Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Partiarcok

2013.01.04. 20:29 Humperdickk

Avagy miért lenne jó alkotmánybíró Palácsik Tímea?

Néhány hónapja röppent fel az örömhír, miszerint Andy Vajna, a nemrég kormánybiztossá gömbölyödött hollywoodi filmproducer az időnként önhibáján kívül a hajdúpéteri mélységekig elpofozott Palácsik Tímeával él, ha egyelőre nem is nemi, de mindenképpen partiéletet. Ezen együttélés során megosztják egymással az élet apró-cseprő örömeit – pontosabban a neves filmproducer oszt meg ezt-azt kedvesével, az immáron ez által (mármint Vajna által) világhírűvé kefélt fényesített partikellékkkel.

Hogy ebben nevezett Tímeának mi öröme van, nem firtatjuk. Magánéleti, hálószoba- és banktitkok számunkra ugyanis szentek, és azt sem vagyunk hajlandóak elárulni, hogy egy számító, pénzéhes kurvának tartjuk nevezett művésznőt. (Hogy miben művész, szintén nem firtatjuk.) Az, hogy a formátlanná hízott egykor sikeres filmproducernek ebben, mármint nevezett Tímeában mi öröme van, szintén nem képezi vizsgálódásunk tárgyát – bár, valljuk meg, heteroszexuális férfiként azért néhány tippünk lenne. Mi ugyanis megértjük: mindenki szeret időnként ösztönszintig leállatosulni, és nincs kétségünk, hogy a Tímea bizonyos vadállatias ösztönök kielégítésében minden bizonnyal prímán alkalmazható szexuális segédeszköz gyanánt. De ne prejudikáljunk: maradjunk annyiban, hogy beszélgetni konkrétan a kutya sem akarna Tímeával, hiszen, hogy is fogalmazzunk finoman, becslésünk szerint mentális téren csak korlátozottan igénybe vehető őnagysága.

Ez egyébként egy létforma, mármint ez a síkhülye, mindenre kész, segédeszközként magát boldognak érző emberpéldány. És hát ha illető emberpéldány még ráadásul nő is, kedvező fizikai paraméterei kapcsán lehet még akár a férfitársadalom jelentős része bírvágyának netovábbja is – bár igaz, kisebb része inkább csak ütné, mint a répát. A lényeg, hogy bizonyos primitív társadalmakban, mint amilyen a mienk is, a magukat vezetőnek érző bennszülöttek valamilyen formában mindenképpen ragaszkodnak hozzá, hogy maguk alatt érezzék azon más bennszülötteket, akik gyávaságuk, gyengeségük, sunyiságuk és butaságuk, vagy mindezek kombináció okán éppen annak örülnek olyan nagyon, ha maguk felett érezhetik ezt a felettesi valagat.

Hisz a valag nyújt egyfajta biztonságérzetet: amikor feltekintenek, a látóterüket teljes mértékben betölti valami nagy, ismerős, egybefüggő valami. Ha az a csillagos ég, akkor az, ha meg a főnök valaga, akkor meg az. Nem érdekes, a lényeg, hogy ne érezzék magukat egyedül a nagy ismeretlenben, ahol össze-vissza szaladgálnak mindenféle tehetséges, okos kis gecik. Akik alkotnak, alkotnak szüntelen, miközben hullik rájuk az sok nobeldíj. Ez nekik fáj, ám ha elfogadják a felettesi ülepet, többet ér az akárhány nobeldíjnál: hisz nem is kell, hogy értsenek bármihez is! Fogadni mernénk, hogy például nevezett Tímeánk a szopáson kívül nagyjából semmihez nem ért, amit ún. értékteremtő kulturális tevékenységnek lehetne nevezni. (Tudományos munkásságát még ennél is alacsonyabbra értékelhetjük, úgy valahol a semjéni sötétség határán is túlra.)

És miközben saját értéktelenségük, tehetségtelenségük miatti frusztrációik, vagy csak mások nyilvánvaló tehetségesebbnek tűnése miatt fedelet keresnek saját szellemi hajléktalanságuk fölé, észre sem veszik, hogy mennyire porig alázzák önmagukat. Pedig, mit lehessen tudni: Tímea, meglehet, kiváló anya, feleség, konyhatündér, ügyfélszolgálati munkatárs is lehetne. Sőt, kis utánjárással felfedezhetné azt is, mi az, amiben még az átlagnál is nagyobb tehetséggel van megáldva. Az viszont már most biztos, hogy művésznek, karatebajnoknak vagy függönykarnisnak Tímea bizony nem való. Sőt, még alkotmánybírónak se.

Hogy ezek után egy magát virtingli, komoly alkotmánybírónak képzelő szívósmária, pokolbéla vagy balsaiistván miért nem látja be, hogy hülye a választott (mármint mások, pontosabban Valaki Más Által Választott) szakmájához, talán már nem akkora rejtély. Az ilyen balsaiistvánok ugyanis teljesen indokolhatatlanul azt hiszik, hogy ők érdemeik szerint jutottak ahhoz a magas polchoz: kicsit úgy, ahogy a Palácsnikok is a milliárdos produceri faszhoz. Ezek után persze nem csoda, ha egy ilyen balsai szerint a lakhely szerint megkülönböztetett, teljesen felesleges választási regisztráció nem ellentétes azzal, hogy minden állampolgárnak megkülönböztetések, illetőleg ésszerűtlen korlátozások nélkül joga és lehetősége van arra, hogy valódi és rendszeres választásokon szavazzon. Azaz: ésszerűtlenül, megkülönböztetve korlátozni nem szabad, kivéve, ha az ésszerűtlen, megkülönböztető módon korlátozunk.

Értjük persze: hülyének is lennie kell. Vagy mondjam finomabban: mentálisan szintúgy csak korlátozottan igénybe vehető az ilyen ember. Nem sokban különbözik tehát szegény Tímeától: partikellék ő is – a különbség csak a szerszám méretében manifesztálódik, aminek a végén ő örömforrásként funkcionál. Az, hogy az ilyen balsaiistvánnak ehhez képest még jó segge sincs, mit sem számít: őrá ugyanis nem azért esett a választás, mert szépek lennének a fenékgerezdjei. Dehogy.

Másképp szép ő: belülről, mélyen belülről árad belőle egy másfajta szépség. Nagyon, nagyon mélyről.

16 komment

Címkék: vajna regisztráció alkotmánybíróság alkotmány balsai palácsik pokolbéla

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr554998640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.01.05. 11:29:47

Szerintem tiszta szerelemből vannak együtt. :)

SzerződésSertés 2013.01.05. 12:34:34

Ez de szar volt. Mélyproli-kesergő.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.01.05. 13:20:26

@SzerződésSertés: értem, tehát a Palácsik az arisztokrata. Te ehhez képest hova kalibrálnád magad a mátrixban?

nevetkőzzcsakszopnifogsz! 2013.01.05. 17:19:19

@Humperdickk: azt akarta mondani, hogy irigy férfi vagy, mert a Vajna nem téged tologat.

ásványi répacukor 2013.01.05. 17:45:54

Meghökkentő párhuzam, ámbár a mai orvbáni világban min is tudnánk kiakadni!

Link Elek 2013.01.05. 20:54:02

szijjarto/dajcstomi/tomjenzsoti lesznek alkotmanybirok, nem palacsik

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.01.05. 23:07:34

@térdeljleésszeress!: jösez egy nicknévvel, és lelátenshomokozol. Igen, azért a pénzért letérdelnék, és szeretném, olyan nagy baj az?! :)))

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.01.06. 20:15:00

@Humperdickk:

Végre összeszedted a bátorságot egy comingout-hoz, erre lelátenseznek. Hát, ez nekem sem esne jól... :D

hunyadiur 2013.01.06. 20:22:26

Mekkora ostobanak es gyava faszkalapnak kell lenni eme cikk megirasahoz. Ugy latszik a sajat eleteddel nem vagy kibekluve es probalod masokon keresztul kifejteni, amiket te szeretnel, jelen esetben vajna faszat szopni. Probalsz masokrol velemenyt formalni, amikor nem ismered oket es fingod sincs mi van a hatterben. Ha a sajat szanalmas eleteddel fogallkoznal, nem lenne idod ilyen kaparasokat kinyomni a szaros seg.gedbol.

hunyadiur 2013.01.06. 20:26:52

csak sajat magadat huzod egyre melyebbre, amiben csak a mocskolodas es masok megalazasa okoz nemi oromet szegenyes vilagodban. gondolkozz el ezen! ne ettol legyel nagyfiu, hogy alneven firkalgatsz baromsagokat, hanem menj el udvarolni es szerezz baratnot!!!!!

ftk 2013.01.07. 11:11:27

@hunyadiur: hát gondolom, oly mélységben nem érdekel a dolog, hogy több bejegyzést is elolvass kb. az adatok felfogása szintjén, így csak kérlek, hogy hidd el nekem, Hump magánéletével mellényúltál. (Mondjuk az igaz, hogy ez az írás nem a legsikerültebbjei közül való.)

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.01.07. 12:40:23

@hunyadiur: a modorod, érvelési kultúrád, helyesírásod stb. miatt nem érdemled meg, hogy reagáljak, de a többiek kedvéért, és mert most éppen foglalkoztat a téma, elmondom, mi van.

Igen, én egy névtelen senkiházi vagyok. Név nélkül publikálok, és amit írok, csak az, ami van. (V.ö.: "csak ami nincs, annak van bokra".) Humperdickk a "rendes" világban (tehát abban, amelyben palácsnikok szopnak endivajnákat, sok-sok pénzért) egyszerűen nem létezik.

Az, hogy abban a világban van egy ember, aki egyébként cigány, zsidó, korosodó korrektor, vagy ötven éves, egyedül élő fiókosszekrény, tökmindegy: ez semmilyen formában sem érdekes a te számodra. Nem él ugyanis érdekes életet, azaz nem írja meg a napiász, ma kit szopott le. Cserébe viszont megígéri, hogy nem él azon elveivel ellentétben, amiket itt leír. Tehát ha azt írja, hogy nem adta oda magánnyugdíjpénztári megtakarítását a kósának fodbalstadionra, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem hazudik.

Ennyit tud. Nem sok, jó hír viszont, hogy ha neked ez kevés, bármikor visszatérhetsz az endivajnafélék faszához: ide legalábbis konkrétan senki sem hívott. Másképp: örülünk, hogy itt vagy, de megvagyunk nélküled. Színfoltot képviselsz, még ha nem is mindig rajongunk a fosbarnáért.

Ez van: fogadd el, hogy itt téged Humperdickk bármikor vérig sérthet, cserébe ezt te is megteheted ővele. Viszont: Humperdickk-nek nincs magánélete, azzal kár sértegetned, lepereg róla. Humperdickk ugyanis nem létezik, soha nem is létezett. Kérlek tehát, hogy vele vitatkozz, és ne azzal a démonnal, akit mögött sejtesz. Az a démon, hogy egy klasszikus idézzek (a feleségemet), csak a fejedben létezik.

Saját magaddal meg hülyeség vitatkozni.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.01.07. 12:41:07

@ftk: nem lehet mindig csúcsot ugrani. Különben is, ne frusztrálj, mert még ilyeneket se kapsz! :)
süti beállítások módosítása