Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Hírek a tűzparancsnokságról

2012.10.30. 22:34 Humperdickk

Nemcsak a lángokat oltják, de a gépkarabéllyal is tudniuk kell bánni ezentúl a tűzoltóknak – röpítette világgá a Blikk. Ez kétségkívül fontos információ minden lángoló, maradék részben viszont terroristák által elfoglalt toronyházban rekedt reménybeli túsz számára, ám a sajtóorgánum arról nem számolt be, hogy a lánglovagok mire gondolnak szex közben. Pedig fontos lehet.

Szögezzük le: az, hogy egy kedves, de egyebekben (férfiszemmel) ronda, szőrös, tagbaszakadt tűzoltó mire gondol szex közben, sőt, egyáltalán az, hogy bármilyen egyéb szabadidős tevékenysége során mire gondol egy tűzoltó, természetesen a magánügye neki.

Tűzoltónak egy baja, nagy baja

A bulvárlapok viszont olyanok, hogy szeretnek körüljárni minden számukra fontos témát alaposan akkor is, ha ahhoz nem hogy közük nincsen, de meglehetős tirpákság a legapróbb kísérletet tenni arra, hogy bármily csekély közük legyen hozzá. Ők ilyenek, ezért szeretjük őket: én például valószínűleg semmit sem tudnék Keleti Györgyiről, ha nem avatna be a bulvár élete egyes kalandos fordulataiba minduntalan. Engem persze a művésznő, vagy minek is nevezzem, szóval a micsodanéni micsodája és a micsodából fakadó egyéb gusztustalan izé nem érdekel, mivel elő nem fog fordulni akár egyszer is az életben, hogy azon múljon bármi is, hogy ő most akkor egy micsoda az én számomra, de mégsem tudom kikerülni, hogy ne értesüljek róla, ma éppen mi a baja őneki.

Nincsen három élete, élete

Ugyanígy olvasom tehát szintén a Blikkben, rögtön a keletigyörgyis széttárt pumák szomszédságában, hogy egyrészt kiírják a sorozatból a Kingát, ami nagy érvágás minden, a legvadabb guminőket meghazudtoló mimikával rendelkező nőkre gerjedő férfitársam számára, másrészt viszont ugye lőni tanítja a belügy a tűzoltásra és egyéb, döntően életmentésre szakosodott szakembereinket. Most ezen a ponton az ember nyilván nevetve továbblapoz, részint azért, hátha újabb kedvező pinákra bukkan a következő oldalakon, részint meg azért, mert ekkora marhaságot, hogy egy tűzoltónak pont egy négykilós gépkarabély hiányozzon ahhoz, hogy élete kockáztatásával kimentsen bárkit is a lángok közül, még nem látott. Mert persze nem lehet kizárni, hogy a lángoló épületben, a vörösen izzó gázpalackok közül éppen két vérszomjas bankrabló, vagy akár állig felfegyverzett tálib egység ugrik ki azon feltett szándékkal, hogy megakadályozza a tűzoltót abban, hogy mentse nyomorult irhámat, azért erre nem fogadnék nagyobb összegben. De hát mit tudom én, vagyok én egy belügyminisztérium?

Egyiket a pártnak adja

Felteszem tehát, hogy bennem a hiba: igen, a Kinga terhes, a keletigyörgyi kurva, a tűzoltó meg innentől szabadidejében lövöldözni fog tetszőleges gyújtogatókra, hogy a fenébe ne. Hisz erről, felteszem, nem más, mint a párt maga, azaz orbán viktor döntött, méghozzá személyesen az ő választott minisztere által. Két nap múlva eszerint a nemzet gabikája vagy petikéje, illetve újabban girószászandráskája élőegyenesben fogja elmagyarázni az összes csatornán, hogy a nemzeti együttműködés kormánya éppen hogy a zemberek érdekében hozta meg fenti döntését. A tűzoltók ugyanis, mint tudjuk, eddig az elmúltnyócév mindenbűne következtében védtelenül álltak a baleseti mentés során gépjárművükbe szorult, ott fejetlenül fegyvert ragadó, de egyebekben is fejvesztett halottak előtt, ám a nemzetiegyüttblabla kormány a magánnyugdíjpénztárak, a devizahitelesek, meg a hatvankét év fölötti bírók (stb.) után megvédi a tűzoltókat is most már. Olyannyira, hogy kapnak fokhagymát is, hátha felismerhetetlenségig összeégett, mindazonáltal még mindig vámpír áldozatokkal kerülnek szembe. Hisz belátható, hogy nem tartható tovább, hogy a tűzoltók védtelenül nézzenek szembe az alvilág teremtményeivel a zord 68-as főút kietlen kellős közepén.

Másikat babája kapja

Így megy ez. Álmodik valaki valami eszement baromságot valamely zorbánfarmon, és a hibridek megszavazzák vagy végrehajtják: mindegy, a lényeg, hogy értelem nélkül teszik. Eladjuk a diktátornak a baltás gyilkost? Külföldiek állampolgárságot vásárolhatnak a magyarországon? Tízmilliós traktort vesz a parlament? Választhatóvá teszik a lottószámokat? Államosítják a meteorológiát? Hogyne, persze, emberünk fel se néz nyomógombizgatás közben a Blikkből (vagy a magyarnemzetből, tökmindegy), hisz abban a virtuális magánvilágban, ahol az ő magyarországa földrajzi elhelyezkedése miatt Észak-Amerika, EU és Ázsia erőcentrumában egyaránt benne van, majd pont az okozzon gondot, hogy úgy csukjuk be az ablakot az ország fölött, hogy csak az állami meteorológia lásson ki rajta, a magán meg nehogy. Fortocska, teccikérteni.

A harmadikkal egy a fegyvere

Ez tehát a cél: annyi hülyeséget kitalálni minden napra, hogy az a hülyeség már fel se tűnjön, hogy a minap elvették az egyik alkotmányos alapjogunkat. Mert annak se volt semmi értelme, leszámítva, hogy ettől remélnek győzni nem csak 2014-ben, 20014-ben is. Az, hogy mostantól kevesebb jogunk van, mint a határon túli magyarnak, vagy hogy mostantól olyan adatot is nyilván tarthat rólunk a tűzoltóállam, amihez semmi köze (a választási hajlandóságunkat), hogy értelmetlen, mert eddig is nyilván volt tartva mindenki és a csalást sem lehet ezzel kiszűrni: tökmindegy. A lényeg, hogy a sok eszement, idióta faszság, a felfüggesztett győzike és gyermekét erőszakkal szoptató bálintantónia, kedvenc bulvárlapjának szobrot állító polgármester között legközelebb már fel se tűnjön, hogy megszavazták, hogy most már csak regisztrált fideszkádéenpé-tagok jogosultak szavazni, de ők is csak akkor, ha farkukon rózsaszín masnival, egyebekben viszont meztelenül járulnak a Duna jegén felállított Főszerszám oltára elé, békaügetésben. Mert lehet, hogy most ezen nevetünk, de semmi garancia rá, hogy nem lesz bevezetve jövőre. El leszünk hülyítve, végleg: addig sokkolnak, amíg már nem fáj. Már ha hagyjuk.

(Apropó: a kettővel előző bekezdésben elrejtettem egy hírcsárdás álhírt. Fogadok, hogy nem vettétek észre!)

8 komment

Címkék: blikk regisztráció alkotmány rogán tűzoltók szíjjártó keleti györgyi

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr464880151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.10.31. 17:18:24

A dolgok jelen állása szerint álhír, hogy csak a fideszesek szavazhatnak: ettől még pár hónapra vagyunk.

Most nyertem valamit?

NIPREDIL 2012.10.31. 19:36:28

Pont az a baj, hogy ezzel az eszement bandával a Hírcsárda nem tud versenyezni!

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.10.31. 20:24:33

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: igen, ingyen regisztrálhatsz a legközelebbi jegyzőnél a következő transzportra. :)

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.11.01. 15:46:58

@Humperdickk:

Basszus. :(

Megj: nem biztos, hogy a kormány részéről olyan jó ötlet kiképezni a tűzoltókat...

Csak nehogy aztán konyakot akarjanak rendelni.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.11.01. 22:23:03

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: bosszúból csinálják, amiért tünteni mertek a nyugdíjkedvezményük elvétele miatt. Mindent bosszúból csinálnak. (Vagy pénzért.) MINDENT.

francoska 2012.11.20. 13:51:30

A lottószámok választhatóságára gondoltál?

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.11.26. 22:16:00

@francoska: persze! De azért ne felejts el regisztrálni előtte! :)
süti beállítások módosítása