Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Egy ctrl-alt-del engemet

2011.06.23. 15:42 Humperdickk

(Szolgálati közlemény: a fenti verset nem Petőfi Sándor írta. Hanem Petőfi Kálmán. Nyilván.)

Ebben a magyarországban már darab ideje annak a szerencsének örülhetünk, hogy a Jóisten, illetve más forrrások hasztalan igyekvő köre honunk setét egét két, fáklyafényként bevilágló öntelt faszkalappal csodálatos vezérrel festi lángvörösre, hogy vezessék népüket – ki erre, ki arra. De leginkább semerre. (Képzavar rulez.)

És ez így nem annyira jó.

Mert nem tudom, beszélgettem a jómúltkor sógorom Kálmánnal, és igaz, legurult pár fröccs is, de szerintem Kálmi azért elég értelmesen fogta fel ezt e vezetőkérdést. (Sőt, szerintem, ha iszik, valamivel értelmesebb. Legalábbis nem annyira agresszív.) A vezetésnek ugyanis szerinte az lenne a lényege, hogy segítsen a hülyéknek abban, hogy menjünk valahová. Mert például lehet, hogy vagyunk ugyan valahol, de ott nem annyira jó, és/vagy nem tudjuk, hogy voltaképpen az a valahol, hogy az hol van. Namármost jelenleg úgy fest, hogy ebben a magyarországban a parasztok, dolgozók és egyéb droidok kurvára nem tudják, hogy hol vannak, de hogy nem jó helyen, azt azért vágják. (Igen, amióta esténként pornót néz a Kálmi a gyerek internetén, kissé átalakult a szókincse.) Kéne tehát egy vezér, aki megmondja, ha nem is, hogy hol vannak (lehet, összenyomná őket az igazság súlya), de legalább azt, hogy most innen akkor hova, ahol majd jobb lesz.

És itten kezdődnek a problémák a Kálmi szerint. Mert mi van most: van ez a Vezér, aki szerint ő tud pingpongozni, ezért mindenki más szarul pingpongozik, tehát ő negyven évre előre lejátszik minden pingpongmeccset mindenki helyett. Ennek során természetesen mindenki nyer mindenki ellen, méghozzá harminckettő nullra. (Ha nem, majd oda lesz csapatva.) Aztán van a másik Vezér, akivel az egyik Vezér kurvára fosik nem hajlandó szóba állni, ezért az kínjában most inkább újraindítaná a szociáldemokráciát – ahogy kinéz, egyelőre csökkentett módban. Azaz: a ctr-alt-del mindkettőben megvan: a kezdjük elölről része is, meg a lelkesedés is, a forradalmian lángoló harc is megvan, meg az ide nekem nemtommit is, meg az ottessemelén.

Csak az a kibaszott Világszabadság, na, az hiányzik.

9 komment

Címkék: orbán gyurcsány hülyemagyar vezér

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr33009004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

raindog [írástudatlan nyikhaj tenorista] 2011.06.24. 22:20:15

mindenki vegye elő Orwell Állatfarmját, olvassa el és vándoroljon ki.

macamuca [IHUN] 2011.06.24. 22:30:13

@raindog: Legyek ura? Majmok bolygója? Kóma? Vidámságra (??..) vágyóknak Csontbrigád? Csipetnyi áthallással: Védett férfiak?

Amúgy vándoroljunk ki együtt: útközben akár még könyvekről is beszélgethetünk....
:)

egyfejű 2011.06.27. 09:21:39

@macamuca: Szervezni kéne egy ilyen "könyvklubbos" elvándorlást. :)
javasolt beszédtémám: Stanisław Lem - Éden.
A nagy mennyiségű anyagra tekintettel sajnos vonattal kéne indulni, bár Bécstől már normális körülmények közt utazhatnánk.

Sanko13 2011.06.27. 10:11:28

@raindog: Egy kicsit off, de mégse...
A Kínai látogatás kapcsán:
"...A Kínai Népköztársaság és Magyaroszág szövetségesei lettek egymásnak. Ehhez erős alapokra van szükség, de ezek az alapok már léteznek a két ország közt. Az elmúlt hatvan év és az, hogy hasonlóan gondolkodunk a jövőről, csak megerősítette ezeket."

Találós kérdés, ki mondta ezt:
a. egy vezető kommunista politikus
b. egy vezető liberális politikus
c. egy vezető konzervatív politikus

Sanko13 2011.06.27. 10:13:11

@raindog: Az állatfarm az még hagyján, de ha "átállítjuk a naptárat" 1984-re az már nagy gáz lesz...

egyfejű 2011.06.27. 10:41:08

@Sanko13: Az én megfejtésem: egy manapság folyamatosan kommunistázó volt liberális politikus, aki jelenleg konzervatívnak álcázza magát.

Sanko13 2011.06.27. 13:29:35

@egyfejű: Tökéletes! ;-))))
Nem hiszem, hogy van még egy párt Európában, ami előbb liberálisnak majd "arculatváltással" hirtelen konzervatívnak adja ki magát...

macamuca [IHUN] 2011.06.27. 19:23:33

@egyfejű: Vonatozni szeretek, nézelődöm, olvasgatok. Ilyen társaságban viszont bőven lenne beszédtéma :), a javasolton kívül is. Pld Sanko13 esetleges "időutazása"...

@Sanko13: liberálisból konzervatívba átmenni, miközben a tettei egyikkel sem kompatibilisek, ellenben az általuk szidotthoz hasonlatosak: vagy ők fognak meghasonlani vagy a zemberek. Előbb-utóbb valahol zárlat lesz....

Sanko13 2011.06.28. 07:57:42

@macamuca: Még egy javasolt olvasmány:
"Fahrenheit 451 fok - az a hőmérséklet,
amelynél a könyvnyomó papír tüzet fog és elég."
süti beállítások módosítása