan nagyon rossz, osztrákmagyarországban magyarnak lenni! :)

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.03.17. 07:39:24

@Airgüzü: csak részben értek veled egyet. A probléma legfőbb oka most is, hogy egy ember dönt mindenről, és a többiek nem mernek dönteni. Ők ráadásul zömében tehetségtelen, buta emberek, és nem szakmai, hanem pártpolitikai okokból ülnek a helyükön. Régebben ez nem pont így volt, most viszont ezt tapasztalom, minden fronton. A megbízhatóság és a hülyeség az államigazgatásban a legfőbb követelmény, le egészen a legutolsó takarítónőig.

judy7 2013.03.17. 08:07:41

Posztíró most véged. Felhívtad a figyelmet arra, hogy a biztosítókat még nem államosították!!
Micsoda mulasztás!! (Főleg, hogy még egyénieskednek is)
Nem lennék meglepve ha... :)

Amúgy kösz a posztot, igaz, az első bekezdéstől majdnem ráköptem a reggelimet a monitorra :)

SzaGyu 2013.03.17. 08:51:57

www.youtube.com/watch?v=PUp7da7_2xo
Egyébként meg lehet szavalni:
Talpra Magyar (Orbán)!
Talpra Viktor, hí a haza!
A sok autós menne haza!
Akkor kellünk, ha szavazunk?
Azt leszarod, hogy megfagyunk?
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy bábok többé
Nem leszünk!

Áltattak ők mostanáig,
Becsaptak a honatyáink,
Kik szabadon loptak-csaltak,
Míg mi élünk, nem nyughatnak!
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy bábok tovább
Nem leszünk!

Sehonnani sok miniszter
Azt hiszi, hogy különb ember,
Kiknek fontosabb a kényelme,
Mint az emberek élete.
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy bábok tovább
Nem leszünk!

Börtönünk a hó és a fagy,
A kormány meg sorsunkra hagy,
De hogyha kell, összefogunk!
A halálból is feltámadunk!
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy bábok tovább
Nem leszünk!

Az emberség ismét erény lett,
De amit ti tesztek, merénylet,
Hogy „segítséget” nyújtsatok,
SMS-t küldtök, aljasok?
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy bábok tovább
Nem leszünk!

Akik előtt fejet hajtok
Azok a magyar polgárok
Kik áldott megmentői lettek
A fagyban-hóban rekedteknek.
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy bábok tovább
Nem leszünk!

Aserti 2013.03.17. 09:06:31

@centenárium: Hol végezték az agymosásodat? Fidess központban? Legalább ehhez értenek, mert saját, szabad akaratából senki nem lehet ennyire hülye!!!
Majd ha kirúgtak, elárverezték a fejed fölül a tetőt, majd ha nem tudsz enni adni a gyerekednek, akkor is imádd ám az istenedet! zorbán majd megsegít! Jó nagyot fog rúgni beléd az árok szélén!

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.03.17. 09:46:39

@judy7: na, ezt nevezem szélsőséges véleménynyílvánításnak! :)
süti beállítások módosítása