Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Levél a Gabinak, gravitáció ügyben

2013.12.06. 09:28 Humperdickk

Kedves Széles Gábor, Drága Gabi, Édes Egykomám!

Nemrégen értesültem róla, amint sajátságos fizikai, asztrofizikai és (részben) kvantummechanikai elképzeléseidnek hála a jóistennek sajnos széles e világon hangot adtál. Meglehet, hogy az információ áramlásának újabb paradoxonával állunk csak szemben (v. ö. information paradox), amit fekete lyukak (és egyéb balliberális hírportálok) közelében feltételeznek egyes, jól ismert körökből származó, ún. „tudósok” (az az Einstein is, hogy néz ki, a nagy orrával, ugye), nekünk viszont itten a feripérián, vagy mit akarok mondani, periszkópuszon marhára úgy tűnik, hogy a következőket volt érkezésed nyilatkozni, mindannyiunk felettébb hálás okulására:

„A világmindenség (sic! a szerk.) végtelen, így annak valószínűsége nulla, hogy csupán egyetlen helyen éljenek értelmes lények.” (Forrás: hir24.hu)

Namármost.

Odáig végtelen szerénységünkben nem mennénk, hogy komoly okfejtésbe bocsátkozzunk a tekintetben, hogy értelmes lények egyáltalán léteznek-e. Elfogadjuk tehát az általad sugallt alapvetést, miszerint a Földön értelmes lények élnek. Ebben a pillanatban persze beugrik nekünk egyik-másik embered, például bizonyos bájerzsóti (az az orgoványos, ne törődj vele, nem olvastad) értelmesnek legfeljebb szíriuszi értelemben vett ábrázata, és azonnal kétségek kezdenek gyötörni, de mégis elfogadjuk az alapállítást, egyelőre, jobb híján. Nem győzzük csodálni az optimizmusod ugyan, de mondom: legyen.

Azzal kapcsolatban sem tudunk komolyabb ellenvetéseket tenni, miszerint ez nem volna egyedi jelenség az Univerzumban. Ennek az az egyetlen oka, hogy az Univerzum csak viszonylag kis területét volt okunk bejárni: a Balaton, a horvát tengerpart például megvolt, egy rövid időre Párizs is, de az Alfa Centauri, az Androméda-köd, a Kis Magellán-felhő, vagy a távolabbi galaxisok, mint amilyen a költői nevű z8-GND-5296 egyelőre kimaradtak az érdeklődésünket komolyabban felkeltő úti célok listájáról – nem beszélve a Seychelle-szigetekről. Ennek okán, tapasztalati tények híján határozottan nem merjük kijelenteni, hogy nincsenek értelmes lények az Univerzumban Azaz: lehet, hogy vannak, de ha vannak is, kurva messze, és egyébként is szarnak reánk. (Ez utóbbit speciel nem is csodáljuk.)

Eddig tehát megvolnánk. Egy dologgal kapcsolatban azonban sajnálatos módon ellent kell mondanunk Neked.

A Világegyetem nem végtelen.

(Nem, akkor sem végtelen, ha Neked nagyon sok pénzed van.)

(Igen, ez azt jelenti, hogy meghalsz egyszer, Te is.)

(És igen, ez azt is jelenti, hogy Orbán Viktor is meg fog halni, egyszer.)

Megmagyarázom.

A tudomány különböző rossz szagú zsidóemberek által működtetett, mindazonáltal független (zsidó) kísérletekkel is megigazolt eredményei szerint is bizonyos, hogy az Univerzumnak volt egyszer egy eleje. Ezt valamiért Ősrobbanásnak hívják, pedig lófasz sem robbant fel abban a pillanatban, már csak azért sem, mert az a pillanat fizikailag nem is létezett. A lényeg mégis, hogy volt valami az időben, amitől egyszer csak lett valami, holott előtte meg nem volt semmi. A Világegyetem tehát nem végtelen, mert volt neki eleje.

És ha eleje volt, vége is van: abban persze már megoszlanak a vélemények, hogy miképpen, de az biztos, hogy vége is lesz neki. Ez nemcsak azt jelenti, hogy amit ma ismerünk, minden élő és élettelen izé széjjelmegy a francba, hanem legmélyebb fájdalmunkra ez azt is jelenti, hogy Orbán Viktor is széjjjelmegy a francba. (Nem beszélve a kétharmadról.)

Továbbá. Mivel az Univerzum valamikor valamiből keletkezett, minden, ami jelenleg benne van, benne volt már a leges-legelején is. Nem lehet tehát bele semmit sem beletenni, sem felrobbanós színestévét, sem emberből szart is kizáró ikaruszbuszt, csak úgy. Sőt, kivenni sem lehet belőle semmit sem, akkor sem, ha az egy konkrét, Naprendszeren belüli fizikai tényen alapul. Már csak azért sem, mert nem léteznek Naprendszeren belüli fizikai tények: a fizikai tények mindenhol ugyanazok. Mint a gravitáció: mindenhol ott van, elhat végtelen távolságra is (elméletileg, hiszen, mint mondtam, nem léteznek végtelen távolságok), és nem, nem lehet kikapcsolni. (Nem, kétharmaddal se.)

És, akármilyen fájó, a gravitációt „uralni” sem lehet. Ahhoz egy másik kurva nagy dolog kell. Fel lehet persze építeni azt a másik kurva nagy dolgot, egy másik Földet, sőt, egy egész másik Naprendszert, egy másik, nemzeti galaxist, Univerzumot akár a jelenlegi helyett, ha az jobban tetszik a te orbánviktorodnak, vagy ha a kövérlacinak attól áll fel, de akkor is csak annyi történt, hogy az egyik helyről át sikerült lapátolni a szart egy másik helyre. Mert valamit csak valamiből lehet csinálni. Semmiből meg semmit se.

Más lenne a helyzet, ha, ahogy vélelmezed, végtelen lenne az Univerzum. Akkor elmennénk a végtelenbe, hoznánk onnan maltert, követ, meg ami ott még van, ilyen szirszar törmelékeket, hisz az alapba az is mehet bele, és aztán abból a sok csillagból, nullponti energiából, egyéb bizbaszból felépítenénk az Első és Egyetlen Orbán Viktor Nemzeti Galaktikus Birodalmat. (Illetve a Lajos építené fel, mindegy.) Hisz ha az Univerzum végtelen lenne, akkor a malter is végtelen lenne benne. A végtelenből meg nem tudsz elvenni annyit, hogy ne maradjon végtelen. Na ugye.

Csakhogy, ismétlem: nem végtelen. Sőt, egyszer, akármennyire is fáj, vége lesz. Mint minden rendszernek az Univerzumban. Ennek is. Mindnek. Sajnálom.

Bocs, ha elbasztam emiatt a napodat.

32 komment

Címkék: orbán viktor széles gábor kövér lászló gravitáció ufók nullponti energia

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr765676957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.12.06. 09:41:07

Kicsit megcsúszott megint a kiélesítés, ezt tegnapra szántam. Bocs.

terensz szpenszer 2013.12.06. 10:25:55

@Humperdickk: no problem, ez tegnap is ugyanilyen szar lett volna

Chang Beer 2013.12.06. 11:35:23

Hát Humprdickk el kell hogy keserítselek: a világegyetemnek egyszer valóban vége lesz, azonban orbánviktor élt, orbánviktor él és orbánviktor élni fog, még ha a világegyetem már lószarban sem lesz!

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.12.06. 11:45:49

@terensz szpenszer: hála a jóistennek, teszem hozzá gyorsan. A végén még változna valami, és az megzavarná a kollektív tudatnélküliséged.

Mitzimackó 2013.12.06. 12:20:08

Az egész okfejtés roppant humoros kíván lenni, sok helyütt kizárólag Fábry Vonalkódos Sándor tudálékos túlbeszélő stílusán alapszik, csak TELJESEN mellément. Az ominózus mondat ugyanis EGY KURVA SZÓT SEM SZÓL időbeni végtelenségről sőt KIFEJEZETTEN térről beszél: „A világmindenség (sic! a szerk.) végtelen, így annak valószínűsége nulla, hogy csupán egyetlen HELYEN (kiemelés tőlem) éljenek értelmes lények.” Ööööö .... érted-e?

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.12.06. 15:22:40

@Mitzimackó: drága, kicsi szívem: az Univerzum nem térbeli, meg időbeli objektum, külön-külön, mint, mittom, a fürdőkád nálatok otthol, hanem: téridőbeli. Ezt most így egy kommentben nehéz elmagyarázni, de a lényeg, hogy a kettőt nem lehet szétválasztani, azaz ha "időben" véges, akkor "térben" is. Másrészt: ha tovább olvastad volna, ott van némi utalás, hogy "minden, ami jelenleg benne van, benne volt már a leges-legelején is": azaz "anyagban" (vagy energiában) is véges. Azaz: meg lehet enni. Iszonyú nagy böndő kell hozzá, az igaz, de elfogy, ha elég sokáig eszed. Másképp: tetemesen sok bizbasz van benne, de meg lehet számolni, hogy mennyi bizbasz. Azaz véges.

Ez van.

2013.12.06. 15:30:24

Az, hogy a Földön élnek emberek és az, hogy a Földön élnek értelmes fajok, két különböző állítás. Véletlenül se biztos, hogy az ember lenne az.
Lásd még: Galaxis útikalauz stopposoknak.

2013.12.06. 15:41:58

@Humperdickk: :DDD

@Mitzimackó: egyél mézet és gondolkodj még, anyám, térbeli végtelenség meg külön időbeli... meg külön gravitáció, mintha ezektől független lenne.
webspace.webring.com/people/ru/um_1025/think.gif

anonymand 2013.12.06. 16:50:44

@Humperdickk:

"A tudomány különböző rossz szagú zsidóemberek által működtetett,"... - ha már ennyire baromarcú antiszemita vagy, legalább az anyanyelvedet(?) használd tisztességes magyar ember módján!
Amúgy tudom rólad, hogy büszke vagy Gábor Dénesre, meg a hologramra, csak egy a bánatod, hogy nem kun vót, ugye?
Golyóstollal meg nem írsz, mert nem székely találmány.
Amúgy pedig, ha ennek a förmedvénynem kellett kijönni (szerinted), akkor azt gondolom, hogy jobb lett volna, ha szófosás helyett rekedésed lett vóna.

anonymand

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.12.06. 17:21:03

T. Széles Gábor!

Egy pillanatra tételezzük fel, hogy nem faszságot mondtál (ezt nevezik gondolatkísérletnek, v.ö.: Galilei): Ha az Univerzum térben végtelen, és abban végtelen számú értelmes civilizáció van, de azokat végtelen távolság választja el, akkor?... Mindegy, nem érdekes.

@anonymand: Hm. Belőled azért kinéztem volna, hogy érted a viccet.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.12.06. 17:35:07

@anonymand: melyik helyesírási problémád van? Csak mert ez nekem szakmám, érdekelnek a pezsgő szakmai viták.

Addig is, amíg kitalálod, üsd már fel az értelmezőt, a pallaszt, vagy bánom is én, a pallaszaténét. Az iróniát keresd. Meglesz az.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.12.06. 18:38:29

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: most ezt megint meg lehetne írni... Civilizációk, egymásról végtelen távolságokra... Teccikérteni?

llaca 2013.12.06. 19:13:15

Idéznélek. " Mert valamit csak valamiből lehet csinálni. Semmiből meg semmit se." Hát ez úgy hüleség ahogy megírtad. Nézd meg hogy a FED hogyan csinál semmiből dollár milliárdokat. Ja ők is zsidók mint a fent említett tudósok.

házelnök 2013.12.06. 19:34:32

@Chang Beer:
a nevezett egy fekete lyuk.Vagy sötét, de nagyon.

anonymand 2013.12.06. 20:59:33

@Humperdickk:

Humperdickk!

Az idézett mondatrész nekem nem fér bele az irónia kategóriába.
Sajnálom.

Zsidó ember két szó.

anonymand

anonymand 2013.12.06. 21:01:46

@Humperdickk:

Humperdickk!

"melyik helyesírási problémád van?" - ???

anonymand

Mitzimackó 2013.12.06. 21:50:02

@Humperdickk: kibaszott okos(kodó) seggfej vagy. az általad idézett mondat nyilván térbeli végtelenségről beszél, te meg álironizálsz az időbelivel. ülj le, egyes. küld be anyádat. a válaszodtól függ, hogy esetleg, neadisten, én küldjelek belé... :-) pizza, te meg ülj mellé. istenem, hogy az ilyenek minek vannak?

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.12.06. 22:07:10

@anonymand: cigányember? Parasztember? Náciember? Munkásember? Denevérember? Mi a szabály, te drága olvasó? Oldd meg a rejtélyt!

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.12.06. 22:11:46

@Mitzimackó: nem értem. Néha basszál bele egy vesszőt a mondatba, már ha nem jelent gondot, és akkor lehet, hogy meg fogom érteni. A többit beszéld meg az einsteinékkel, mi közöm hozzá. Szólj, ha megvagy. Thx.

alte trottel 2013.12.06. 23:57:20

Nyugi Poszter, ugyan a Magorus szittyicus faj külső jegyeiben erősen hasonlít a Homo sapiens sapiensre, bizonyos körülmények között még kereszteződhet is vele, de nem soroljuk az értelmes létformák közé.
Q.E.D.

anonymand 2013.12.07. 07:35:08

@Humperdickk:

Humperdickk!

"cigányember? Parasztember? Náciember? Munkásember? Denevérember?" - csak két hiba, cigány ember, illetve náci ember. Helyesen.
"Mi a szabály, te drága olvasó?" - sajnos nem áll kézre a helyesírási útmutató, viszont van több módja az írásmód ellenőrzésének.
Teszem azt, ha van internet hozzáférésed, akkor lehet a helyesírás ellenőrzését annak segítségével megoldanod.
Oszt, ha van Értelmező szótárad, ott megnézheted, hogy létezik e szócikk formájában az általad helyesnek vélt verzió.
Az én (nem kézi, VII kötetes) szótáramban nincs, nem létezik.
"Oldd meg a rejtélyt!" - a rejtély megoldása helyett én is hozok példát.
Roppant büszke vagyok arra, hogy a magyar szürkeállomány milyen teljesítményekre volt képes (lásd számtalan Nobel-díjasunk), de Te sem szeretnéd, gondolom, ha a magyar szürke állományhoz tartozónak tartanálak...

anonymand

Ui.: szóval van még mit tanulni, tanulni, tanulni.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.12.07. 07:56:36

@Mitzimackó: köszönöm értékes hozzászólásod. A fizikával továbbra se ismerkedj meg, és nem lesz több gondod az életben.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.12.07. 08:04:50

@anonymand: te meg beszéld meg (pl.) Móricz-cal:

epa.oszk.hu/00000/00022/00534/16638.htm

Gondolom, akkor a fiatal ember és a fiatalember különbségéről sem hallottál. De ezen a ponton én befejeztem: írd külön, és élj boldogan, biszhundertuncvancig (oppardon, bis hundert und zwanzig).

anonymand 2013.12.07. 09:11:23

@Humperdickk:

Humperdickk!

"Gondolom, akkor a fiatal ember és a fiatalember különbségéről sem hallottál." - tévedsz, rosszul gondolod. Hisz az én általam hozott példa kb. ugyanerről szól.
Tévedtél akkor is, amikor azt hitted, bármivel lehet ironizálni.
Akkor, amikor Móricz a hivatkozási alap, csak két gond van.
Az egyik, hogy a helyesírási szabályok változtak, változnak, tehát 1932-re hivatkozni botorság.
Sebaj.
A másik, hogy irodalmi alkotásokban megszokott dolog a szabályoktól eltérő szóalkotás (az írói szabadság és hatáskeltés eszköze). Remélem, hogy "ironikus" szösszeneted nem tartod irodalmi alkotásnak...

Nagyobb gondnak tartom, hogy nem vagy képes belátni tévedésed.
Helyes, hogy befejezzük, Te is hasonlóan légy boldog.

Ajánlom becses figyelmedbe:
MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA
A MAGYAR HELYESÍRÁS SZABÁLYAI
TIZENEGYEDIK KIADÁS
MÁSODIK (VÁLTOZATLAN) LENYOMAT című kiadványát (ennél frissebb sajnos nem akadt hirtelen a kezem ügyébe a netről)

anonymand

Lengyel 2013.12.07. 09:16:53

A világegyetem a mai tudás szerint VÉGTELEN. Ezért végtelen nagy barom, aki egy próbálkozásnak be nem várva a végét per prompt rögzíti, hogy az ő véges tudása szerint a próbálkozás ab ovo kudarcra ítéltetett. Mit acsarkodnak ezek a bunkók???

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.12.07. 16:22:37

@anonymand: ez egy irodalmi alkotás. Itt egybeírjuk úri kedvünkben a cigányembert. További jókat.

anonymand 2013.12.07. 16:32:01

@Humperdickk:

Humperdickk!

Szép estét, szebb jövőt!

anonymand

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.12.08. 19:24:13

@Lengyel:

Mai tudás szerint nem tudjuk eldönteni. De lehet, hogy lemaradtam valamiről.

@Humperdickk:
"Nézd meg hogy a FED hogyan csinál semmiből dollár milliárdokat. Ja ők is zsidók mint a fent említett tudósok." (ilaca kommentelő)

Ezek a mondatok azért jók, mert lényegében bármilyen poszt alá be lehet írni, annak tartalmától függetlenül. :)
Ja igen, Natalie Portman (szül: Natalie Herschlag) is a "rossz szagú zsidóemberek" közé sorolódik? :DDD

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.12.08. 20:17:02

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: az bizonyos, hogy az Univerzum anyaga véges, ideje véges, a tér meg kit érdekel. Tér az, ahol nincsen anyag, se idő? Még élettérnek se jó, oda pedig bármilyen szellemi vákuum belefér. Na ugye. :)

Anarchista Nyárspolgár 2013.12.12. 13:02:58

@Humperdickk: Függetlenül a nyelvtannáczulási és kvantumrelativizálási anomáliáktól: NEKEM ÁTJÖTT, MIT AKARSZ ÍRNI.
És ma is kifényezted a napom, kedves Humperdickk.
:-)
süti beállítások módosítása