Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Hány rendőr fér egy rendőrautóba?

2011.06.16. 15:30 Humperdickk

Ezt a kedves, vidám kísérletet ma bohócok közreműködésével mutatja be ebben a magyarországban a teljes rendőri állomány, gondolom, felhőtlen kacagások és konfettizápor közepette. Az elvárások mindenesetre nagyok:

.

.

Ennél azonban még fontosabb kérdés, hogy hányan férnek el egy alkotmánybíróságban? E szerint a pédéef szerint legalább tizenöten.

Én mondjuk még életemben nem voltam alkotmánybíróságban, de biztos jó nagy hely lehet, ha ennyien is beférnek. Viszont nálunk aránylag kicsi a ház, oda tizenöt ember lapjával, ha befér. Ennek okán is kérem a tisztelt alkotmánybírákat, eszük ágában se legyen nálunk tizenöten ülésezni, mert én ugyan kinyithatom a konyhában az ebédlőasztalt nagyra, de amellett sem férnek el tíznél többen, akárhogy is húzzák össze magukat.

Ezt azért mondom, mert ha mondjuk csak tízen lennének, még tudnám vállalni a vendégül látásukat. (Itt szeretném viszont jelezni, hogy a tavalyi borom már elfogyott – ez van, szar év volt a 2010-es, elvitte a termés kétharmadát a fülkeforradalom peronoszpóra. Úgyhogy amelyik egyébként iszik, az hozzon magával.)

Szóval gondolják meg: nyugodt, békés szőlőhegyi körülmények között dolgozhatnának (a sok fűkaszás/stílfűrészes/motorospermetezős barmot majd intézem addig), így még az idén nyáron, hogy stílusos legyek, dűlőre lehetne jutni ezzel a nyugdíjtörvénnyel kapcsolatban. Mint hallom, már most is gőzerőkkel folyik a munka! Vagy mégsem:

.

.

Nem tudom, segít-e a döntésben, de további szempont, hogy a nyár végére már elképzelhető, hogy lesz must is, és ha segítenek permetezni, zöldválogatni, kacsolni és kapálni, kaphatnak belőle. (Ha még esetleg azt is megteszik, hogy alkotmányellenesnek nyilvánítják azt a szabadrablós, emberijogtiprós nyugdíjtörvényt, vihetnek az unokáknak is egy palackkal. De palackot hozzanak, mert az nekem sosincs.)

Ja: ha azzal esetleg még korábban kész lennének, lenne itt még valami. Javaslom, nézzenek már utána, hogy mi van a bohócok, légtornászok és erőművészek, egyéb varietében dolgozók nyugdíjával! Nem lennék hálátlan: sógorom a fővárosi készenléti nagycirkuszban dolgozik, lehet, el tudom intézni nála, hogy a legközelebbi tüntetésen majd alkotmánybírákat véletlenül se verjenek nagyon meg a kollégái. Már ha ne adj isten, tüntetni akarnának az alkotmányosság és az emberi jogok védelmében az alkotmánybírák. De egyelőre elég lesz meghozni ezt a két kis határozatot. Az alkotmányosság és az emberi jogok védelmében.

Meg hát, ugye, hogy továbbra is tükörbe tudjanak nézni.

2 komment

Címkék: rendőrök bohócok nyugdíjtörvény alkotmánybírák

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr442989574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyfejű 2011.06.16. 16:08:17

Odaszóltak, hogy meg kell várni a jogállam legnagyobb barátját, Balsai bíró urat, meg a véleményszabadság felkent lovagját, Pokol bíró urat? Vagy most vették észre, hogy itten van valami nyugdíjpisztergá(k)ról szóló törvény(ek), amit meg kéne nézni?

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.06.16. 22:15:38

@egyfejű: a cikk 11:21-es. Amikor elkezdtem írni a posztot (15 óra körül), még az volt a képen látható cikk címe, ami az url-ben olvasható. Aztán hirtelen megváltozott a cucc, és mire a poszt megjelent, már ez volt a címe.

Most, 22:05-kor már nics a címlapont(!), és száműzték a Gazdaság rovatba. (A Belföldbe kellett volna, de ott könnyebben rá lehet találni...) Belerült egy fél bekezdés is, tele nyelvhelyességi, gépelési hibákkal:

"Az ügy kapcsán határozattervezet még nem került a testület el(Sic!), úgy tudjuk, hogy ez még el sem készült, ráadásul nem is jellemző, az alkotmánybírák az ügyekről az első körben véglegesen döntenek. Értesülésünk szerint várhatóan csak a nyári szünet után, kibővült létszámmal dönt majd az ügyben." (Hiányzik az alany.)

Gondolom, leszóltak. Vagy az index mégis független média. Tied a döntés.
süti beállítások módosítása