Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

A kormányszóvivői beszédkényszer hátrányairól

2013.03.17. 21:32 Humperdickk

A kormányszóvivő is bajba jutott a rendkívüli időjárási helyzetben: 15 órát autózott, míg elérte úti célját. Giró-Szász András az InfoRádiónak azt mondta: a közmédia folyamatosan tájékoztatott a kormány kifejezett kéréséről: csak halaszthatatlan ügy miatt induljanak útnak az emberek, akkor is készüljenek fel a rendkívüli helyzetre.

Fent nevezett, nem csak erőn, de mindenfajta egyéb fizikai és metafizikai paraméteren (beleértve a logikát is; lásd később) alul teljesítő, hogy is mondjam, nótafa egyébként az InfoRádió beszámolója szerint csütörtök késő délután indult útnak kocsival, és péntek reggel érkezett meg.

Most attól az emberségesség erkölcsi parancsának érdekében tekintsünk el, mi minden lenne kicsikét sokkal jobb ebben az országban, ha nem hogy péntek reggelre, de soha a büdös életben nem érkeznének meg célállomásukra a magukat kormányszóvivőségig szopó, egyebekben egészen haszontalan, mi több, káros kis mocskok. Mert volt ez a szíjgyártó is, ennek az elődje, na az is egy másik beérkezett ember, aki jelenleg államtitkári szinten felel azért, hogy vagy a kínai, vagy az orosz, de lehetőleg valami szintén gusztustalan diktatúra vegye meg kilóra ezt az országot, hogy ne kelljen főállású teremlabdarúgóként kerékbe töretni ezt a fényes karriert. Mert hát focizni, azt tud, akárki meglássa: logikus, hogy a Jóisten is államtitkárnak teremtette. (Vagy a Jóisten magyarországi feladataiért felelős miniszterelnök.)

De visszatérve a logikára: azt mondja ez az ételnevű baromállat (továbbá leendő észak-koreai kétoldalú hazaárulásért felelős államtitkár), hogy bár a közmédia tájékoztatta őt a kormány kifejezett kéréséről, miszerint maradjon otthon, ha jót akar, ő csütörtök délután mégis elindult. Mert, felteszem, egy élete, egy halála, neki halaszthatatlan dolga van, miatta kormányszóvivői, kormányzati kommunikációs és egyéb mikrofonszopási feladat ebben az országban ellátatlan ne maradjon.

Namármost. A kikellenekjönni blog elemzőstábja a hírt kézhez kapva azonnal munkához látott, és a rendelkezésére álló szakértői anyagok, úgymint kedvező borok, házi pálinkák, valamint a Pólos–Ruzsa-féle logikatankönyv behatóbb tanulmányozás után az alábbi alternatívák felvázolását érezte magára nézvést halaszthatatlanul szükségesnek.

1)      Emberünknek mondták, hogy ne menjen, de emberünk ment, ergo emberünk hülye. Tekintve, hogy fontos kormánybeosztást kapott, ez valószínűsíthető.

2)      Emberünk nem érti a magyart rendesen, szövegértési nehézségekkel küzd, ezért nem értette a közmédia tájékoztatását. Tekintve (hogy pont kormányszóvivői minőségben), fontos kormánybeosztást kapott, ez is valószínűsíthető.

3)      Emberünk hazudik. Tekintve, h. fontos korm. beo.- kapott, ez is valósz.

4)      Emberünk nem hülye, ért magyarul, nem is hazudik, de direkt azért ment ki, hogy beszámoljon arról, hogy minden milyen szép ebben az országban, még a katasztrófahelyzet is szép, sőt, abban rejlik ennek az országnak a legfőbb szépsége, a sok szép katasztrófahelyzetben, hisz abban mutatkozik meg a satöbbi, továbbá értékteremtő, munkalapú hólapátolást minden út szélén hagyott autósnak, hajrámagyarok. (Mondanom se kell, hogy tekintve, h. f. kb. k., e. is vsz.)

5)      „Jó ez a tavalyi cserkód, bazmeg.” (Ubrizsi Kálmán különvéleménye.)

Ez ugye az a kormánypropaganda, amint önnön farkába omlik szerelmesen.

Azonban. Én nem töltök be semmilyen halaszthatatlanul fontos kormánybeosztást, ennek megfelelően péntek késő délutánig maradtam is a seggemen. További hibám, hogy szombaton egész délután havat lapátoltam, hogy hétfőn fel tudjon jönni a postás terepjárója. Okkal remélem tehát, sőt, el is várom, hogy ezen, a kialakult helyzet megoldásában vállalt önzetlen szerepvállalásomért cserébe küld nekem a miniszterelnökség valamiféle levelet, amelyben tájékoztat, hogy minden rendben, a hatóságok erőn felül teljesítenek, eltakarították az utakat, a Belügyminisztérium óránként ad beszámolót, riportot, a mobilszolgáltatók sms-ekben praktikus információkkal látják el a hóban rekedteket, így tehát helytelenül érzem úgy, hogy egész délután havat lapátoltam. De a helyzet komolyságára való tekintettel megelégszem egy köresemessel is.

Nem, nem vagyok pannonos.

4 komment

Címkék: katasztrófa sms kormányszóvivő hóhelyzet szíjjártó giró szász

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr685140218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2013.03.18. 07:27:07

Ez a fickó nyilvánvalóan hülye,így az első 3 pont teljesült.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.03.18. 15:52:40

Vittem a Piroslap FB oldalra. Uncsi téma, de van benne sok jó bekezdés.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.03.18. 17:57:25

@Brendel Mátyás: nagyon köszönöm, Méltóságos Úr, az irántam való jóságát. Kis zsenge csibét, ha megfelel, tudok szolgálni Kegyelmetéknek a napokban, ellenében mintegy. Jó szívvel adom, továbbá alásszolgája, egyebek, maradok tisztelettel, kálmánbácsi, ésígytovább...

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.03.19. 16:09:14

SEGÍTÜNK! A Gyűrűt vigye Mordorba, és vesse a végzet hegyének katlanába, és minden fasza lesz!

Belügyminiszter Sanyi
süti beállítások módosítása