Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Tizenöt oldal

2012.03.30. 20:37 Humperdickk

Ennyi maradt, Pali. A kétszáztizenötből. Tizenöt kurva oldal. Meg a szégyen.

Hé, kicsi patkány

Nem tudom, aránylag ritkán beszélek szaremberekkel, ez is biztos az én hibám, de érdekelne: Pali, hogy érzed most magad? Kínos ez, vagy csak kicsit kellemetlen? Milyen érzés, hogy elvileg hétmilliárd, de gyakorlatilag is soktízmillió ember tudja, hogy egy hazug, tolvaj csaló vagy? De az hagyján: asszony szemébe nézni még bírsz? Lányaidnak, unokáidnak mit fogsz mondani? Mert az kevés lesz, hogy jóhiszeműen loptam egy doktorit. Azt azért ők se hiszik el. Nem mindenki olyan hülye ám, Pali. De persze, megértem: csodás sportkarrier, győzelmek, hozzá az a báj és elegancia, gondolom, imádtak, és nem csak a csajok. Joggal hihetted, hogy téged mindenki szeret, hogy neked mindez jár, a hotelben a vicedirektori cím, a népstadionban a főigazgatóság, a satöbbi. Hisz minden ment, mint a karikacsapás: majd pont a doktori ne menne! Hiszen azt mondták, neked azt mondták – nem voltam ott, de amennyire én a honi felsőoktatás prominenseit ismerem, simán el tudom hinni, hogy megvezettek. De komolyan, Pali: nem volt gyanús? Nem érezted, hogy ha beadod valaki más könyvét a kisdoktorira, és abból egy hónap múlva névelőtag lesz, meg új személyi, új útlevél, a sok macera, akkor ott valami nem stimmel? Hogy ez így nem szabályos? Hogy ezt a főnök úr kapja, és nem a benned horgadó tudósember?

Miért menekülsz előlem

Dehogynem tudtad: azért bújtál el rögtön, amikor kiderült. Azért bujdokolsz most is, miközben ezt a posztot írom. Félsz, mert tudod, hogy ez már nem fér el az alternatív valóságba. Mert odáig rendben van, hogy majd fél tucat tekintélyes szakértő két hónap alatt mindössze azt bírta kikutatni, hogy biztos ők hibáztak. Illetve akik akkor voltak ők. Ha nincs az a tökös ügyvéd, még mindig úgy tudnánk, hogy nem loptál. Komolyan, nem is értem, ha a Mohácsi vész után is lett volna vizsgálóbizottság, nem itt tartanánk. Azt is megnyertük volna négy az egyhez arányban. Szulejmán ott se volt.

Nem én léptem a farkadra

De ez mára már mindegy: hiába maszatolt a bizottság (exkluzíve doktor Fluck Ákos), hiába hátrált meg gyáván a miniszter – szegény, tudjuk, egy operaigazgatót sem nevezhet ki: jól megtanulta, hol a helye; újabb adalék a gerinctelen professzorok természetrajzához. A SOTÉ-nél állt meg a nehéz kő, és már nem dobhatta tovább. És most már hiába ülnének a bencsikek a kerényikhezszíjgyártók a selmecikhez, sőt, galambok a verebekhez.: a SOTE szenátusa tegnap kimondta, hogy egy tehetségtelen, erkölcstelen szar vagy, Pali. Mert tudniillik, amit beadtál, a tudományos munka módszereinek alkalmazásával készített értekezés szakmai-etikai kritériumainak nem felelt meg. És ez azt jelenti. És igen, pontosan azt, csak ilyen idegen szavak vannak benne, mint „szakmai”, meg „etikai”. Ha nem megy, nézd meg a Bakosban.

Ha feltankoltál, szedd a lábad

De akárhogyan is: a doktori címet nem érdemled meg. Akkor sem, ha egy rakás szarházi annak idején meg azt hazudta (magának, neked, olyan mindegy), hogy de. Átbasztak, vagy te baszol át mindenkit ötven éve, magadat is beleértve, teljesen mindegy. Egy olyan velejéig korrupt, hamis, a tehetségtelenséget címzetes egyetemi tanári címmel, parlamenti, utóbb köztársasági elnökséggel honoráló országban élted le az életed, ami most, így a vége felé, íme, magadra hagy. Megüzente a pártsajtó: gyakorolj önkritikát, Pali. Mondjuk nem most kellett volna, hanem harminc, negyven, ötven éve, de sosem késő. Szerintük.

Biztos éhes vagy, biztos fázol

Hát, szerintem meg de. Késő: most már ne mondj le. Maradj csak ott, ahol vagy: gyönyörűen kifejezed a nemzet egységét. De meseszép az is, ahogy ülsz most is: lemondva mindenről, csak arról nem. Mert várod a parancsot. Kint dobolnak a palotaőrök, és te csak várod, minden percben várod, hogy átdobják végre a döntést mélen vagy faxon. Rajta a neveddel, meg a kipontozott résszel, hogy csak alá kelljen írnod. Tudod, ismered, ahogyan eddig is, business as usual. De nem jön, csak nem jön. Mert már nem úgy van: elhagytak, Pali, magadra hagytak. Mert elbuktak, és akár a testnevelési főiskolások, ők is rád fogják kenni. Látni fogod majd azt a fényt.

Megírja, eljátssza, ez az ő meséje

Tizenöt oldal. Nem annyit írtál: tizenöt kurva oldalról nem sikerült még kitalálni, honnan loptad. Bár az index.hu olvasói küzdenek erősen, hallani, megint kilőhetünk négyet. Ha így folytatják, elfogy a Nagy Mű, s marad, mi volt, a puszta lég, meg a fedlap meg a bőrkötés. Rajta a neveddel: csak most már dr nélkül. Ennyi egy élet, Pali: bár lehetett volna több is. Nem lett. Nem irigyellek. Szar lehet élve megrohadni. 

8 komment

Címkék: plágium sote schmitt pál ákos fluck

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr774350943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyfejű 2012.03.31. 08:37:53

Tegnap láttuk a rohadás tüneteit. Nem magához kérette a miniszterelnököt, hanem belopatta magát a Parlamentbe, ahol bónuszként még az Obersovszky féle kutyakomédiát is végigülte. :)

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.03.31. 09:34:48

@egyfejű: a legszomorúbb az, hogy szerintem tényleg elhiszi, hogy ő nem hibás. Hogy mindent jól csinált. Ennyire buta. Félelmetes.

egyfejű 2012.03.31. 09:37:37

@Humperdickk: Fabiusnál írtam, idézem magam:
Ez az interjú egy szerencsétlen és talaját vesztett öregember önigazolása.
Nem érti, mi történt, eddig mindent olyan faszán elintézett zárt ajtók mögött, ("...annyit elvártam volna, hogy a szenátus megvár...").
Tudományos szempontból, hogy karafaszhoz is szóljak, egy út van a szenátus 33:4 arányú döntésével szemben, a bírói szak. De annyit azért felfogott, hogy a per nyerhetetlen ("Nem perelek, de érvelek."). Ez utóbbi mondata maga a szintiszta beismerés.
Elnök úr, ez eső után köpönyeg, amit tesz, az érvelésnek jan. 11. és márc. 29. között volt az ideje. Máskor ne nokommentezzen, érveljen.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.03.31. 15:32:55

@Humperdickk:

Miután elpárolgott a dühöm, szinte megsajnáltam. Mert bizony az a "Az opponensem nem figyelmeztetett... vezették a tollamat... szólhattak volna..." bizony pont azt jelenti, amiről írsz: A KURVA ANYÁTOKAT, HÁT AZT ÍGÉRTÉTEK, HOGY MINDEN RENDBEN LESZ!"

Megjegyzem, nem véletlen, hogy Plagibá pont a NER-be igazolt, megérezte, most aztán eljött a "jóokosba" ideje.

Mondjuk nála gépezet került a homokszembe.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.03.31. 15:36:51

De a legjobb: Tehettem volna több idézőjelet...

Bazmeg, szó szerinti átvételnél az idézőjelet nem a SOTE szabályzata, hanem az elemi tisztesség, valamint a magyar nyelv szabályai írják elő. Mindenki tudja, hogy Newton és Leibniz óta a plágium a létező legfőbenjáróbb bűn.

whatsoever 2012.04.01. 10:54:54

@Humperdickk: Sztem az is félelmetes, hogy a finesz úgy mûködik, mint 1 szekta, pszichózis, hogy még a nem olyan buta behálózottak is nettó nonszenszeket hisznek el, amiktõl az ország már 10 éven belül fenntarthatatlan lesz...

egyfejű 2012.04.02. 10:36:04

A magyar társadalom mentálhigiénés problémákkal küzd, sok évtizede-évszázada ki nem beszélt traumák feszítik. Erre nagyon jól ráérzett Orbán. Lehetett volna nagyformátumú politikus a felismerését követően, de - valószínűleg hatalomvágytól hajtva - inkább a repedéseket kihasználva bevezette a hitalapú politikát.

Erre jön ez a Schmitt ügy, és megszünteti mind a vindikált és vizionált erkölcsi magasabbrendűséget, mind a tévedhetetlenséget. Huss, eltűnik a hit két meghatározó pillére. Hosszú, fájdalmas és zűrzavaros lesz az ébredés, ráadásul utána majdnem nulláról kell majd felépíteni egy normális társadalmat.

Rengeteg évtized és sok generáció kell majd, hogy ezt a lelki dúlást kiheverjük. Sajnos mi már nem éljük meg, még unokáink sem biztos.
süti beállítások módosítása