Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Egy bogár élete

2013.06.22. 23:00 Humperdickk

Avagy mit érezhet az a kommunizmus legmélyebb szarkupacait is megjárt, mindazonáltal minden rendszerrel kompatibilis, gusztustalan kis pondró, aki egy ilyen, hogy is mondjam, durvábban, szóval egy ilyen pokolbéla, ha egy reggel alkotmánybírónak változva találja magát az ágyában?

A kérdés abból a szempontból nem tűr halasztást, hogy mivel éppen nemrég, szinte hogy pont a minap volt szerencsém (aktuális bérbloggerkedésem ideiglenesen megszakítva, hogyne, de erről majd később) az interneten szembesülni azzal a nem mindennnapi ténnyel, hogy ez a velejéig lealkotmánybírásodott pokolbéla még mindig megvan. Méghozzá mint ahogy a szú a fában, féreg a nyúlban, vagy vérképben a májcirózis van meg, tévedhetetlenül és kiirthatatlanul, a maga bosszantó magavalóságában. De nem csak, hogy megvan, hanemhogy még beszélni is szok, mármint a maga sajátos, sokakat állathangokra emlékeztető módján szok. És teszi ezt azért, mert mérges, mert hogy megébredett nemrég, és mindeközben rökkenten tapasztalta, hogy ő most már hogy nem csak alkotmánybíró, de őt ebbéli minőségében némely bérbaloldalra tendált bloggerbogár csesztetni is nem átallni mer!

És bár ugyan ez neki nem fáj, hisz piha oda, szúnyogok, csak szőnyeget nekik, de azért mégis, hogy ezt így hogy? És hogy miért engedi a hatóság, tulajdonképpen, őtet inzertálni. (Vagy mit akarok mondani, inzultálni: az inzertálás már megvolt korábban, sajnos.) Meg hogy akárki baromarcú, akár ő maga is, ha beüti a keresőbe, hogy Béla, meg alkotmánybíró, elszabadul a pokol. És őrjöngenek. Hisz vannak bérbloggerek is.

Namármost. Bár én egyelőre még nem tudom, melyik komcsipártba, náciképzőbe, egyéb fasiszta szerveződésbe kell belépjek, hogy bért is kapjak a véleményemért, fennáll a veszélye, hogy rám (is) gondolt emberünk. Szerencsére azért vagyok annyira jelentéktelen, eltaposni is kár bogár, hogy ez csak elvi lehetőség marad, jegyezzük meg: szerencsétlen hülye pokolbélánk ugyan nem tőlem fél, mégis, szerepéből kiesve (vagy épp kőkeményen, hogynemondjam, gránitszilárdan benne megrohadva) egy új, érdekes bogárfajról, a bérbloggerekről értekezik az ellenség sajtójában. Akik, ugye, bérért és fizetésért őrjöngenek, őmiatta.

Tegyük tehát ezt rendbe.

Először is: a fentieket, mármint hogy sajtó, meg hogy ellenség, természetesen úgy értjük, hogy illető sajtó nevezett pokolbéla előző életében volt ellenség. Hisz mint tudjuk, darab ideje a pokolbélák, handótündék, egyéb boldog trafiktulajdonosok nem tartoznak a fidesz kötelékei alá! Ők tudniillik egynémely különféle szerencsés kimenetelő balesetek, úgymint pályázat, kinevezés, egyéb lófasszá ütési szertartást követő első megindult pillanatban mintegy levedlették imágójukat, s azóta mint némi lepkék, pillangók és egyéb fennen imbolygó bizbaszok önfeledten csapdosnak a nekik kiutalt hat, hét, kilenc, tizenhuszonnegyven év mélytorkozással súlyosbított, ezzel együtt azonban jól fizető magánboldogságának trágyaszagú mocsarában.

Torkig nyelik a szart,  szóval. És ráadásul mindeközben ahelyett, hogy jól függetlenek lennének, amint azt elő is írja számukra a saját ízük szerint (lásd: ízeltlábúak rendje) megalkotott képes fogalkoztatókönyvük (a.k.a: Alkotmány), és az az alapján megalkotott sarkalatos törvényeik is (lásd még: repedtsarkú), inkább ők a saját, jól felfogott érdekükben építenek vagy aláaknáznak serényen. Attól függően, hogy épp ki adja a tápot. A gazdi-e, vagy az ellengazdi. Ezt gondolja ez az ember, hogy ez helyes így.

Mintha a gyerekem akváriumában csak akkor úszkálnának a halak szép színesen, ha az én gyerekem eteti őket. Ellenkező esetben basznának a dolgukra, és leülnének durcásan a köcsög aljára, kurvaszürkén, tarokkozni. Kiváló féket és ellensúlyt képezve ezáltal, gondolom, a díszállatok színes világában, továbbá rohadjon meg minden guppi.

Bélánk ezen okosságokra talán még akkor jött rá, amikor alkotmányjogot kutatott. Igaz, akkor ezért elvileg fogház járt volna – de megúszta, hogyne: párttagokat ritkán basztattak akkoriban, és emberünk 1976 és 1988 között bizony boldogan koptatta a pártszékház padsorait a taggyűléseken! Ma már persze úgy emlékszik, hogy a nyolcvanas években is kutatta ezt a területet, pedig akkor rajta kívül csak három-négy öregebb professzor és néhány fiatalabb foglalkozott az ország egyetemein államjoggal. Leszámítva persze a teljes kommunista (népköztársasági, hagyjuk) pártvezetést, Elnöki és Minisztertanácsot, amely utóbbinak ő maga 1989-ben, a rendszerváltozás dicső, forradalmi forgatagában még tanácsadója is lett. (Most mit mondjak, no pasarán, last man standing, ha partizán vagy, vigyél el innen.) Onnan nyilván már egyenes út vezetett a komcsifaló torgyándoktorig, akinek ily módon tanácsadója is lett.

Szedjük tehát össze: Bélánk a kommunista párt, az Államigazgatási Főiskola, az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézet (az valami derék antikommunista kiképzőtábor lehetett, hisz a bajszos is ott nevelkedett!) és még ki tudja, milyen sötét brigantik működtette diktatúra strukturális emlein felnevelkedve, sőt, azokat csontosra szopva, ám onnan torgyángazda személyes tanácsadójává átváltozva (lásd: Kafka: Die Verwandlung), még később a torgyángyilkos orbángazda kedvenc alkotmánybírájává avanzsálva megpihen kicsinyég, hogy önnön magas egeibe, vagy ki tudja, még milyen mélységekbe vesző pöcegödréről letekintsen ránk, nyomorult kis bérbogarakra. Még egyszer: az az ember nevezi bérbloggernek az őt és a neki (per pillanat) kedves rendszerét kritizálókat, aki legalább háromszor keresett új gazdát magának rövidke pár év leforgása alatt: bolha, tetű vagy galandféreg ebbe ennyi idő alatt legalábbis kicsikét elpilledne.

De nem, ő nem: hisz fáradhatatlan, mondhatni. Most épp azt gondolja helyesnek, ha minden diktátor kinevezi maga alá a klozettet is, amibe beleszarik, hogy ha netán megbukni méltóztat, utódjának konkrét ideig szarni se lehessen nyugodtan. Mert mégis milyen, hogy ahol milliók szavaznak, végül tizenegy ember dönthet? Rendőrség, ügyészség, meg a bíró is, minek van?! Demokrácia, ne szívassuk egymást! Fel kell koncolni az összes játékvezetőt is a picsába, éljen a Videoton!

Mert jó, persze, éljen, hogyne, de kérdem én, nagy szeretettel: a kenyéradó gazdié már lassan a nyolcharmad is, mindenki meg is van rendesen félemlítve, a fű is már csak éjszaka mer nőni, ha egyáltalán, és az összes birka is élére állítva szarik, de mégis: Bélám, nem-e lehet-e, hogy ezt most már egy kicsit túltoltátok? És ha igen, nem férsz, hogy visszatoljuk?

11 komment

Címkék: orbán alkotmánybíróság hülyemagyar alkotmány diktatúra 168 óra kétharmad pokol béla

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr495373904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2013.06.23. 08:14:29

Viktorbán káderei az itt élők selejtjei,szereti az átkos kiszolgálószemélyzetét,pedig volna különb is bőven...

Crip Lee 2013.06.23. 08:35:48

Nem, nem fél. Ahhoz túl hüjje

dr. jenőke (jenőke) 2013.06.23. 10:43:40

Nem kívánom Dr. Pokol Béla pályafutását méltatni, Őt magát kedvezőtlen színben feltüntetni.
Megteszi ezt saját maga is számos esetben.
A III/81/2012. AB határozat legyen példa, miért is nem kedvelem.
Az Alkotmánybíróság a Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény 269/C. §-a alaptörvény-ellenességének megállapítására és megsemmisítésére irányuló indítványt elutasította.
A Btk. indítvánnyal érintett rendelkezése:
„269/C. § Aki nagy nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista vagy kommunista rendszerek által elkövetett népirtás és más, emberiség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”
Dr. Pokol Béla alkotmánybíró párhuzamos indokoláséból idézek:
- A határozat rendelkező részében az indítvány elutasításával egyetértek, de (szükséges) […] egy alkotmányos követelmény (beiktatása).
- (mert) […] a véleménynyilvánítás szabadságát korlátozó büntető törvényi tényállás […] csak abban a terjedelemben fér össze az Alaptörvénynek a véleménynyilvánítás korlátozását lehetővé tevő […] előírással, ha a büntetendő cselekményeket oly módon követték el, hogy az elkövetési mód alkalmas volt e rendszerek áldozatai méltóságának megsértésére.
Vagyis Dr. Pokol nem mondott semmit, csak fontoskodott és nem vette észre, hogy nem az áldozatok sérelméről, hanem a demokratikus rendszer sérelméről van szó: általánosan elfogadott tételről, mint például az ugyancsak általánosan megfogalmazott „ne lopj” büntetőjogi megfogalmazása esetén.
Azt gondolom, hogy a meglévő jogszabályhoz ez a képtelen követelmény annyira nyilvánvaló, hogy nem kell külön értelmezni. Viszont Pokol szólt, mert Ő fontos személyiség, kizárt, hogy ne legyen vélemény. Fontosnak persze fontos személyiség - hivatalt kapott -, de nem tekintély, akinek a hallgatása is vélemény lehet.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.06.23. 11:55:16

@Dr. jenőke (jenőke): szerintem meg doktorpokol (ez olyan lehet, mint a doktorcsont, csak az még jól is néz ki) arra gondolt, hogy aki úgy bassza a falhoz a csecsemőjét, hogy azzal nem csak az életét, de annak a méltóságát is el kívánta venni, az kommunista. vagy bármilyen másmilyen zsidó. Vagy mit nem értek? :)

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.06.23. 11:56:04

@Crip Lee: nem,nem hüjje. Kommunista. Az rosszabb, mert még elvei is vannak reá, hogy mért hülye.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.06.23. 13:10:23

Pokol Béla az alkotmányjogászat Bogár Lászlója, ha szabad így mondanom.

@Humperdickk:

Az a gáz most ezzel a poszttal, hogy a linkelt 168-interjú olyan elképesztően felháborító és undorító, annyira önmagáért beszél, és annyira önleleplező, hogy lényegében lehetetlen érdemben bármit hozzátenni. :)))

Pokol Bélának, és mindenkinek, aki szereti:
www.youtube.com/watch?v=isK_AoMBwew

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.06.23. 14:14:10

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: igen. Ezért ilyen ritkásabban, mert a kerényiek, vinnyászkik és pokolbélák tréfáihoz én már nem érek fel. Tudom, hogy ők nem viccelnek: ezzel együtt viccesebbek, mint a hofi, a markosnádas meg a teljes nyolcvanötös szilveszteri esztrádműsor egészében. Ezzel nem tudok versenyezni: amit tudok, az a bolondozás, meg a túlzás, de ezek túlzás nélkül kimondják, hogy bolondok. Most hülyézzek le valakit, aki vállalja, hogy ő tényleg hülye? Mire jó az?

El vagyok keseredve teljesen.

Venyigeszu 2013.06.23. 16:02:09

Szellemes írás. Ha nem a valóságról szólna, akkor még önfeledten kacagni is lehetne rajta.
Döbbenetes korszak az, amit egy Pokol Béla, egy Budai Gyula, egy Selmeczi Gabriella fémjelez...:-(

Crip Lee 2013.06.23. 19:08:46

@Humperdickk: Meggyőztél. 1ezzünk ki egy döntetlenben.:)

dr. jenőke (jenőke) 2013.06.23. 22:27:21

Ez a legszebb!!! Ilyet mer mondani egy Doktor Pokol Béla? Pokoli!!
– [...] Az alkotmányozó hatalom egy demokráciában mindenek fölött áll, ugyanis önmaga hozza létre a demokráciát, jogilag korlátozhatatlan. A hatalommegosztást is az alkotmányozó hatalom építi ki oly mértékben és módon, ahogy akarja, ez a szuverén állam kulcsa.

www.168ora.hu/itthon/tessek-varni-negy-evet-114279.html

Az hogy még tanít is, szégyen. Ez a diktatúra építés alapja, homok a választópolgárok szemébe...
Nincs kedvem cáfolni.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.06.24. 14:40:36

@Dr. jenőke (jenőke):

Ha PB következetes lenne, el kéne jutnia odáig, hogy Alkotmányra semmi szükség, na de akkor mi a fasznak alkotmánybíró???
süti beállítások módosítása