Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Leminősítés

2010.12.07. 14:58 Humperdickk

A hitelminősítők szerepe fontos, de Magyarországot nem a Moody’s vagy a Standard and Poor’s és nem is a nemzetközi pénzpiacok kormányozzák, hanem a magyar kormány.(Kósa Lajos)

Az eltiport nemzet újjászületik, de öngyilkos nemzetnek nincs feltámadás.(Kossuth Lajos)

Sic transit gloria mundi. (Így utazik Gloria a világba, vagy valami ilyesmi, nem tudok görögül.) Eltelt itt másfél évszázad, és sikerült eljutni Deáktól szíjgyártóig. Nincsenek illúzióim: eltelik még 150 év, és selejtes turmixgépek és alaplaphibás számológek közül lesz majd kötelező kiválasztani az országggyűlési képviselőket. Ha lesz még akkor turmixgép, számológép, valamint Országgyűlés.

Vagy ország. Hiszen ezek a minősítők tönkre akarják tenni. Ez a kósalajos is azt vizionálja, hogy "Egy angol fiatalember [...] üldögél a City-beli irodájában, és kólát szürcsölve kinéz az ablakon, és elnézi a ködös angol háztetőket". Az ember óhatatlanul is irigykedni kezd. Nem a kólára. Arra, hogy ezt az embert nem érdekli Magyarország, a magyar zemberek sorsa, ez issza hülye kóláját a hülye, demokratikus jogállamának a fővárosában. És leminősít. Mert hogy jön ez ahhoz. A szánalmas oxfordi diplomájával. A fontmillióival, amit azzal harácsolt össze, hogy értékes tanácsokat adott embereknek, akik ezzel fontmillárdokat kerestek.

Nem jó ez így. Tudom, hogy jönnek majd a kínaiak, de addig is. A Vezér akarja így, hát így lesz. A Vezér különben is már fél éve tudta, hogy ez lesz. Ezek a minősítő fiatalok (egyébként valószínűleg vagy szinglik, vagy buzik) meg a válságot sem látták előre. A Vezér látta. Ő mindent lát. Vízen is tud járni.

Ezt gondolja ez a kósa. Nem is gondolja: szentül hiszi. Ezzel kel, fekszik. Talán ez a könyvjelzője a Bibliájában, ami az ágya mellett pihen az éjjeliszekrényen. Talán ezt tetováltatná a mellkasára is. Vagy bárhova.

És nem lehet megingatni. És persze, téved: dehogy tud a Vezér vízen járni. Még azt se tudja, hol vannak a cölöpök.

A sok bolond meg megy utána a tejfehér londoni ködben.

Szólj hozzá!

Címkék: politika magyarország hülyemagyar leminősítés kósalajos

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr332499646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása