Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Az LMP és a nem várt terhesség (Szexista poszt)

2013.01.29. 11:29 Humperdickk

Idegen spermára kényszerítik a vadházasságban élő párokat – olvasom a hvg.hu-n. Ezzel kapcsolatban persze jut eszembe számtalan, szebbnél szebb gondolat, de most mégis az LMP nevű vadházasság felbomlásáról kívánok beszélni.

Mert hogy volt ez a kedves, ám a kezdetektől fogva komolytalan próbálkozás, miszerint néhány szimpatikus, tehetséges kis buksi azt mondja, hogy lehet sós a franciakrémes, és ezt demonstrálandó azt majd megeszik együtt, az ökocukrászat jegyében. Hisz nem lehet, hogy Magyarországon csak baloldali meg fasiszta pártok vannak, és nincs egy darab ilyen izé, már hogy nem olyan, hanem ilyen izé, szóval ilyen lehetmáspárt. Hát hogy milyen lehetmáspárt, mit tudják ők. Másmilyen.

Nos, eltelt cirka négy év azóta, és egyelőre annyi derült ki, hogy ebben az azóta megszavazott fülkemagyarországban egyrészt nem különben továbbra is igény van az olyan pártokra (ami persze baj, de ezt majd később), másrészt nem igazán van olyan, hogy ilyen párt. Tehát olyan párt, ami véletlenül sem olyan, mint az olyanok.

Mert hogy miért is. Tudom, hogy világtól elrugaszkodott példa, de tegyük fel, hogy kiüt a tűz valahol. Normális országban ilyenkor értesítik a tűzoltókat, hogy erre meg erre veszélyben van a közérdek, azaz halaszthatatlanul meg kellene jelenni az ojjektum közvetlen szomszédságában, ahol elérhető volna, hogy vízsugár, vagy más, de nem kevésbé hatékony oltóanyag segítségével eliminálható legyen annak akár elvi lehetősége is, hogy elégjen a Gizi néni. Vagy hogy más értékek pusztuljanak, hogy ne mondjam, odakapjon a rezsón a krumplistészta.

Nos, bármily meglepő, ilyenkor a tűzoltók megjelennek, és mintaszerűen, szakemberhez méltóan, ahogyan tanulták, meg ahogy napi rendszerességgel gyakorolják is, rendezik a kialakult szituációt. Azaz: nemhogy nem kezdenek el nagy bátran olajat önteni a lángok szemei közé, de nyilván nem ott, a helyszínen indítanak kampányt, majd bocsájtják szavazásra, hogy mondjuk jobbról vagy balról közelítsék-e meg a tűz fészkét, meg hogy ki a tűzoltóparancsnok, vagy hogy mik azok a közös, mindenki számára alapvető elvek, amelyektől semmiképpen sem szabad eltérni a tűzoltás során. Mi több vita nélkül, parancsnak, utasításnak, szabálynak engedelmeskedve hamarost oltani kezdik a kialakult felesleges, káros hőkibocsátást okozó jelenséget, amit ők a maguk belterjes, fantáziátlan módján egyszerűen csak tűznek hívnak. Vagyis: nekiállnak dolgozni.

És lehet, hogy első látásra szomorúnak tűnik, de a tűzoltóságoknál basznak a bázisdemokráciára.

Na most a nélkül, hogy elkezdeném felsorolni, mely más szakmákban basznak még a bázisdemokráciára a kőművességtől az operaművészetig, legyen szabad megjegyeznem, hogy a politikusság is egy szakma. Ez alatt azt kell érteni, hogy lehet, hogy néha jobbra fésüli a haját a bandi, néha meg balra, és abban komoly ökopártiság bújik meg kacéran, de a dolgozó eztet konkréten keresztbeszarja. Sőt, beleteszi a baltát a rádióba, ha még egyszer meghallja, hogy egyenlő távolság. Ő ugyanis nem egyenlő távolságban mossa a belet, ássa a szőlőt, keveri a maltert, hanem jól. Azaz számára az érték egyetlen fokmérője, ha valami . És tökmindegy, bal-e, jobb-e, sőt: a dolgozó sajnos még a nácizmusra is rászavaz, ha azt ígéri meg neki, hogy kiirtja a körzetéből az összes cigányembert, és ő pünktlich arra vágyik, hogy ki legyen irtva az összes cigányember. Így ha ő megtalálja a dúródórában a potenciális millajovovicsot (megjegyzem, van is némi hasonlóság, már ami a két művésznő halotti maszkokat is meghazudtoló arcjátékát illeti), akkor a dúródórára fog szavazni akkor is, ha kimondottan lúdbőrzik a háta a pengeszájúak rendjétől. (Én meg a meztelencsigával vagyok így, hagyjuk.)

Azt viszont már régen tudjuk, hogy az egykor elempében kinek mi az elképzelése a lehetmásizmusról: fogalmazzunk úgy, hogy az egyik fele időnként hozzáláncolja magát valamihez, mint azt minden (!) rendes (!) baloldali (!) zöldmanó teszi szerte a világon (de legalábbis Németországban), míg a másik fele inkább idegesen gesztikulálva próbál nem komplett hülyének tűnni a köztévé valamelyik vitaműsorában. És bár az alkotmányosság, a demokrácia, az ügynöklisták nyilvánosságra hozatala például számunkra is fontos, azért korlátos eséllyel látjuk annak megvalósulását, hogy a szöllősigyöngyik szoknyája alól induljon el a következő konzervatív (!) öko-világforradalom. Ilyen ugyanis nincs, tudtommal.

Akkor már inkább győzzön a szabórebekizmus. Nem beszélve a másik Szabóról, aki sokunk zsánere, titkos szerelme ebben a ronda magyar politikusi felhozatalban. És bár politikai tehetségéről neki sem vagyunk meggyőződve, leláncolt állapotban továbbra is el tudjuk képzelni.

Nem, nem úgy értettem.

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr685050519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. jenőke (jenőke) 2013.01.29. 13:01:19

Kedves Humperdickk!
Elolvastam írásod, és ez jutott eszembe:
Elsőként kell valamilyen állam.
Lehet város is. Például Athén, vagy Róma.
Legyen benne NÉP - így nagybetűvel. Ha ez megvan, akkor az emberek máris elkezdenek szavazni arról, hogy hogyan tovább. Először cserepekkel. Mert úgy is lehet.
A Gracchusok idején már párt is volt: néppárt megnevezéssel. Megbukott. Nem pont ezért, de Caius Gracchus öngyilkos lett. A pártszakadás nem ugyanaz, de lehet ugyanaz a szimbolikus jelentése. Megjegyzem, a problémák valamilyen földtörvénnyel kezdődtek.
Régen volt.
Szóval, volt idő a pártfejlődésre. Kipróbáltak már mindent - mondta Max aki Webber.
Erre jött egy csoport és nevében is nyíltan felvállalta a másságot. Hogy lehet.
Machiavelli meg röhög. Hobbes és Rousseau új szerződések írásába kezdett, de most a Hócipőbe.
Az meg tele van.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.01.29. 19:03:52

@Dr. jenőke (jenőke): én ezt nem tudom, csak gondoltam, írok egyet a Szabó Tímeáról. Szerinted Rousseau ellenezné, hogy nekem tetszik? :)

dr. jenőke (jenőke) 2013.01.29. 19:47:52

Kedves Humperdickk!
Kérdésedre maga Rousseau válaszol:
"Sohasem hittem, hogy az ember akkor szabad, ha azt teheti, amit akar: inkább akkor, ha soha sem kell megtennie, amit nem akar."
Ezt a mondást tőle származtatják, viszont lelencházba adta a gyerekeit.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.01.30. 08:20:10

@Dr. jenőke (jenőke): ja, hogy hadd tanuljanak a saját kárukon, gondolom.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.01.30. 17:09:53

@Dr. jenőke (jenőke):

Ő szabad volt: nem akart foglalkozni a kis cickányokkal, és nem is tette!

A személyes példamutatás nagyon fontos.

(Megj: nem is tudtam, hogy Rousseau beszélt magyarul.)

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.01.31. 10:53:22

Az a baj, hogy a postodnak több a füstje, mint a lángja.

Az LMP-ről évégül is nem mondtál semmi eget rengetőt.

A JObbikra szavazással meg eléggé elnéző voltál.

Úgyhogy ez nem ment át, nem viszem.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.01.31. 10:55:54

Egyébként az LMP-vel nem a bázisdemokrácia a baj. A német zöldek épp pár hete bázisdemokratikusan tisztújítottak. És roppant népszerűek, emiatt meg pláne.

Az LMP nagy hibája, hogy a legfontosabb kérdésben a tagság többsége rosszul méri fel a helyzetet. Azaz az LMP tagsága szimplán többségében hülye. Ennyi.

A szakadás után a természetes szelekció rendbeteszi a dolgot. A hülye rész remélhetően meghal, az okos rész tovább él.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.02.01. 09:14:05

@rabelais: a német zöldeknél nem az volt a kérdés, hogy 2015-ben alkotmányba iktattatja-e a kormányzó többség a Videoton örökös bajnokságát, hacsak nem lesz összefogás 2014-ben. Ez olyan, mintha a német zöldeknek lenne egy olyan szárnya, amelyik támogatja az atomenergiát. Azaz: vannak bizonyos alapelvek, amikben meg kell állapodni, akármilyen bázisdemokrata időket is élünk. Jelenleg viszont alapelv, hogy a a fidesz vezetőjét le kell váltani. Erről bázisdemokratikailag sem lehet vita.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.01. 11:17:21

@Humperdickk:

"vannak bizonyos alapelvek, amikben meg kell állapodni, akármilyen bázisdemokrata időket is élünk. Jelenleg viszont alapelv, hogy a a fidesz vezetőjét le kell váltani. Erről bázisdemokratikailag sem lehet vita."

közeledik az álláspontunk. az a helyzet, hogy a német zöldeknél is felmerült pont ugyanez a kérdés. és a német zöldeknél is volt vita, különféle vélemények. sőt, a német zöldek néha koalícióba léptek a jobboldallal (Jamaica koalíció, Baden-Würtenberg).

emellett a német zöldek általában piros-zöld koalícióban gondolkodnak. legutóbb Nidersachsenben volt Landtagswahl, és a zöldek kitartottak a piros koalíció mellett, pedig nagyon necces volt a dolog. egy képviselővel nyertek a végén, de az eredmények beérkezésekor vagy két óráig fordítva volt a helzyet.

namost ez ugye komplikált dolog, mi a tanulság:

1) a német zöldek nem abban jobbak, hogy náluk nem bázisdemokrácia van
2) a német zöldek abban jobbak, hogy náluk a bázisdemokrácia a helyes eredményt hozza ki
3) egy zöld párt legfontosabb alapelve nem az, hogy kivel lép koalícióra, hanem az, hogy zöldek

az LMP-nek meg ennek megfelelően nem az a hibája, hogy bázisdemokrata, hanem az, hogy hülye, és nem eléggé zöld. még egy az MSZP-vel nem koalíciózó LMP is túlélhetne, ha volna valami karaktere, és nem schifferista alapon volna MSZP utáló. az MSZP utálat nem elég a túléléshez, ez a baj. valami karakter is kell, és ez nincs az LMP-nek.

többet kellene nekik például környezetvédelmi okokból láncolni magukat.

mondom ezt én, aki nem vagyok zöld, csak azt felfogom, hogy a környezetvédelem az leeht egy párt identitása, az MSZP gyúlölet nem.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.02.01. 21:25:17

@rabelais: nahát, én is pont a láncokról beszéltem. :)

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.02.03. 21:46:41

@Humperdickk: "Jelenleg viszont alapelv, hogy a a fidesz vezetőjét le kell váltani. Erről bázisdemokratikailag sem lehet vita. "

Nem muszáj leváltani, közéjük is lövethetünk, ugyebár.
süti beállítások módosítása