Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Megmagyarázzák ezt is

2011.11.19. 08:50 Humperdickk

(Karinthy után. Lassan, tűnődve.)

Hát kérem szépen, először is: ez még nem végleges megkeresés – ez csak afféle lenyomat, amit ideiglenesen kiosztottam nekik. Hogy most volt épp sosem látott mélyponton a forint, az nem jelent semmit. A többiek tényleg rontottak a gazdasági helyzetükön, de az enyémet föl kellett küldeni a minisztériumba, mivel tévedések derültek ki, amiket sürgősen orvosolni kell. Különben az országkockázat-ellenőrző és kiegészítő konferencia foglalkozni fog az esettel, uniós számvevőszéki középülésen. A számvevőszéki úr, mikor ideadta nekem a bizonyítványt, beszédet tartott: kicsit zavarban volt, és tiszteltette a magyarokat. Kérlek, kedves Viktor, mondta, légy szíves, közöld a magyarokkal, miszerint sajnálatos tévedés történt a költségvetés számvevőszéki értékelésével, hibás tételek csúsztak bele. A népnyúzó-idegenérdek-képviselő szabályrendelet szerint sajnos így is ki kell adni a leminősítést, de kérnelek kell, kedves Viktor fiam, közöld a Nemzettel, miszerint ez csak olyan okirat, aminek az adatai nem jelentenek semmit. Kérd meg, ne haragudjon ezért a tévedésért a Nemzet, az igazi leminősítést, ami tehát sokkal inkább felminősítés lesz, csakhamar kiállítjuk – egyelőre kéretem őket, hogy írják alá ezt, mert az összes iratokat átküldtük New York-i Egyesült Világtanács és Magyarevő Céh (zsidó) képviselőinek, ahol szükség van erre az aláírásra; de hangsúlyozd kérlek, hogy ez csak formaság. Elmondta még, hogy a Főbróker Úr személyesen átírt a fiumei tengerészeti gimnáziumba, derítenék ki, hogy került bele az országjelentésedbe nyugdíjvédelemből ez a… ez a… szám, ami ugyancsak egy közönséges szám, azt jelenti, hogy elvettük az emberek pénzét, még hozzá erőszakkal, és elmajszoltuk, mint hülyegyerek a vizeskiflit a teszkóban – de esetleges félreértésekre ad alkalmat. A gimnáziumból persze érdemben nem válaszoltak, ellenben üzenték, hogy szart se értettek az egészből, és csókoltatják a Horthy-családot annak ellenére, hogy kilencven éve megszűntek. Már nem csak a Horthy-család, de a gimnázium is.

Tudniillik ez a Fitch, az egyik leminősítő, az csak helyettes leminősítő náluk, még nem is minősíthet le, mert előbb vizsgáznia kell leminősítéstanból a Giró-Szász Leminősítéstudományi Független Szabadegyetemen. Ő csak helyettes leminősítéseket adhat, amit másképpen kell érteni – majd ha letette a vizsgát, akkor az összes leminősítésekben kiigazítják az osztályzatokat igazi osztályzatokra. Most egyelőre kéreti a magyarokat, ne tessék haragudni egyelőre, és üzeni, hogy a görögök becsődöltek, a portugáloknál bukott a kormány, az olaszoknál meg lemondott a berluszkóni, tessék hát ezt összeadni, számtani középarányost venni, és máris kijön a háromnegyed egyes, aláhúzva. Először a bankadót vizsgálták, de akkor jöttek a görögök; másodszor kérdezték a végtörlesztést, mondtuk, hogy majd kisegíti őket az anyjuk, vagy ha más nem, mehetnek az anyjukba, és láttam, mikor beírta az egyfelest, de akkor elvesztette a noteszt.

Államadósság. Hát államadósságból majd jövőre felelünk, kérdezték a pénz mozgását, s én mondtam, hogy kelet felől és unortodox pályán, melynek egyik gyújtópontjában az új Munka Törvénykönyve van, és ez a Teng Hsziao Ping érdeme. De akkor a mellettem ülő országgal összetévesztett, akinek egyszerűbb az adórendszere, és hozzá vitte a pénzét be véletlenül. Akkor szóltam, a Pártkongresszusuk megnézte a noteszt, mondta, hogy tényleg a Csekonicsova helyett írta be véletlenül, de ezt most már nem lehet kiigazítani, mert ebből neki a kormánynál kellemetlenségei támadnak, nagyon kért, hogy ne firtassam a dolgot most egyelőre, és tegyem meg neki, hogy most egyezzem bele az ajándék tavaszi tekercsbe, év végére kijavítja pekingi kacsára, és nem is kell csökkenteni a következő félévben. A pekingi kacsát mindjárt be is vezettem az alkotmányunkba, főigazgatói aláírással.

A Barrosónak pikkje van rám államháztartástanból, arról nem tehetek. A határozatlan együtthatóval kellett megoldani az egyenletet és akkor mikor kihívott, és akkor mikor megmondtam, hogy akkor beszorzok lambdával, erre kiesik a második egyenlet, persze, azért nem esett ki, mert iksszel is be kellett volna szorozni, csakhogy ezt a Barroso nem vette észre, mire megmondtam, hogy hogy kellett volna, akkor mikor észrevette, hogy ő nem tudta, szégyellte magát, és azt mondta, hogy menjek haza, és azóta pikkje van rám, mert jobban tudtam az államháztartástant, és nem akart kihívni javítani, pedig a törvényszékben benne van, hogy januárig ki kell hívni a fiút javítani, mert másképpen nem érvényes az osztályzat, és a Steinmann, a legjobb tanuló is mondta, hogy föl lehet jelenteni a Barrosót, de nem akartam, mert úgyis pikkje van rám, pedig a dolgozatba nekem ugyanaz jött ki, mint Steinmannak, és…

 ***

Hagyjuk is. Mindent elmond, hogy a Hírcsárda álhírportál lehozta az IMF-tárgyalásról szóló hírt (a korábbi, ellentétes a nyilatkozatokkal együtt), az MTI-ről, egy az egyben. Egy betűt sem módosított rajta. Szerintem ha ők kitalálnának egy egész pártot, indulhatnának a következő választáson. És győzelmi eséllyel. Senkit nem érdekelne ugyanis, hogy hazugság, kitaláció, marketing minden, úgy, ahogy van. Mert ebben az országban már tényleg bármit, de tényleg bármit meg lehet tenni. Senki le nem szarja, semmit le sem szar. Egy kurva nagy vicc ez az egész. Itt már bármit lehet.

És bukás nélkül. Csak szétnézve könnyedén.

1 komment · 1 trackback

Címkék: orbán viktor karinthy frigyes imf józsef attila matolcsy györgy

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr783395597

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megmagyarázzák ezt is 2011.11.20. 23:44:56

(Karinthy után. Lassan, tűnődve.) 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyilkos fűegér 2011.11.19. 16:43:49

"Közben szép lassan ír -- még mindig nem írta le. Hozzánemértő
ember, aki ezt a jelenetet figyeli, azt hiszi, valami jó tanuló
felel. De a szakértő tudja már, mit jelent az, mikor valaki
ilyen határtalan gonddal rajzolja a kettes farkincáját. Halálos
csend köröskörül. A tanár nem mozdul. Most beszélni kell.

-- A másodfokú egyenlet... -- kezdi értelmesen és összehúzott
szemmel, és mélységes figyelemmel nézi a táblát.

-- A másodfokú egyenlet... -- ismétli olyan ember modorában,
aki nem azért ismétli a szót, mintha nem tudná, mit akar
mondani, hanem inkább azért, mert rengeteg mondanivalója közül
a leghelyesebbet, a legfrappánsabbat, a legtökéletesebbet
válogatja és mérlegeli.

De a tanár, ó, a tanár már tudja, mit jelent ez.

-- Készült? -- mondja keményen és szárazon.

-- Tanár úr kérem, én készültem.

Ezt bezzeg villámgyorsan mondja: véres dac, lázadó kétségbeesés
remeg a hangjában.

Tanár (széles gesztussal): Hát akkor halljuk.

A rossz tanuló nagy lélekzetet vesz.

-- A másodfokú egyenlet az elsőfokú egyenletből származik oly
módon, hogy az egész egyenletet megszorozzuk...

És most beszél. Valamit beszél. A második mondatnál arra
számított, hogy félbeszakítják -- lopva néz a tanár felé. De
az mozdulatlan arccal néz, se azt nem mondja, hogy jó, se azt,
hogy rossz. Nem szól. Pedig a rossz tanuló nagyon jól tudja,
hogy nem lehet az jó, amit ő beszél. Hát akkor miért nem szól a
tanár? Ez rettenetes. A hangja reszketni kezd. Egyszerre látja,
hogy a tanár felemeli a noteszt."

Karinthy: A rossz tanuló felel

:)
süti beállítások módosítása